English

USA přesvědčují Čínu, aby jim pomohla se Severokorejci

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson vyzval Čínu, aby pomohla přesvědčit severokorejský režim k zastavení jaderného zbrojního programu.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 24

USA a Čína jsou na pokraji studené války, řekl čínský ministr zahraničí

Ten, kdo požaduje od Číny kompenzaci za epidemii koronaviru, je snílek. Řekl to dnes čínský ministr zahraničí Wang-I. Čína a USA se podle něj ocitly na pokraji nové studené války.

Aug 1

USA zařadily ministra zahraničí Íránu na sankční seznam

Spojené státy zařadily íránského ministra zahraničí Mohammada Džaváda Zarífa na sankční seznam.

Sep 7

Íránský ministr: Donald Trump ničí důvěryhodnost USA

Americký prezident Donald Trump ničí důvěryhodnost Spojených států, zatímco Írán se zabývá politickým řešením situace v Sýrii.

Jul 15

USA a KLDR se dohodly na vyhledávání pozůstatků amerických vojáků

Američtí a severokorejští vyjednavači se dohodli na obnově vyhledávání pozůstatků amerických vojáků z korejské války z let 1950-1953.

Apr 26

Americký Senát rozhodl: novým ministrem zahraničí je Pompeo

Týden.cz

Americký Senát potvrdil dosavadního ředitele výzvědné služby CIA Mikea Pompea jako nového ministra zahraničí Spojených států, v pořadí již druhého ve vládě prezidenta Donalda Trumpa.

Apr 24

Těsně, ale přeci. Novým ministrem zahraničí USA bude Pompeo

Výbor pro zahraniční vztahy amerického Senátu v pondělí podpořil nominaci Mika Pompea na ministra zahraničí. Dosavadní šéf Ústřední zpravodajské služby (CIA) nominovaný prezidentem Donaldem Trumpem uspěl těsným poměrem hlasů díky…

Feb 24

Čína odsoudila nové americké sankce proti KLDR

Týden.cz

Čína odsoudila nové americké sankce proti Severní Koreji, které postihnou i některé čínské společnosti. Spojené státy podle vyjádření čínského ministerstva zahraničí těmito novými opatřeními riskují poškození vzájemné spolupráce a měly by…

Sep 22

Konflikt s KLDR? Americký ministr mluvil o horkých hlavách

Týden.cz

Rostoucí napětí ve vztazích USA s KLDR je výzvou, ale úsilí řešit spor diplomaticky bude navzdory vzrušené rétorice pokračovat. V rozhovoru pro televizi ABC to řekl americký ministr zahraničí Rex Tillerson.

Aug 16

Čína je největším americkým věřitelem, spory s USA eskalují

www.tyden.cz

Čína uprostřed obchodního sporu se Spojenými státy vystřídala Japonsko na pozici největšího věřitele USA. Ty jí na konci června dlužily už 1,15 bilionu dolarů. Vyplývá to ze statistiky, kterou v úterý zveřejnilo americké ministerstvo…

Apr 28

Tillerson: KLDR je problém, který může přerůst v katastrofu

Týden.cz

Generální tajemník OSN António Guterres na jednání Rady bezpečnosti OSN vyslovil obavy z možného vojenského konfliktu na Korejském poloostrově, za nebezpečnou situaci pak označil absenci komunikačních kanálů s KLDR.

Apr 14

KLDR hrozí: USA zpustošíme! Čína: Válka je na spadnutí

Týden.cz

Rusko ve sporu mezi KLDR a USA kvůli severokorejskému jadernému programu vyzvalo všechny strany ke zdrženlivosti. Oznámil to mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov s tím, že Moskva upřednostňuje diplomatické řešení krize.

Mar 19

Trump se těší na návštěvu Číny, ujistil ministr zahraničí Tillerson

Americký prezident Donald Trump se těší na zlepšení porozumění s Čínou a na možnost navštívit tuto velmoc.

Mar 17

S KLDR se neobchoduje! varuje americký ministr Čínu

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson při své víkendové návštěvě v Pekingu pohrozí sankcemi čínským firmám a bankám, které obchodují s totalitní Severní Koreou. S odvoláním na vysoké americké činitele o tom informoval zpravodajský…

Mar 7

Strach z KLDR. USA rozmístily rakety, Rusko a Čína protestují

Týden.cz

Den poté, co Severní Korea odpálila čtyři balistické rakety, začaly v úterý Spojené státy na jihokorejském území rozmisťovat části kontroverzního protiraketového šítu THAAD

Feb 1

Novým americkým ministrem zahraničí se stal Rex Tillerson

Týden.cz

Americký Senát schválil do funkce ministra zahraničí bývalého šéfa ropné firmy Exxon Mobil Rexe Tillersona. Kandidát navržený prezidentem Donaldem Trumpem získal hlasy potřebné nadpoloviční většiny senátorů.

Jan 26

Před nástupem ministra zahraničí USA rezignovalo vedení úřadu

Americké ministerstvo zahraničí opustila řada předních činitelů včetně čtveřice náměstků ministra, kteří na úřadě sloužili dlouhá léta. Informoval o tom list The Washington Post s odvoláním na několik zdrojů z ministerstva.

Dec 13

Trump: Ministrem zahraničí je Tillerson, energetiky Perry

Nově zvolený prezident USA Donald Trump si pro funkci ministra energetiky vybral bývalého texaského guvernéra Ricka Perryho.

Dec 11

Nový americký ministr zahraničí? Trump zná jméno

Budoucí americký prezident Donald Trump hodlá na post ministra zahraničí nominovat generálního ředitele energetické společnosti Exxon Mobil Rexe Tillersona.

Jun 7

KLDR znovu vyrábí plutonium, Čína a USA budou reagovat

Mezinárodní agentura pro atomovou energii oznámila, že KLDR s největší pravděpodobností obnovila provoz svého zařízení na výrobu plutonia, které může režim v Pchjongjangu každoročně zásobovat materiálem pro výrobu jedné jaderné bomby či…

Jul 15

KLDR zve "pitomé a uječené" ministry USA do továrny

Severní Korea pozvala vládu amerického prezidenta Baracka Obamy a celý Kongres k návštěvě biotechnologické továrny v Pchjongjangu, aby se všichni na vlastní oči přesvědčili, že se tu nevyrábějí smrtící biologické zbraně včetně sněti…