English

Cestovní kancelář přestane vozit z Číny Američany do KLDR

Turistická kancelář, která působí v Číně a která zprostředkovala americkému studentovi Otto Warmbierovi cestu do Severní Koreje, přestane pro americké občany organizovat cesty do této komunistické země.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 27

Otto Wichterle: za objevem kontaktních čoček stojí dětská stavebnice Merkur

Týden.cz / Zdraví

Český rodák Otto Wichterle je autorem více než 150 vynálezů a patentů. Mezi jeho nejznámější patří vynález silonu a hydrofilních gelů, ale také měkké kontaktní čočky. Uznávaný vědec a vynálezce se narodil před 110 lety.

Oct 27

Vědec Otto Wichterle, díky němuž máme kontaktní čočky a silonky, by dnes oslavil 110 let

sedmicka.tyden.cz

Český rodák Otto Wichterle je autorem více než 150 vynálezů a patentů. Mezi jeho nejznámější patří vynález silonu a hydrofilních gelů, ale také měkké kontaktní čočky. Uznávaný vědec a vynálezce se narodil před 110 lety.

Aug 1

Z KLDR do Jižní Koreje utekl přes demilitarizovanou zónu voják

www.tyden.cz

Jihokorejská armáda zadržela severokorejského vojáka, který v noci překonal přísně střeženou demilitarizovanou zónu a dezertoval.

May 26

Překvapení. Šéf KLDR se sešel s prezidentem Jižní Koreje

Nejvyšší představitelé obou korejských států se v sobotu podle agentury Reuters překvapivě opět setkali v demilitarizovaném pohraničním pásmu. Vrcholná schůzka se uskutečnila poté, co americký prezident Donald Trump ve čtvrtek zrušil…

Feb 25

Do Jižní Koreje přijela kontroverzní politická delegace z KLDR

Do Jižní Koreje přicestovala vysoká severokorejská politická delegace, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Vede ji generál, který je obviňován, že nechal potopit jihokorejskou válečnou loď. Při tom…

Feb 9

Prezident Jižní Koreje si potřásl rukou s představiteli KLDR

Sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una a formální hlava KLDR, jíž je předseda tamního parlamentu, si v jihokorejském Pchjongčchangu podali ruce s prezidentem Jižní Koreje Mun Če-inem.

Feb 5

Společná vlajka KLDR a Jižní Koreje se nelíbí Japonsku

Týden.cz

Japonská vláda předložila Jižní Koreji protest proti "nepřijatelnému" používání společné korejské olympijské vlajky.

Dec 12

Zemřel americký voják, který v 60. letech zběhl do KLDR

Ve věku 77 let zemřel bývalý seržant americké armády Charles Jenkins, který zběhl v roce 1965 od své jednotky do Severní Koreje. Informovala o tom agentura AP. Severokorejský režim umožnil Jenkinsovi zemi opustit v roce 2004, od té doby…

Oct 28

První Američan odsouzen za vstup k IS. Dostal 20 let vězení

Americký soud ve Virginii poslal na 20 let do vězení Mohamada Khweise, který se na Blízkém východě připojil k teroristickému hnutí Islámský stát. Khweis je podle agentury AP jediným občanem USA, kterého dosud americká justice odsoudila za…

Aug 26

KLDR u Jižní Koreje vypálila do moře několik střel

Severní Korea dnes vypálila poblíž Jižní Koreje několik střel, které dopadly do moře. Podle americké armády šlo o rakety krátkého doletu, možná i balistické, ale jihokorejští činitelé míní, že Pchjongjang zřejmě zkoušel velké dělostřelecké…

Aug 10

Američany na Guamu výhrůžky KLDR vyděsily

Na tichomořském ostrově Guam, který ve své nejširší partii měří pouhých 19 kilometrů, žije zhruba 163 tisíc Američanů. Na hrozby ze Severní Koreje jsou tam zvyklí, nejnovější ostrá slovní přestřelka mezi prezidentem Donaldem Trumpem a…

Aug 3

Američané do KLDR? Jen se zvláštním povolením

Spojené státy od září zakážou držitelům amerických pasů cesty do Severní Koreje, kterou americké vedení tvrdě kritizuje za poslední sérii raketových testů. Od 1. září budou Američané potřebovat pas se zvláštním povolením, které se bude…

Jul 30

Na raketový test KLDR odpověděl let amerických bombardérů

Dva americké strategické bombardéry B-1B přeletěly nad Korejským poloostrovem v přímé odpovědi na nejnovější test severokorejské rakety.

Jun 24

Další voják utekl z KLDR do Jižní Koreje. Vyslechnou ho

Další severokorejský voják utekl v krátké době přes přísně střeženou demilitarizovanou zónu do Jižní Koreje.

Jun 19

Američan, kterého KLDR propustila v kómatu, zemřel. Trump: Brutální režim!

Týden.cz

Zemřel dvaadvacetiletý americký student Otto Warmbier, kterého minulý týden po 17 měsících zadržování propustila z "humanitárních důvodů" Severní Korea.

May 7

Severní Korea zadržela dalšího Američana

Severní Korea oznámila, že za neupřesněné nepřátelské činy proti státu zadržela dalšího amerického občana.

May 5

Jižní Korea a spojenec KLDR? Američané mají obavy z voleb

Favorit prezidentských voleb v Jižní Koreji Mun Če-in by mohl znovu otevřít průmyslovou oblast Kesong. Tento komplex společně provozovaly od roku 2004 do roku 2016 Severní a Jižní Korea.

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

Apr 29

Severní Korea odsoudila Američana za špionáž

Severní Korea odsoudila Američana korejského původu k deseti letům nucených prací za podvracení komunistického režimu a vyzvědačství.

Mar 16

Za pokus o krádež plakátu dostal Američan v KLDR 15 let těžké práce

Americký student zadržený na začátku ledna v Severní Koreji kvůli pokusu ukrást plakát s politickou tématikou z hotelu v Pchjongjangu byl odsouzen k 15 rokům těžké práce za mřížemi.