English

Merkelová našla přemožitele, ukázal průzkum v Německu

Kdyby Němci volili kancléře přímo, porazil by kandidát sociální demokracie (SPD) Martin Schulz šéfku německé vlády a křesťanských demokratů (CDU) Angelu Merkelovou o 16 procent.

More from Týden.cz / Zahraničí

Dec 7

Angelu Merkelovou po 16 letech vystřídá v německém kancléřství Olaf Scholz

Týden.cz

Německo ve středu po dlouhých 16 letech zažije výměnu v čele vlády, konzervativní kancléřku Angelu Merkelovou vystřídá sociální demokrat Olaf Scholz.

Jun 10

Obyvatelé vesnice na Sibiři prosí Angelu Merkelovou, aby jim spravila silnici

Týden.cz

Obyvatelé sibiřské vesnice natočili video, v němž poprosili německou kancléřku Angelu Merkelovou, aby zajistila vyasfaltování místní silnice.

May 26

Německé vládní strany CDU/CSU a SPD v eurovolbách propadly

Německé vládní strany CDU/CSU a SPD v dnešních eurovolbách propadly. Konzervativní unie kancléřky Angely Merkelové získala podle aktualizovaných odhadů 28,3 procenta hlasů a sociální demokraté dokonce jen 15,6 procenta.

May 26

V Německu lidé volí do EP, favoritem je CDU/CSU

Německo rozhoduje o obsazení 96 křesel v Evropském parlamentu, který má 751 poslanců. Favoritem hlasování je konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, která ale podle všeho stejně jako koaliční sociální demokracie (SPD)…

Mar 13

Spolkový sněm znovu zvolí Angelu Merkelovou

Až bude ve středu Spolkový sněm volit kancléřku, bude na první pohled vše jako před čtyřmi lety - šéfkou vlády se znovu stane Angela Merkelová, která znovu usedne v čele velké koalice CDU/CSU a SPD. Ve skutečnosti ale jen máloco zůstává…

Mar 5

Německý prezident navrhl Angelu Merkelovou na kancléřku

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier v pondělí formálně navrhl Angelu Merkelovou na kancléřku. Spolkový sněm by ji na tento post měl již počtvrté za sebou zvolit 14. března.

Jan 7

Merkelová optimistická. Začaly hovory CDU/CSU a SPD o vládě

V Berlíně začaly sondovací rozhovory o nové vládě mezi konzervativní unií CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové a sociální demokracií (SPD). Merkelová, která v čele spolkové republiky stojí už 12 let, do nich jde s optimismem a odhodláním…

Oct 20

CDU/CSU, FDP a Zelení jednají o vládě. Merkelová: Začínáme

K prvnímu společnému jednání o nové německé vládě se v Berlíně odpoledne sešli představitelé konzervativní unie CDU/CSU, Svobodné demokratické strany (FDP) a Zelených.

Oct 8

Merkelová může slavit. CDU a CSU se dohodly na kompromisu

Německé vládní strany CDU a CSU se podle agentury DPA na dnešním několikahodinovém jednání v Berlíně dohodly na stanovení horní hranice pro přijímání uprchlíků na 200 tisíc ročně.

Sep 20

Schulz s Merkelovou prohrává o parník. Přesto se nevzdává

www.tyden.cz

Kandidát sociální demokracie (SPD) na německého kancléře Martin Schulz věří, že jeho strana navzdory jasné ztrátě na konzervativní unii CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové může ještě volební klání otočit.

Sep 1

Schulz káral Merkelovou. O migraci měla jednat s ostatními

Německá kancléřka Angela Merkelová udělala chybu, když v migrační krizi učinila rozhodnutí, aniž je předtím konzultovala s evropskými partnery.

Aug 27

Merkelová je povýšená, pustil se do kancléřky Schulz

Šéfka německé vlády Angela Merkelová je podle svého vyzyvatele v boji o kancléřský post a předsedy sociální demokracie Martina Schulze povýšenecká.

Jun 26

Kritika Merkelové? Schulz je zoufalý a bezradný, tvrdí CDU

Týden.cz

Výrazem zoufalství a bezradnosti je podle německých křesťanských demokratů kritika na adresu kancléřky Angely Merkelové ze strany šéfa sociální demokracie Martina Schulze. Ten na nedělním programovém sjezdu strany hovořil v souvislosti s…

Jun 13

Merkelová je favorit. CDU/CSU vede nad SPD o 14 procent

Zhruba sto dnů před německými parlamentními volbami zůstává jasným favoritem hlasování konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové, která má náskok 14 procentních bodů nad druhými sociálními demokraty (SPD).

Feb 27

Uvnitř CDU/CSU se ozývají hlasy, aby Merkelová zahájila kampaň

Uvnitř německé konzervativní unie CDU/CSU se stále častěji ozývají hlasy, aby kancléřka Angela Merkelová zahájila volební kampaň a začala se jasně vymezovat vůči kandidátovi sociální demokracie na kancléře Martinu Schulzovi. Od oznámení…

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Jan 29

Merkelovou vyzve ve volbách Schulz, potvrdila SPD

Bývalý šéf Evropského parlamentu Martin Schulz bude kandidátem sociální demokracie na německého kancléře. Formálně o tom rozhodlo předsednictvo strany, poté co už uprostřed týdne nominaci schválilo užší vedení.

May 9

Migrace dělí sesterské CDU a CSU. Merkelová nenahraditelná?

Vztahy mezi Křesťanskodemokratickou unií (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové a bavorskou Křesťanskosociální unií (CSU) jsou napjatější než kdy dřív a je otázka, zda sesterské strany dokážou vytvořit společný program pro parlamentní…

Jan 19

Merkelovou trestají za běžence. CDU/CSU přišla o čtvrtinu voličů

Týden.cz

Konzervativní unie CDU/CSU německé kancléřky Angely Merkelové se v aktuálním průzkumu společnosti Insa propadla na nejnižší úroveň od roku 2012. Proti posledním volbám do Spolkového sněmu ztratila téměř čtvrtinu voličů.

Sep 29

Merkelová "sklízí" za migranty. Obliba CDU/CSU padá

Týden.cz

Podpora konzervativců německé kancléřky Angely Merkelové klesla na nejnižší úroveň za poslední rok. I tak by ale blok dvou křesťanskodemokratických stran nyní volby suverénně vyhrál ziskem 38,5 procenta hlasů.