English

'Nemám 100 procent, jsem šťastný,‘ Babiš poděkoval delegátům, kteří hlasovali proti němu

iROZHLAS

Staronovým předsedou hnutí ANO se stal Andrej Babiš. Hlas mu dalo necelých 95 procent delegátů celostátního sněmu v Praze. Ministr financí byl šťastný, že nedostal 100 procent hlasů. 11 delegátům, kteří hlasovali proti němu, dokonce…

More from iROZHLAS

Apr 13

Tomio Okamura obhájil post předsedy hnutí SPD. Zeman jako host popřál straně vládní angažmá s ANO

iROZHLAS

Předsedou opozičního hnutí SPD bude dál jeho zakladatel a lídr Tomio Okamura. Na celostátní konferenci dostal 195 z 216 odevzdaných hlasů. Neměl protikandidáta. Na konferenci to oznámil šéf volební komise Tomáš Doležal. Delegáti a…

Jun 19

Jak se hnutí ANO Andreje Babiše ocitá na šikmé dezinformační ploše

www.irozhlas.cz

Česká společnost je překvapivě odolná vůči konspiračním a dezinformačním příběhům. Ale hnutí ANO se teď zřejmě rozhodlo tento příznivý stav zvrátit. Jak ukazují výsledky unikátního průzkumu Českého rozhlasu, institutu SYRI a Sociologického…

Aug 31

Rakušan na sněmu STAN obhájil post předsedy hnutí, neměl protikandidáta. Místopředsedou zůstává Farský

iROZHLAS

Poslanec Vít Rakušan zůstává předsedou hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Na úterním republikovém sněmu STAN v Praze získal 95,7 procenta hlasů delegátů. Rakušan byl jediným kandidátem na předsedu stejně jako na předchozím sněmu v dubnu…

Feb 27

Ministr zahraničí Petříček: Spolupráce s hnutím ANO po volbách? Nedovedu si to představit

iROZHLAS

Sociální demokracii čeká v dubnu souboj o to, kdo stranu povede do říjnových parlamentních voleb. Současného šéfa strany a vicepremiéra Jana Hamáčka vyzve ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Ten by chtěl dát straně nový impulz a…

Mar 11

‚Podle mého názoru neměl suplovat ministra Ťoka.‘ Babiš kritizuje místopředsedu ANO Faltýnka

iROZHLAS

Premiér a šéf ANO Andrej Babiš očekává, že obviněný radní městské části Brno-střed Jiří Švachula (ANO) v pondělí skončí v dozorčí radě ČD Cargo.

Nov 15

Post primátora Českých Budějovic obhájil Jiří Svoboda z hnutí ANO

www.irozhlas.cz

Zastupitelé Českých Budějovic ve čtvrtek opět zvolili primátorem Jiřího Svobodu z hnutí ANO. Město bude řídit koalice ANO, HOPB, Společně pro Budějovice a Čisté Budějovice se STAN. Prvním náměstkem primátora byl zvolen Juraj Thoma z HOPB.

Jun 5

Na řadě míst v Česku se demonstrovalo proti vládě Andreje Babiše z hnutí ANO

iROZHLAS

V úterý večer se na desítkách míst v Česku demonstrovalo proti vládnutí Andreje Babiše. Protesty svolal spolek Milion chvilek, který od února sbírá také podpisy pod petici. Předseda vlády v demisi Andrej Babiš z hnutí ANO ve středu skládá…

May 14

Jména nových ministrů ANO zůstanou zatím tajná. Hnutí je před referendem ČSSD nezveřejní

iROZHLAS

ANO nezveřejní jména svých ministrů v případné vládě s ČSSD před vnitrostranickým referendem v sociální demokracii, které začne příští týden. Při návštěvě Ústeckého kraje to v pondělí řekl premiér v demisi a šéf ANO Andrej Babiš.

