English

Policisté při likvidaci teroristů vypálili 50 ran, muslimové slíbili kampaň v mešitách

SLEDOVALI JSME ON-LINE. Teroristický útok v Londýně si v noci na neděli vyžádal životy nejméně sedmi lidí. Policie zabila všechny tři útočníky, kteří byli v automobilu, jenž najel do lidí na Londýnském mostě. Bezpečnostní složky se…

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 28

Po celém území Ruska policie zatýká lidi za komentáře k teroristickému útoku v Krasnogorsku

www.tyden.cz

Od Petrohradu na západě Ruska až po Magadan na Dálném východě ruská policie zatýká lidi za to, že komentovali teroristický útok v Krasnogorsku na okraji Moskvy. Upozornil na to dnes zpravodajský server Meduza, který působí z lotyšského…

Feb 2

Muž v Londýně pobodal několik lidí, policie ho zastřelila

Týden.cz

Policie v neděli na nákupní ulici v jižní části Londýna zastřelila muže, který nožem zaútočil na několik lidí a nejméně tři zranil, z toho jednoho těžce. Incident policie označila za terorismus a uvedla, že okolnosti vyhodnocuje. Útočníka…

Aug 11

Střelbu v mešitě vyšetřuje norská policie jako teroristický útok

Týden.cz

Sobotní střelbu v mešitě poblíž norského hlavního města Osla policie vyšetřuje jako možný teroristický útok. Řekl to na tiskové konferenci zástupce policie Rune Skjold.

Mar 30

Policie zhatila teroristický útok, zadržela deset islamistů

Týden.cz

Policie na západě Německa zadržela deset údajných islamistů, kteří plánovali teroristický útok. V sobotu o tom podle agentury DPA informoval mluvčí státního zastupitelství v Düsseldorfu.

Aug 14

VIDEO: Incident u britského parlamentu má policie za teroristický čin

Protiteroristické oddělení policie začalo vyšetřovat incident, při němž v úterý ráno najelo do zátarasů u britského parlamentu v Londýně auto.

May 18

Policie zhatila plán bratrské dvojice na teroristický útok

Francouzské úřady zmařily pokus o atentát jedem ricin nebo výbušninami, když zatkly dva bratry egyptského původu podezřelé z plánování útoku. Ve vysílání televize BFM-TV to dnes řekl francouzský ministr vnitra Gérard Collomb.

Apr 13

Britská policie zadržela muže podezřelého z plánování útoků

Britská policie zatkla 27letého muže podezřelého z plánování teroristických činů v Londýně. Informovalo o tom protiteroristické velení policie. V britské metropoli byla zatčena také 24letá žena podezřelá z toho, že měla informace o…

Sep 18

Policie dál vyslýchá oba podezřelé z londýnského útoku

Týden.cz

Britská policie pokračuje ve výslechu dvou mužů podezřelých z pátečního teroristického útoku v londýnském metru, který si vyžádal 30 zraněných.

Sep 17

Útok v Londýně: policie zadržela druhého muže

Britská policie zadržela v souvislosti s pátečním útokem v londýnském metru již druhého podezřelého. Jednadvacetiletý muž byl v sobotu večer zadržen na západním londýnském předměstí Hounslow a je ve vazbě, sdělila policie médiím.

Aug 19

Policie vyšetřuje útok v Turku jako teroristický čin

Policie vyšetřuje páteční útok ve finském Turku jako trestný čin související s terorismem. Hlavním podezřelým, kterého se podařilo zadržet krátce po činu, je podle policistů osmnáctiletý Maročan, jenž přišel do země v loňském roce a…

Jun 19

Útok dodávkou v Londýně cílil na muslimy, uvedla policie

Týden.cz

Pondělní útok dodávkou na skupinu lidí nedaleko mešity ve čtvrti Finsbury Park na severu Londýna byl zcela zjevně útokem na muslimy. Řekla to šéfka londýnské policie Cressida Dicková.

Jun 7

Policie zadržela dva muže kvůli útokům v Manchesteru a v Londýně

Britská policie v rámci vyšetřování nedávných teroristických útoků v Manchesteru a v Londýně zadržela další dva muže.

Jun 6

Policie propustila zatčené po londýnském útoku

Deset lidí zatčených v neděli v rámci vyšetřování teroristického útoku v Londýně bylo propuštěno bez obvinění.

Jun 4

Muslimská rada Británie odsoudila teroristický útok v Londýně

Muslimská rada Británie odsoudila noční teroristický útok v Londýně, který si vyžádal životy sedmi lidí a zranění několika desítek dalších. Generální tajemník rady Harun Rashid Khan uvedl, že ho zpráva o atentátu šokovala a rozhněvala.

Apr 27

Londýnská policie zadržela muže s noži. Mohl chystat útok

Týden.cz

Policie poblíž vládních a parlamentních budov v centru Londýna zadržela muže podezřelého z přípravy teroristických činů. Sedmadvacetiletý muž měl u sebe nože, potvrdila policie, která také po zatčení ujistila, že neví o dalším…

Mar 28

Masoodův teroristický útok v Londýně odsoudily matka i manželka

Manželka teroristy Khalida Masooda, který minulou středu u parlamentu v Londýně zavraždil čtyři lidi, čin svého muže odsoudila. V prohlášení, zveřejněném prostřednictvím policie, uvedla, že je atentátem šokována.

Mar 12

Německá policie odvrátila další možný teroristický útok

Německá policie oznámila, že ukončila velkou operaci, spuštěnou o sobotní noci po obdržení informací o možné hrozbě útoku v Offenburgu na jihozápadě země.

May 17

Chystal teroristický útok v Sydney, tvrdí policie o zadrženém

Australská policie zadržela mladého muže, který podle ní plánoval teroristický útok v Sydney. Atentát zřejmě hrozil bezprostředně. Osmnáctiletého mladíka čeká obvinění z přípravy útoku a z pokusu o zapojení se do nepřátelských aktivit v…

Apr 30

Německá policie prý zmařila chystaný teroristický útok

www.tyden.cz

Německá policie údajně zmařila připravovaný teroristický útok. Policisté v noci na čtvrtek nedaleko Frankfurtu nad Mohanem zadrželi manželský pár, u kterého našli výbušniny a zbraně.

Apr 18

Australská policie překazila mladíkům teroristický útok

www.tyden.cz

Australská policie v sobotu zatkla pět mladíků, kteří údajně plánovali velký teroristický útok v druhém největším městě země Melbourne.