English

Sinajský kmen upálil radikála Islámského státu

Příslušníci vlivného kmene na severu egyptského Sinajského poloostrova upálili muže, který zřejmě patřil k teroristické organizaci Islámský stát. S odvoláním na egyptskou policii o tom informoval zpravodajský web News 24.

More from Týden.cz / Zahraničí

Dec 13

Z irácké věznice uprchli vězni, většinou radikálové z IS

Z věznice v severním Iráku uprchlo 21 vězňů, většinou radikálů z organizace Islámský stát (IS), 15 jich bylo již dopadeno. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na kurdské bezpečnostní představitele.

Apr 18

Egyptští vojáci prý zabili sinajského lídra IS

Egyptští vojáci při přestřelce na Sinajském poloostrově zabili radikála, který stál v čele místní odnože teroristické organizace Islámský stát (IS).

Oct 26

Radikálové z IS ovládají poslední města, chystá se na ně útok

Irácký premiér Hajdar Abádí oznámil začátek ofenzívy vládních sil proti poslední baště teroristické organizace Islámský stát na západě země, u hranic se Sýrií.

Apr 27

Sinajský kmen upálil radikála Islámského státu

Příslušníci vlivného kmene na severu egyptského Sinajského poloostrova upálili muže, který zřejmě patřil k teroristické organizaci Islámský stát. S odvoláním na egyptskou policii o tom informoval zpravodajský web News 24.

Jan 9

Útočník zabíjel na Sinajském poloostrově popelářským autem

Sebevražedný atentátník na severu Sinajského poloostrova zabil popelářským autem devět lidí a dalších deset zranil. Podle egyptských zdrojů citovaných agenturou AP najel do hlídky před policejní stanicí.

Nov 28

Radikálové IS pomáhají po návratu z bojů německým úřadům

Týden.cz

Asi čtvrtina islamistů, kteří se z bojů na Blízkém východě vrátili do Německa, spolupracuje s německými bezpečnostními úřady. Zároveň se téměř polovina všech navrátilců nadále pohybuje na radikální islamistické scéně, vyplývá ze studie…

Oct 26

Radikálové IS se mstili za smrt velitele. Unesli a zabili desítky civilistů

Radikálové v Afghánistánu unesli a zabili asi 30 civilistů, mezi nimi i děti. Informoval o tom představitel provincie Ghór Nazír Chaze, který útok připsal teroristické organizaci Islámský stát (IS).

Jun 24

Radikálové z IS unesli na severu Sýrie přes 900 Kurdů

Radikálové z organizace Islámský stát unesli v předchozích třech týdnech na severu Sýrie asi 900 Kurdů, včetně celých rodin. Informovala o tom Syrská organizace pro lidská práva.

Jun 12

Radikálové z IS jsou obklíčeni v centru libyjské Syrty

Radikálové z organizace Islámský stát se zabarikádovali v hustě obydleném centru libyjského města Syrta a připravují se na rozhodující bitvu s oddíly, které proti nim bojují.

May 14

Radikálové z Boko Haram kooperují s Islámským státem v Libyi

Nigerijské islamistické hnutí Boko Haram nejspíš posílá své bojovníky do Libye, kde se připojují k radikálům z Islámského státu. Prohlásil to náměstek šéfa americké diplomacie Antony Blinken.

Apr 13

Únosce egyptského letadla požádal na Kypru o azyl

Únosce egyptského letadla, které na konci března přinutil přistát na Kypru, požádal v ostrovní zemi o politický azyl. Oznámil to dnes kyperský ministr vnitra Sokratis Hasikos.

Mar 29

Únosce egyptského letadla byl v Larnace zatčen

Muž, který unesl egyptské letadlo na Kypr, se po několika hodinách vzdal úřadům a podle kyperské vlády byl zadržen. V letadle bylo přes 60 lidí. Většinu z nich únosce propustil po přistání v Larnace, do poslední chvíle sedm osob zadržoval.…

Feb 26

Islámští radikálové zaútočili na hotel v Mogadišu. Nejměně 20 obětí

Nejméně 20 mrtvých si v pátek večer vyžádal útok radikálů z islamistického hnutí Šabáb na hotel v somálské metropoli Mogadišo. Desítky lidí při útoku utrpěly zranění.

Dec 6

Radikálové z IS zabili adenského guvernéra

Při útoku na jeho konvoj byl zabit guvernér jihojemenské provincie Aden, o život přišlo i několik jeho osobních strážců. K atentátu se později přihlásila skupina Islámský stát (IS). V prohlášení zveřejněném na twitteru uvedla, že její…

Nov 7

Islámský stát se prý chlubí sestřelením ruského airbusu

V rozhovorech mezi vůdci Islámského státu v syrském Rakka a osobami na Sinajském poloostrově, které zachytily tajné služby, se radikálové chlubí sestřelením ruského letadla v Egyptě. Informovala o tom americká televizní stanice NBC s…

Aug 13

Chorvatský rukojmí je mrtev, potvrdili radikálové z IS

Hnutí Islámský stát v audionahrávce potvrdilo, že jejich egyptská odnož zavraždila chorvatského rukojmího. Islamisté zveřejnili již ve středu fotografii jeho mrtvého těla.

Jul 16

Zasáhli jsme raketou egyptskou loď, chlubí se Islámský stát

Na hlídkovou loď egyptského námořnictva zaútočili ve Středozemním moři radikálové z místní odnože hnutí Islámský stát (IS). Islamisté tvrdí, že plavidlo zasáhli raketou, podle představitelů egyptské armády se loď vzňala po přestřelce s…

May 21

Radikálové dobyli Palmýru. IS prý ovládá polovinu Sýrie

Radikálové z organizace Islámský stát kontrolují celé historické město Palmýra v Sýrii. Provládní síly se z místa stáhly po středečních bojích, při nichž padlo na straně syrské armády 100 lidí.

Apr 25

Islámští radikálové dobyli strategické město v Sýrii

www.tyden.cz

Islamističtí radikálové z fronty An-Nusra už téměř beze zbytku ovládli strategické město Džisr aš-Šughúr v severosyrské provincii Idlib, které bylo během dosavadních čtyř let konfliktu pod kontrolou syrské armády.

Feb 15

Radikálové z IS zavraždili dvacítku egyptských křesťanů

www.tyden.cz

Radikálové z Islámského státu (IS) v neděli zveřejnili na internetu video, na němž je podle jejich tvrzení zachyceno stětí skupiny mužů označených za egyptské křesťany nedávno unesené v Libyi.