English

Vůdce Islámského státu je stoprocentně mrtev, tvrdí Rusko

Pravděpodobnost, že byl při ruském květnovém náletu v Sýrii zabit vůdce radikální organizace Islámský stát abú Bakr Bagdádí, se blíží 100 procentům. Prohlásil to v pátek předseda branného a bezpečnostního výboru horní komory ruského…

More from Týden.cz / Zahraničí

Sep 17

Islámský stát stále funguje. Jsme v každodenní akci, tvrdí Bagdádí

Islámský stát provádí každodenní operace na různých frontách. Řekl to údajně vůdce teroristické organizace abú Bakr Bagdádí na zvukové nahrávce, kterou v úterý zveřejnila propagandistická agentura IS Al-Furkán

Dec 20

Američané ukončí také vzdušné nálety na Islámský stát

Rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa stáhnout vojáky ze Sýrie bude mít za následek rovněž ukončení amerických leteckých úderů na takzvaný Islámský stát (IS).

May 7

Islámský stát se přihlásil k vraždě kandidáta v iráckých volbách

U iráckého Mosulu byl v neděli zastřelen kandidát v blížících se parlamentních volbách. K útoku se přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS), jejíž definitivní porážku v Iráku vláda ohlásila loni v prosinci.

Nov 3

USA podnikly první nálety na Islámská stát v Somálsku

Spojené státy poprvé provedly vzdušné údery proti bojovníkům Islámského státu (IS) v Somálsku. IS rozšiřuje svou přítomnost v této východoafrické zemi, kterou dosud sužovalo hlavně násilí páchané islamisty z radikálního hnutí Šabáb.

Oct 7

Ruské letectvo ničí Islámský stát nálety. Erdoğan chystá operaci

Přibližně 120 bojovníků z teroristické organizace Islámský stát a šedesátku zahraničních "žoldáků" zabily v uplynulých 24 hodinách ruské letouny při náletech v Sýrii. V sobotu to oznámilo ruské ministerstvo obrany. Terčem náletů byly podle…

Jul 17

Vůdce Islámského státu Bagdádí určitě žije, tvrdí iráčtí Kurdové

Vůdce radikální organizace Islámský stát (IS) abú Bakr Bagdádí je naživu. Na 99 procent si je tím jist velitel tajné služby v iráckém Kurdistánu Láhaur Talabání, s nímž hovořila agentura Reuters. Ruská armáda už v červnu ohlásila Bagdádího…

Jul 11

Vůdce Islámského státu Bagdádí je mrtvý, potvrdili islamisté

Týden.cz

Teroristická organizace Islámský stát (IS) oznámila, že její vůdce abú Bakr Bagdádí je mrtvý. Informovala o tom irácká televize Súmaríja s odvoláním na místní zdroj z provincie Ninive. Informaci později agentuře Reuters potvrdila exilová…

Jul 10

Islámský stát byl v Mosulu poražen, řekl irácký premiér

Irácký premiér Hajdar Abádí oficiálně oznámil vítězství nad takzvaným Islámským státem (IS) ve strategicky důležitém městě Mosul na severu Iráku.

Jun 29

Tohle je konec Islámského státu, ohlásil irácký premiér

Předseda irácké vlády Hajdar Abádí vyhlásil konec radikálního hnutí Islámský stát Řekl to poté, co se irácká armáda zmocnila prostoru kolem klíčové mešity v Mosulu, poslední baště IS v Iráku.

Apr 1

"Dvojka" Islámského státu je mrtvá, tvrdí irácká tajná služba

Irácká státní televize oznámila, že byl zabit muž číslo dva radikální organizace Islámský stát (IS) Ajád Hamíd Džumajlí. V době vlády bývalého prezidenta Saddáma Husajna působil v rozvědce v oblasti města Fallúdža.

Mar 9

Nálety proti Islámskému státu si vyžádaly 23 mrtvých civilistů

Při bombardování severosyrské vesnice ovládané radikály z organizace Islámský stát (IS) zemřelo 23 civilistů, včetně osmi dětí.

Jun 14

Při náletu v Sýrii prý zahynul abú Bakr Bagdádí

Týden.cz

Při náletu spojenců v Sýrii zahynul vůdce Islámského státu abú Bakr Bagdádí, tvrdí turecké a syrské zdroje. Informace se rychle začala šířit na sociálních sítích, islamistické zdroje ale nic takového zatím nepotvrdily.

Mar 19

Desítky mrtvých po náletech na baštu Islámského státu Rakku

Nejméně 39 mrtvých zůstalo po náletech na severosyrské město Rakka, označované za hlavní město radikálů z organizace Islámský stát. Desítky dalších osob, většinou civilistů, utrpěly zranění.

Dec 29

Při koaličních náletech zahynulo deset vůdců Islámského státu

Při náletech na pozice radikální organizace Islámský stát na území Sýrie a Iráku zahynulo během prosince deset vůdců islamistů, včetně osob spojených s listopadovými útoky v Paříži.

Dec 9

Na Islámský stát cílí jen třetina ruských náletů, tvrdí USA

Pouze 30 procent ruských náletů v Sýrii bylo zaměřeno na teroristický Islámský stát. V syrském Homsu pokračuje evakuace povstalců a civilistů, ve středu by mělo odejít 750 lidí.

Oct 13

Při náletu USA zemřela "dvojka" Islámského státu

Organizace Islámský stát (IS) potvrdila, že při srpnovém americkém náletu zahynul muž číslo dva ve vedení této organizace po abú Bakru Bagdádím. Abú Mutaz Kuraší, známý pod více jmény, byl zabit nedaleko iráckého Mosulu, oznámili dnes…

Apr 28

Vůdce Islámského státu Bagdádí je údajně klinicky mrtev

www.tyden.cz

Íránské sdělovací prostředky přinesly neověřenou zprávu o klinické smrti vůdce radikální organizace Islámský stát. Podle agentury Fars utrpěl abú Bakr Bagdádí v březnu těžká zranění, byl převezen na Golanské výšiny a tam nyní prohlášen za…

Apr 12

Islámský stát zaútočil na největší iráckou ropnou rafinérii

www.tyden.cz

Radikálové ze skupiny Islámský stát podnikli v sobotu sebevražedný útok na největší iráckou ropnou rafinérii Bajdží. Oznámil to vysoký vojenský představitel provincie Saláhaddín, v níž se rafinérie nachází.

Feb 16

Nálet na Islámský stát. Egypt mstí zavražděné křesťany

www.tyden.cz

Egyptské letectvo zahájilo druhou vlnu bombardování radikálů v Libyi. Při ranních náletech, jichž se účastnila i Libye, prý zahynulo 50 lidí. V obou případech se letecký úder zaměřil na výcvikové prostory a zbrojní sklady radikálů…

Feb 6

Nálet Jordánců zabil americkou rukojmí, tvrdí Islámský stát

www.tyden.cz

Ozbrojenci z hnutí Islámský stát tvrdí, že nedávné jordánské nálety na syrské město Rakka, které je baštou radikálů, usmrtily zajatou americkou humanitární pracovnici.