English

Hašek: ČSSD zřejmě voliče zpět nenaláká, i kdyby Sobotka odešel

Týden.cz / Domácí

Ani možný odchod Bohuslava Sobotky z pozice volebního lídra ČSSD nemusí voliči ocenit a není jisté, zda by se vrátili k ČSSD.

More from Týden.cz / Domácí

Sep 5

Filharmonie Bohuslava Martinů oslaví narození Gándhího

www.tyden.cz

Koncerty Filharmonie Bohuslava Martinů oslaví 150. výročí narození indického bojovníka za lidská práva Mahátmy Gándhího. Pražský koncert se koná 2. října v kostele sv. Šimona a Judy, symbolicky v den Gándhího narození. V ten den…

Jun 27

Babiš nadále premiérem? Opozice kritizuje hlavně ČSSD

Týden.cz

Ve čtvrtečním hlasování o nedůvěře vládě selhala především koaliční ČSSD, řekl novinářům předseda ODS Petr Fiala.

Jan 13

Chovanec končí ve Sněmovně, nesouhlasí s vládou ČSSD s ANO

Týden.cz

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec se vzdá poslaneckého mandátu. Ze Sněmovny chce odejít do konce března. Řekl to podle České televize v neděli v Plzni na krajském sjezdu strany. Nesouhlasí totiž s účastí ČSSD ve vládě s hnutím ANO.

Nov 26

"Babiš nemůže být premiérem, ČSSD zvolila zbabělost"

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Premiér Andrej Babiš může být vydíratelný kvůli pobytu svého syna na Krymu, a navíc má jako obviněný v kauze Čapí hnízdo exkluzivitu v přístupu k informacím. Proto by měl skončit, říká v rozhovoru pro nové vydání časopisu…

Nov 20

Babiš ať se stáhne, žádá ČSSD. ANO: Nikoho jiného nemáme

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Části ministrů stačí před pátečním hlasováním poslanců o nedůvěře vládě, jak premiér Andrej Babiš vysvětlil kauzu údajného únosu svého syna obviněného v dotační kauze Čapí hnízdo veřejnosti.

Apr 26

Babiš vs. Hamáček. Jak dál v jednání ANO a ČSSD?

Týden.cz

Schůzkou na úrovni předsedů by ve čtvrtek měla pokračovat jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i šéf ČSSD Jan Hamáček chyběli na středeční schůzce, kde jejich místopředsedové diskutovali o možném programovém…

Apr 13

ANO s ČSSD zasednou v pondělí. Babiš se uvidí i se Zemanem

Týden.cz / Domácí

Schůzka o obnově jednání mezi ANO a ČSSD o vládě se uskuteční v pondělí večer poté, co se kabinet v demisi vrátí z návštěvy Karlovarského kraje.

Apr 10

Premiérem může být jedině Babiš, vzkazují poslanci ANO

Týden.cz / Domácí

Poslanci ANO nadále považují Andreje Babiše za jediného kandidáta hnutí na funkci premiéra. V úterý se na tom shodl poslanecký klub ANO, řekl jeho předseda Jaroslav Faltýnek.

Apr 5

Krach jednání ANO a ČSSD o vládě. Babiš se odmítl vzdát vnitra

Týden.cz

Hnutí ANO a ČSSD nevytvoří vládní koalici. Lídři stran to oznámili po čtvrtečním večerním jednání. Podle sociálních demokratů ANO nepřistoupilo na žádnou z variant vládnutí, která by vyloučila trestně stíhaného předsedu ANO Andreje Babiše…

Mar 17

ANO se financí nevzdá, nabízí ČSSD čtyři ministerstva

Týden.cz

Místopředsedové hnutí ANO Jaroslav Faltýnek a Richard Brabec by byli ochotni pro sociální demokraty vyčlenit ve vládě vedení maximálně čtyř ministerstev. Jedním z nich by mohl být takzvaně silový resort.

Feb 18

Milan Chovanec: ANO je partner, který ČSSD kdykoliv prodá

Týden.cz

Hnutí ANO je partner, který sociální demokracii prodá, kdykoliv se mu to bude hodit. Ve své zprávě úřadujícího předsedy v úvodu sjezdu ČSSD to řekl statutární místopředseda strany Milan Chovanec.

Jan 25

Chovanec: ANO přerušilo jednání o vládě s ČSSD

Týden.cz

Hnutí ANO podle ČSSD přerušilo jednání se sociálními demokraty o případné vládní spolupráci do jejich únorového sjezdu. Uvedl to úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec. Podle něj krok ANO ukazuje na spolupráci hnutí s KSČM a s SPD.

Jan 23

Rozhoduje se o vydání Bohuslava Svobody v kauze Opencard

Týden.cz / Domácí

Sněmovní mandátový a imunitní výbor doporučil plénu, aby nevydalo bývalého pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k trestnímu stíhání v případu městské karty opencard.

Jan 22

ANO: Babiš je jediný kandidát na premiéra

Týden.cz

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho jednomyslně potvrdil výbor hnutí. ANO taktéž vyzvalo své členy, voliče a sympatizanty, aby ve druhém kole prezidentských voleb dali…

Jan 22

Kandidát na premiéra: Babiš nechá rozhodnutí na ANO

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chce nechat na rozhodnutí svého uskupení, zda zůstane kandidátem na premiéra. Řekl to na závěr návštěvy Bulharska.

Dec 20

ČSSD a STAN nepodpoří vládu ANO. Chovanec kritizoval Babiše

Týden.cz / Domácí

ČSSD a hnutí STAN dnes po jednání s ANO podle očekávání odmítly podpořit menšinový kabinet Andreje Babiše.

Oct 22

Babiš premiérem. Faltýnek nepřipouští za ANO jinou možnost

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš je připraven v pondělí dorazit za prezidentem Milošem Zemanem na schůzku do Lán. Zeman předtím serveru Blesk.cz řekl, že pověří sestavením vlády Babiše. Názor by změnil jen v případě, kdyby Babiš o…

May 24

Babiš i Sobotka přišli kvůli krizi o voliče. ČSSD víc než ANO

Týden.cz / Domácí

Vládní krize, která skončila jmenováním nového ministra financí, poznamenala preference hnutí ANO i ČSSD. Sociální demokraté ale ztratili více, od dubna si pohoršili o čtyři procentní body na 14 procent. ANO by volilo 26 procent lidí, o 1…

Dec 4

ANO 33,5 %, ČSSD 14 %. Babiš "luxuje" voliče soupeřům

Týden.cz

Sněmovní volby by listopadu vyhrálo hnutí ANO se ziskem 33,5 procenta hlasů. Druhá ČSSD by měla podporu 14 procent voličů.

Jul 18

Babiš premiérem? Hlasování rozhodlo ANO!

Týden.cz / Domácí

Na Bezpečnostní radě státu, jež proběhla před měsícem, se první místopředseda vlády Andrej Babiš nechal slyšet, že již brzy může být sám premiérem. Podle výsledků ankety TYDEN.CZ se ministr financí tentokrát ani nemusí plést.