English

Věří Trump klimatickým změnám? Jeho rádci to neřeknou

UVNITŘ ANKETA. Poté, co americký prezident Donald Trump oznámil, že USA odstoupí od pařížské dohody o klimatu, mělo by být snadné odpovědět si na otázku, zda Trump změně klimatu věří. Opak je ale pravdou. V Bílém domě bylo na tuto otázku…

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Sep 4

Odstoupíme od dalších bodů dohody, řekl prezident Íránu

Írán v pátek odstoupí od dalších bodů jaderné dohody z roku 2015, tentokrát od těch, které se týkají vývoje odstředivek používaných k obohacování uranu.

Apr 28

Reakce na sankce. Írán možná odstoupí od jaderné dohody

Týden.cz

Odstoupení od mezinárodní jaderné dohody je jednou z "řady možností", jak reagovat na zpřísnění sankcí Spojených států vůči Íránu.

May 8

USA odstoupí od jaderné dohody, Írán ji dál bude dodržovat

UVNITŘ REAKCE ÍRÁNU. Americký prezident Donald Trump v úterý oznámil, že Spojené státy odstupují od mezinárodní jaderné dohody s Íránem. Podle něj je smlouva neúčinná, neboť nezabránila tomu, aby Teherán pokračoval v úsilí o vyrobení…

Apr 24

Odstoupíte od dohody? Připravte se na důsledky, varuje Írán USA

Týden.cz

Íránský prezident Hasan Rúhání pohrozil Spojeným státům vážnými důsledky, pokud se jejich prezident Donald Trump rozhodne odstoupit od dohody o íránském jaderném programu.

Apr 9

Írán vyhrožuje. USA budou litovat, pokud odstoupí od dohody

Spojené státy budou litovat případného porušení jaderné dohody s Íránem. Prohlásil to íránský prezident Hasan Rúhání, podle kterého by se Washington dočkal íránské odpovědi do týdne. USA hrozí, že odstoupí od mezinárodní dohody s Teheránem…

Jan 23

USA má v plánu odstoupit od jaderné dohody s Íránem

Americký viceprezident Mike Pence na závěr návštěvy Izraele zopakoval, že administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa má v plánu odstoupit od mezinárodní jaderné dohody s Íránem, pokud nebude pozměněna.

Oct 29

Prezident Kurdistánu odstoupí a rozdělí své pravomoci

Prezident iráckého Kurdistánu Masúd Barzání, kterému za tři dny vyprší mandát, ho prodlužovat nebude, přestože parlamentní a prezidentské volby, které se měly v autonomii konat 1. listopadu, byly odloženy.

Sep 13

Američtí politici odsoudili bílé neonacisty. Co na to prezident?

Týden.cz

Americký Kongres vyzval prezidenta Donalda Trumpa, aby jednoznačně veřejně odsoudil neonacisty a další skupiny hlásající rasovou nenávist.

Aug 15

Rúhání: Írán může odstoupit od jaderné dohody do několika dní

Írán odstoupí od dohody o svém jaderném programu, budou-li Spojené státy pokračovat v politice sankcí a donucování. Sdělil to íránský prezident Hasan Rúhání. Podle něj je jeho země připravena od dohody z roku 2015 odstoupit ne v řádu…

Aug 5

Odstoupíme od dohody o klimatu, oznámily USA oficiálně OSN

Americké ministerstvo zahraničí oficiálně oznámilo Organizaci spojených národů, že chce odstoupit od pařížské dohody o klimatu. Oznámení však neznamená formální zahájení procesu odstoupení od dohody.

Jun 3

Závazky klimatické dohody dodržíme, slíbily Indie a Francie

Francouzský prezident Emmanuel Macron a indický premiér Naréndra Módí se na schůzce v Paříži shodli, že jejich země i po odchodu Spojených států dodrží své závazky v celosvětové klimatické dohodě z roku 2015. Módí, jehož vlast je třetím…

Jun 2

Rusko a Čína neodstoupí od pařížské dohody jako USA

Rusko a Čína uvedly, že neodstoupí od pařížské dohody o ochraně klimatu.

Jun 1

Trump zahazuje odstoupením od klimatické dohody budoucnost

Odstoupením od pařížské klimatické dohody americký prezident Donald Trump a jeho vláda zahazují budoucnost, reagoval v prohlášení jeho předchůdce v Bílém domě Barack Obama.

Jun 1

Trump: USA od pařížské klimatické dohody odstoupí

Spojené státy odstoupí od pařížské dohody o klimatu, kterou v roce 2015 podepsalo 195 zemí. Dlouho očekávaný krok dnes oznámil prezident Donald Trump, který smlouvu kritizoval již od loňské předvolební kampaně.

May 31

Trump prý odstoupí od pařížské klimatické dohody

Prezident Spojených států Donald Trump se rozhodl odstoupit od pařížské dohody z roku 2015, která je celosvětovým ujednáním o ochraně klimatu. Informovala o tom zpravodajská agentura Axios s odvoláním na dva zdroje, které jsou s Trumpovým…

Nov 22

První den v Bílém domě odstoupím od TPP, hlásí Trump

Týden.cz / Byznys

Budoucí americký prezident Donald Trump chce hned první den ve funkci ohlásit odstoupení od transpacifické obchodní dohody TPP, která je součástí politického odkazu dosluhující hlavy státu Baracka Obamy.

Nov 15

Trump od klimatické dohody neodstoupí, věří šéf OSN

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun věří, že nově zvolený americký prezident Donald Trump nakonec od celosvětové klimatické dohody z Paříže neodstoupí, jak prohlásil během předvolební kampaně.

Oct 28

Gayové: Donald Trump, náš prezident!

UVNITŘ ANKETA. "Donald Trump je nejvíc prohomosexuální kandidát v americké historii," prohlašuje známý homosexuál Milo Yiannopoulos s vybělenými vlasy, v tílku s nápisem We shoot back (Opětujeme palbu) vyvedeném ve tvaru samopalu Uzi v…

May 27

Trump kašle na klima, chce odstoupit od pařížské dohody

Týden.cz

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump ve čtvrtek prohlásil, že je nakloněn stavbě ropovodu Keystone XL mezi Kanadou a Spojenými státy, který prezident Barack Obama zablokoval kvůli obavám o životní prostředí.