Oct 11

Názorově jsme se neshodli, řekl Babiš o ukončení spolupráce hnutí ANO s Teličkou

www.irozhlas.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro deník E15 uvedl, že místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička končí spolupráci s hnutím. „Byla to jeho iniciativa. S panem Teličkou jsme se názorově nepotkali,” cituje deník Babiše.…

Jun 30

ANO nevymyslel Babiš, zní z nové tajné nahrávky. Předseda hnutí to odmítá

iROZHLAS

Podnikatel viní na nové nahrávce šéfa ANO Andreje Babiše, že mu sebral značku hnutí. Radiožurnál má záznam k dispozici. Vyplývá z něj, že podnikatel používal doménu "hnutí - ano" už v roce 2010.

Jun 25

Konzervativní strana údajně brojí proti Mayové. Měl by ji nahradit ministr financí Hammond

iROZHLAS

Theresu Mayovou by měl na postu britské premiérky vystřídat ministr financí Philip Hammond a provést zemi jednáními o jejím vystoupení z Evropské unie.

May 20

Kdo se přišel rozloučit? Babiš v Čapím hnízdě 'slaví' odchod z postu ministra financí

iROZHLAS

Na farmě Čapí hnízdo ve středních Čechách slaví nadace Agrofert pět let od svého vzniku. Andrej Babiš z hnutí ANO pozval i zaměstnance ministerstva financí.

May 17

Sobotka vyhoví návrhu hnutí ANO. Novým ministrem financí by se měl stát poslanec Pilný

iROZHLAS

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se rozhodl přijmout nominaci poslance Ivana Pilného (ANO) na post ministra financí. Oznámil to ve středu na tiskové konferenci.

May 16

Máme tři kandidáty na ministra financí, tvrdí Babiš. Trvejte na Schillerové, radí poslanci ANO

iROZHLAS

Hnutí ANO má podle svého šéfa Babiše další kvalitní kandidáty na ministra financí. Poslanecký klub ANO ale doporučil vedení, aby trvalo na náměstkyni Schillerové.

May 15

Je jasné, že z vlády odejdu, říká Babiš. ANO chce s další nominací na ministra financí přijít do středy

iROZHLAS

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) nechápe, proč Sobotka odmítl náměstkyni Alenu Schillerovou i Richarda Brabce jako kandidáty na post ministra financí. Sám nebude mít problém, když ho prezident odvolá.

May 13

Kandidátku hnutí ANO v Praze povede Stropnický, Babiš bude lídrem Středočeského kraje

iROZHLAS

Do sněmovních voleb povede pražské ANO podle očekávání ministr obrany a místopředseda hnutí Martin Stropnický. Do parlamentních voleb povede středočeské hnutí ANO Andrej Babiš.

May 11

Babiš chce rychlé svolání koaliční rady, ANO má navrhnout nového ministra financí

www.irozhlas.cz

Ministr financí Andrej Babiš ve čtvrtek oznámil, že žádá po Bohuslavu Sobotkovi co nejrychlejší svolání koaliční rady. Podle jeho slov by hnutí mělo navrhnout nového kandidáta na ministra financí.

May 11

Hnutí ANO z vlády nikdy neodejde. Neodstoupím, není k tomu nejmenší důvod, uvedl Babiš

iROZHLAS

Hnutí ANO z vlády nikdy neodejde, řekl Andrej Babiš. Popřel informaci Pavla Bělobrádka ze středy, že si ANO vzalo čas na rozmyšlenou, jestli ve vládě setrvá. Babiš taky řekl, že na své funkcí nelpí.

May 7

ANO už vybralo nástupce ministra financí Babiše pro případ, že ho prezident odvolá

iROZHLAS

Hnutí ANO má kandidáta na nového ministra financí. Vicepremiér Andrej Babiš to řekl v České televizi. Nový ministr je záložní varianta v případě, že by Babiše prezident Miloš Zeman odvolal z funkce.

May 1

ČSSD chce zvýšit minimální mzdu. Nevadí mi to, říká ministr financí Babiš

www.irozhlas.cz

Sociální demokraté navrhnou zvýšit minimální mzdu od příštího roku o 1200 korun. Podle předsedy ODS Petra Fialy to není nejlepší řešení. Ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO není proti.