English

Babiš se hádá o hospody po EET. "Lžete, víc jich otevřelo!"

Týden.cz

Po zavedení elektronické evidence tržeb podle ministra financí Andreje Babiše počet restaurací neklesl. Otevřeno bylo loni v prosinci víc restaurací, než jich bylo zavřeno, řekl Babiš na kongresu tradičního maloobchodního trhu Samoška v…

More from Týden.cz

Jun 2

Babiš: Zásadně odmítám, že mi jdou ministři ANO s něčím na ruku

Premiér Andrej Babiš v úterý označil za nesmysl tvrzení, že mu zákon o evidenci skutečných majitelů, který v pondělí schválila vláda, má pomoci ve sporu o střet zájmů.

Aug 22

Zaorálek ministrem kultury. Babiš odeslal návrh Zemanovi

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš dnes odeslal prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na jmenování Lubomíra Zaorálka ministrem kultury.

May 31

Babiš odeslal na Hrad návrh na výměnu ministra kultury

Týden.cz

Premiér Andrej (ANO) Babiš odeslal na Pražský hrad návrh na odvolání ministra kultury Antonína Staňka a jeho nahrazení Michalem Šmardou (oba ČSSD). Učinil tak po schůzce, na které se Šmardou probral jeho priority pro vedení resortu.

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

Jan 23

Sněmovna zamítla návrh ODS na zrušení elektronické evidence tržeb

Týden.cz / Domácí

Sněmovna již v prvním čtení zamítla návrh ODS na zrušení zákona o elektronické evidenci tržeb. ODS tvrdí, že evidence tržeb kromě jiného zvyšuje administrativní povinnosti podnikatelů. Ministryně financí Alena Schillerová ale před poslanci…

Dec 5

Ministr financí si návrh státního rozpočtu pochvaluje

www.tyden.cz

Ministr financí Ivan Pilný považuje navržený státní rozpočet na příští rok za realistický. Charakterizuje ho asi umění možného řekl.

Oct 23

"Zná zákon?" Ministři ANO a KDU-ČSL jsou skeptičtí k návrhu Zaorálka

Týden.cz / Domácí

Ministři hnutí ANO a KDU-ČSL se staví skepticky k návrhu ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka na odvolání šéfa finanční správy Martina Janečka a náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové. Podle nich nebyly naplněny podmínky, které pro…

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

May 17

Ministrem financí se má stát Pilný. Babiš: Krize je vyřešena

Týden.cz

UVNITŘ ON-LINE. Nástupcem Andreje Babiše (ANO) v čele ministerstva financí se má stát současný předseda sněmovního hospodářského výboru a někdejší ředitel české pobočky Microsoftu Ivan Pilný.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 9

Nový ministr financí nesmí být z ANO, žádá TOP 09

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman musí ministra financí Andreje Babiše (ANO) bezodkladně odvolat, žádá s odvoláním na ústavu opoziční TOP 09. Nový ministr nemůže být podle TOP 09 jmenován na návrh hnutí ANO, aby byla možná objektivní kontrola všech…

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

May 2

ANKETA: Vlivní lidé hodnotí ministra financí Babiše

Svou válku s ministrem financí se premiér Bohuslav Sobotka rozhodl vyřešit demisí celé vlády. Jaký názor mají na Andreje Babiše čeští ekonomové a vlivní byznysoví hráči?

Mar 22

Elektronická evidence pacientů? Ne, řekla vláda návrhu ANO

Týden.cz / Domácí

Nesouhlasné stanovisko vlády dostali zákonodárci k předloze skupiny poslanců hnutí ANO, jež by měla v praxi umožnit vedení zdravotnické dokumentace v elektronické podobě.

Dec 1

EET? Funguje to! jásá ministr Babiš po inspekci

Podle ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše nejsou žádné problémy s provozem elektronické evidence tržeb (EET). Odezva systému na pokladny je rychlá, řekl při návštěvě restaurace v pražských Nuslích. Odmítl také, že by…

Nov 24

První fáze EET začne beze změn, řekl Babiš. Návrhy počkají

Týden.cz / Domácí

Premiér Bohuslav Sobotka chce změny v elektronické evidenci tržeb, se kterými ve středu přišel vicepremiér Andrej Babiš, probrat v pondělí na vládě.

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.