English

Merkelové CDU se dohodla na vládách ve dvou zemích

Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové se v úterý dohodla na vytvoření vládních koalic hned ve dvou německých spolkových zemích.

More from Týden.cz / Zahraničí

Sep 2

CDU spolupracovat s AfD nehodlá, vzkázala Karrenbauerová

Týden.cz

Předsedkyně křesťanských demokratů Annegret Krampová-Karrenbauerová v pondělí jasně vyloučila možnost koalice s protiimigrační Alternativou pro Německo v Sasku, kde se v neděli uskutečnily zemské volby.

Sep 2

Zemské volby v Sasku vyhrála CDU před AfD

Týden.cz

Zemské volby v Sasku vyhráli podle předběžných výsledků křesťanští demokraté (CDU) kancléřky Angely Merkelové před protiimigrační Alternativou pro Německo (AfD). CDU získala 32,1 procenta hlasů, AfD 27,5 procenta.

Aug 26

Strana kancléřky Angely Merkelové míří k propadáku

Týden.cz

K nejhorším výsledkům od znovusjednocení Německa v roce 1990 směřuje v zemských volbách v Sasku a Braniborsku Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Jul 19

Merkelová se cítí zdravotně způsobilá k výkonu funkce kancléřky

Německá kancléřka Angela Merkelová se cítí být plně zdravotně způsobilá k výkonu své funkce. Uvedla to na páteční tiskové konferenci, kterou uspořádala krátce před svou letní dovolenou. Merkelovou v minulých týdnech při oficiálních…

Nov 1

Odchod Merkelové z čela CDU dopadne i na AfD

Na blížící se odchod kancléřky Angely Merkelové z čela Křesťanskodemokratické unie (CDU) se vedle její vlastní strany začínají chystat i opoziční uskupení, včetně protestní a protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD).

Oct 9

Zelení a AfD profitují ze ztráty CDU v bavorských volbách

Faktickými vítězi nedělních zemských voleb v Bavorsku by se podle průzkumů veřejného mínění měly stát dvě zcela odlišné strany - Zelení a Alternativa pro Německo (AfD). Proevropští a migraci otevření Zelení mají šanci zdvojnásobit svůj…

Aug 27

Merkelová je povýšená, pustil se do kancléřky Schulz

Šéfka německé vlády Angela Merkelová je podle svého vyzyvatele v boji o kancléřský post a předsedy sociální demokracie Martina Schulze povýšenecká.

Aug 8

Milion brožur o Merkelové? CDU prý využije její popularitu

Témata rodiny, zaměstnanosti a bezpečnosti budou před zářijovými parlamentními volbami dominovat billboardové kampani Křesťanskodemokratické unie kancléřky Angely Merkelové.

Jun 26

Kritika Merkelové? Schulz je zoufalý a bezradný, tvrdí CDU

Týden.cz

Výrazem zoufalství a bezradnosti je podle německých křesťanských demokratů kritika na adresu kancléřky Angely Merkelové ze strany šéfa sociální demokracie Martina Schulze. Ten na nedělním programovém sjezdu strany hovořil v souvislosti s…

Jun 13

Merkelové CDU se dohodla na vládách ve dvou zemích

Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové se v úterý dohodla na vytvoření vládních koalic hned ve dvou německých spolkových zemích.

May 8

CDU Angely Merkelové ovládla zemské volby ve Šlesvicku-Holštýnsku

V nedělních zemských volbách v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko zvítězila s 32 procenty Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové. Dosud vládnoucí sociální demokraté skončili druzí s 27,2 procenta.

Mar 27

Merkelová: Nepůjdeme do koalice s AfD, ani Levicí

Konzervativní unie CDU/CSU nepůjde po zářijových parlamentních volbách do koalice ani s Alternativou pro Německo (AfD), ani s Levicí. Žádnou z ostatních možných koalic ale nevylučuje.

Feb 6

Merkelová je oficiálně kandidátkou CDU/CSU

Týden.cz

Angela Merkelová se oficiálně stala kandidátkou konzervativní unie CDU/CSU na německou kancléřku. Na setkání špiček obou stran v Mnichově ji podle německých médií podpořila i bavorská CSU, která se k tomu dlouhé měsíce neměla.

Jan 14

Dlouholetá poslankyně CDU to balí na protest proti Merkelové

Týden.cz

Poslankyně Spolkového sněmu Erika Steinbachová po více než 40 letech odchází z Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Oct 27

CDU Angely Merkelové opět čelí aféře se sponzorskými dary

Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové čelí ve spolkové zemi Porýní-Falc několika finančním aférám.

Oct 11

CDU Merkelové ztrácí podporu. Poprvé pod třiceti procenty

Podpora Křesťanskodemokratické unie kancléřky Angely Merkelové a její sesterské Křesťanskosociální unie klesla poprvé pod hranici třiceti procent.

Sep 5

Výprask Merkelové. Protimigrační AfD porazila její CDU

V nedělních zemských voleb v Meklenbursku-Předním Pomořansku zvítězila sociální demokracie (SPD), která podle konečných výsledků obdržela 30,6 procenta hlasů.

May 15

Seehofer: Za vzestup populistické AfD může Merkelová

Za vzestup pravicově populistické strany Alternativa pro Německo může kancléřka Angela Merkelová a její migrační politika. V rozhovoru s deníkem Welt am Sonntag to řekl bavorský premiér Horst Seehofer. Kritiku si předsedkyně německé vlády…

Mar 15

Hádky Merkelové a Seehofera odpuzují voliče. CDU: Vyřiďte si to!

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová a bavorský premiér Horst Seehofer by si měli vyjasnit rozpory v uprchlické politice a přestat se vzájemně kritizovat. Vyzvali k tomu představitelé kancléřčiny Křesťanskodemokratické unie

Dec 4

Merkelová se nadechuje. Posiluje i protimigrační AfD

Týden.cz

Bez ohledu na přetrvávající migrační krizi opět roste podpora německé vládě. V průzkumu televize ARD s ní vyslovilo spokojenost 48 procent dotázaných, což je o šest procentních bodů více než v listopadu. Naopak nespokojenost vyjádřilo v…