English

Ovčáček: Srp prokázal odvahu, Sobotka ji neprojevuje

Týden.cz / Domácí

Karel Srp, kterého prezident Miloš Zeman navrhl do etické komise pro ocenění účastníků protikomunistického odboje, podle mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka prokázal odvahu. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) podle něj odvahu neprojevuje, jde…

More from Týden.cz / Domácí

Jul 4

ČSSD si musí nominovat své ministry, shodují se členové strany

www.tyden.cz

Statutární místopředseda ČSSD Roman Onderka není optimista, pokud jde o další působení sociální demokracie ve vládě. Člen předsednictva strany Miroslav Poche předpokládá, že po jednání širšího vedení, které předseda ČSSD Jan Hamáček…

Jun 6

Hamáček nevidí důvod, proč by ČSSD měla odejít z vlády

www.tyden.cz

Předseda ČSSD Jan Hamáček nevidí důvod, proč by měli sociální demokraté odejít z vlády s hnutím ANO.

Feb 22

Etická komise UK potvrdila, že bývalý prorektor opisoval texty

Týden.cz / Domácí

Etická komise Univerzity Karlovy (UK) potvrdila stanovisko etické komise Filozofické fakulty, že se bývalý prorektor univerzity Martin Kovář dopustil plagiátorství. Rozsah jeho opisování označila komise za významný. Vyplývá to ze…

Aug 31

Není důvod měnit Pocheho, říká Hamáček před jednáním ČSSD

Týden.cz

Užší vedení ČSSD doporučí stranickému předsednictvu, aby v hlasování rozhodlo, že nominaci ministra zahraničních věcí nechá jen na předsedovi strany Janu Hamáčkovi.

Jul 10

Etická komise přezkoumá diplomovou práci Taťány Malé

Týden.cz / Domácí

Etická komise Mendelovy univerzity se bude zabývat první diplomovou prací Taťány Malé i přesto, že ministryně spravedlnosti podezřelá z plagiátorství ohlásila rezignaci. Bez ohledu na odchod Malé z ministerské funkce vznikne také externí…

Jul 9

Diplomku Malé bude řešit etická komise Mendelovy univerzity

Týden.cz

První diplomovou prací ministryně spravedlnosti Taťány Malé se bude kvůli podezření z plagiátorství zabývat etická komise Mendelovy univerzity v Brně.

Jun 28

Nejmenování Pocheho? Trapné, zní z ČSSD v Praze

Týden.cz / Domácí

Pražští sociální demokraté považují nejmenování europoslance Miroslava Pocheho (ČSSD) ministrem zahraničních věcí za nestandardní a trapné. Ve čtvrtek to řekli oslovení členové pražské sociální demokracie.

Jun 26

Ke kritice Valachové se přidala sportovní komise ČSSD

Týden.cz / Domácí

Sportovní komise ČSSD se ve sporu bývalé ministryně Kateřiny Valachové a sportovců postavila za Českou unii sportu (ČUS).

Jun 15

Rozhodnuto! ČSSD vstoupí do vlády s ANO, odhlasovali její členové

Týden.cz

ČSSD má vstoupit do vlády s hnutím ANO, kterou by měli tolerovat komunisté. Ve stranickém referendu ČSSD bylo pro menšinovou koaliční spolupráci 58,53 procenta hlasujících, 40,20 procenta bylo proti.

Jan 14

"Doba se posunula." Jakou změnu chtějí členové ČSSD?

Týden.cz

Členové ČSSD nejčastěji požadují, aby se změny ve stanovách strany týkaly lhůt, vnitrostranických kvót pro zastoupení různých skupin členů, případně zavádění prvků digitalizace. Informoval o tom lídr speciální komise ČSSD pro stanovy Roman…

Oct 28

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na přímou volbu předsedy

Týden.cz / Domácí

Členové ČSSD se neshodnou v názoru na sobotní návrh statutárního místopředsedy Milana Chovance, aby nového předsedu volili přímo všichni členové strany.

Oct 20

Člen volební komise měl tričko s protiislámskou symbolikou

Týden.cz / Domácí

Předseda volební komise v místnosti 1006 v Základní škole Bratranců Veverkových v Pardubicích poslal převléknout člena komise, který přišel v tričku s protiislámskou symbolikou.

Aug 10

ODS proklepne členy ČSSD a veřejné zakázky jejich firmám

www.tyden.cz

Pražská ODS chce v září na jednání zastupitelů řešit kauzu získávání veřejných zakázek firmami vlastněnými členy ČSSD.

Jun 9

Sobotka: Zeman nemá důvod oddalovat jmenování Štecha

Prezident Miloš Zeman by se měl podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) co nejdříve sejít s kandidátem na ministra školství Stanislavem Štechem a neprodlužovat dobu, po kterou ministerstvo vede Kateřina Valachová (ČSSD).

Apr 21

Zpátky do komunismu? Nový vizuál ČSSD prý evokuje staré časy

Týden.cz

Česká strana sociálně demokratická představila dlouhodobý koncept zabývající se budoucností Česka. Je sice otázka, zda dlouhodobý plán na dvacet let dopředu může fungovat, nejvíce ale poutá pozornost vizuální forma projektu.

Jan 26

Zeman trvá na nominaci Srpa do Etické komise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman trvá na nominaci Karla Srpa do Etické komise pro ocenění účastníků odboje a odporu proti komunismu. Prohlásil to na závěr své návštěvy Plzeňského kraje.

Jan 19

Zeman jmenoval členem etické komise pro třetí odboj Srpa

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenoval členem etické komise pro ocenění účastníků protikomunistického odboje Karla Srpa staršího, zakladatele a dlouholetého předsedu Jazzové sekce.

Jun 29

Sněmovna zvolila členy komise k reorganizaci policie

Týden.cz / Domácí

Sněmovna zvolila členy vyšetřovací komise k reorganizaci celostátních policejních útvarů. Každá strana v ní bude mít jednoho zástupce. Volba předsedy se má uskutečnit v pátek.

Jun 3

Kauzou kmenových buněk se má zabývat etická komise zdravotnictví

Etická komise ministerstva zdravotnictví se bude zabývat postupem lékařů v klinické studii ověřující léčbu kmenovými buňkami u pacientů s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS).

Mar 20

Policie obvinila vlivného člena ČSSD Králíka

Týden.cz / Domácí

Podnikatel a místopředseda prostějovské ČSSD Jaroslav Králík čelí od ledna obvinění policie. Vyšetřovatelé ho začali stíhat poté, co mu již loni v červenci obstavili na účtu 916 tisíc korun. Informoval o tom server Aktuálně.cz.