English

Rusko by prý v kybernetické "válce" proti USA neobstálo

Týden.cz

Rusko zřejmě patří mezi pětici zemí s nejvyspělejšími kybernetickými jednotkami, které se specializují na počítačovou bezpečnost pro armádní či výzvědné účely.

More from Týden.cz

Dec 17

Rusko a Čína navrhují zmírnit sankce proti KLDR, USA nesouhlasí

Rusko s Čínou navrhly Radě bezpečnosti OSN ukončit některé sankce vůči Severní Koreji v zájmu zlepšení životních podmínek obyvatel. V noci na úterý o tom informovala agentura Reuters, která měla možnost do návrhu nahlédnout.

Mar 29

Ministr Petříček zamíří do USA, bude jednat i o Rusku

Týden.cz / Domácí

Šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) zamíří příští týden na třídenní cestu do Spojených států.

Sep 18

USA kritizovaly Rusko za porušování sankcí proti KLDR

Stálá zástupkyně Spojených států v newyorském sídle OSN Nikki Haleyová podle ruské státní tiskové agentury TASS obvinila Rusko, že poskytlo Severní Koreji látku použitou k loňské vraždě Kim Čong-nama, bratra nynějšího severokorejského…

Aug 9

Nikulina, vydaného z Česka do USA, mají vyšetřit psychiatři

Obhajoba údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina, který byl v říjnu 2016 zadržen v Česku a letos v březnu vydán do Spojených států, požádala o psychiatrické vyšetření svého klienta.

Aug 4

USA rozšířily sankční seznam o ruskou banku spolupracující s KLDR

Týden.cz / Byznys

Spojené státy rozšířily sankční seznam namířený proti aktivitám Severní Koreje o čtyři jména, mezi nimiž je také banka Agrosojuz (Agrosoyuz) se sídlem v Rusku.

Apr 10

Ministr spravedlnosti USA děkuje Pelikánovi za vydání Nikulina

Týden.cz

Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions v pondělí telefonicky poděkoval svému českému protějšku Robertu Pelikánovi za to, že rozhodl o vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina do USA.

Apr 3

Zlobu Ruska po vydání Nikulina jsme čekali, píší od Stropnického

Negativní ruská reakce na vydání údajného hackera Jevgenije Nikulina do Spojených států se dala očekávat. Na twitteru to uvedlo české ministerstvo zahraničí. Upozornilo, že vydání Nikulina do USA bylo suverénním rozhodnutím České republiky…

Apr 3

USA jsou Česku vděčné za vydání ruského hackera Nikulina

Spojené státy jsou České republice vděčné za vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina. V pondělním prohlášení to sdělil tiskový úřad Bílého domu.

Mar 31

Vydání Nikulina do USA má za cíl ochladit česko-ruské vztahy

Týden.cz

Vydání ruského občana Jevgenije Nikulina Českou republikou do Spojených států má za cíl ochladit česko-ruské vztahy.

Mar 30

Pelikán: Obvinění Nikulina v USA byla závažná, trestný čin v Rusku bagatelní

Týden.cz / Domácí

V USA je Jevgenij Nikulin stíhán pro závažnou trestnou činnost, proto se ministr spravedlnosti Robert Pelikán rozhodl údajného hackera vydat právě do této země. Čin, pro který žádalo Nikulina Rusko, označil ministr za bagatelní.

Jan 17

Rusko omezilo účast pozorovatelů z USA ve volbách prezidenta

www.tyden.cz

Američtí pozorovatelé nesmějí březnovým prezidentským volbám v Rusku přihlížet samostatně, ale jen jako členové mezinárodních delegací. Novinářům to v Moskvě řekl nejmenovaný činitel ruského ministerstva zahraničí. Jde údajně o odvetný…

Dec 15

Trump: Rusko by mělo USA víc pomáhat s KLDR

Rusko by mělo Spojeným státům více pomáhat ve snaze přesvědčit Severní Koreu, aby se vzdala svých jaderných zbraní. Prohlásil to americký prezident Donald Trump v reakci na čtvrteční telefonát se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem.…

Nov 30

USA zbytečně provokují, tvrdí Rusko. Blokádu KLDR nepodpoří

Rusko nepodpoří blokádu Severní Koreje, k níž v noci na čtvrtek vyzvaly USA v Radě bezpečnosti kvůli dalšímu raketovému testu KLDR.

Oct 10

USA šroubují napětí kolem KLDR, varoval šéfdiplomat Ruska

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov varoval svého amerického kolegu Rexe Tillersona, že Washington pravděpodobně vyvolá "nepřijatelnou eskalaci" napětí se Severní Koreou.

Oct 6

Rusko: KLDR otestuje raketu, která může zasáhnout USA

Severní Korea v nejbližší době vyzkouší balistickou raketu s dlouhým doletem, která by mohla zasáhnout západní pobřeží Spojených států.

Jul 26

Poslanci USA schválili sankce vůči Rusku, Íránu a KLDR

Americká Sněmovna reprezentantů schválila nové sankce vůči Rusku, Íránu a Severní Koreji. Opatření musí ještě odsouhlasit Senát a podepsat prezident Donald Trump. Ten zatím váhá.

May 11

Vydají Nikulina do USA, či Ruska? Soud rozhodne

Týden.cz / Domácí

Přípustností vydání údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina, o kterého žádají USA a Rusko, se ve čtvrtek v pankrácké vazební věznici zabývá pražský městský soud.

Apr 5

Žalobci: Vydání ruského hackera je přípustné do USA i do Ruska

Pražské městské státní zastupitelství předalo k soudu kauzu údajného hackera, o jehož vydání Česko požádaly USA a Rusko. Podle názoru žalobců je jeho vydání přípustné do obou států, sdělila mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová.

Mar 7

Strach z KLDR. USA rozmístily rakety, Rusko a Čína protestují

Týden.cz

Den poté, co Severní Korea odpálila čtyři balistické rakety, začaly v úterý Spojené státy na jihokorejském území rozmisťovat části kontroverzního protiraketového šítu THAAD

Dec 3

Ministři Ruska a Turecka se sešli poprvé od sestřelu ruského Su-24

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se v Bělehradě setkal se svým tureckým kolegou Mevlütem Çavuşogluem. Schůzka, která se uskutečnila na okraj ministerské konference Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), byla prvním…