English

Potíže? Trumpovi blízcí potkali Rusku napojenou na Kreml

Nejstarší syn Donald, zeť Jared Kushner a bývalý šéf volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa se setkali s ruskou právničkou napojenou na Kreml krátce poté, co si současný šéf Bílého domu loni zajistil republikánskou nominaci…

More from Týden.cz / Zahraničí

May 28

Bývalý Blairův poradce nevolil labouristy. Strana ho vyloučila

Britská Labouristická strana vyloučila ze svých řad Alastaira Campbella, který působil jako komunikační stratég někdejšího premiéra Tonyho Blaira, za to, že v evropských volbách dal svůj hlas Liberálním demokratům. Podle stranických…

Feb 26

Kushner hledá podporu pro americký mírový plán

Poradce amerického prezidenta a jeho zeť Jared Kushner s dalšími dvěma představiteli USA v pondělí zahájil ve Spojených arabských emirátech cestu po spojeneckých zemích v oblasti Perského zálivu.

Dec 31

Bývalý poradce i po odchodu z funkce komunikoval s Macronem

Bývalý bezpečnostní poradce francouzského prezidenta Alexandre Benalla prohlásil, že i po svém propuštění z Elysejského paláce si pravidelně vyměňoval názory s Emmanuelem Macronem prostřednictvím aplikace Telegram.

Oct 8

Pomůžeme si sami, říká Erdoğan a odmítá americké poradce

Turecký prezident zakazuje svým ministrům využívat služeb amerických ekonomických poradců typu firmy McKinsey. Nepřeje si, aby se Turecko zmítané krizí dostalo do područí mezinárodních institucí.

Jul 31

V USA začne proces s bývalým Trumpovým poradcem Manafortem

Výběrem poroty ve Spojených státech začíná první proces s bývalým manažerem volební kampaně Donalda Trumpa Paulem Manafortem, který je obviněn z daňových podvodů.

Apr 2

Bývalý poradce Kaddáfího se do Libye nevrátí. Obává se zatčení

Bývalý poradce a tlumočník někdejšího libyjského diktátora Muammara Kaddáfího se obává zatčení, pokud by se vrátil do Libye.

Mar 5

Proti Netanjahuovi bude vypovídat jeho bývalý poradce

Bývalý mluvčí izraelského premiéra Nir Hefec uzavřel s policií dohodu o spolupráci při vyšetřování korupčního případu spojovaného s premiérem Benjaminem Netanjahuem. Hefec byl v případu korupce souvisejícího s telekomunikační firmou Bezeq…

Feb 16

Trumpova bývalého poradce vyslýchala FBI

Bývalý strategický poradce Bílého domu Steve Bannon se tento týden podrobil dvoudennímu výslechu, při němž členové vyšetřovacího týmu FBI zjišťovali možné kontakty volebního štábu Donalda Trumpa s Ruskem.

Jan 3

Bývalý šéf Trumpovy kampaně žaluje zvláštního vyšetřovatele

Bývalý šéf volební kampaně nynějšího prezidenta Donalda Trumpa Paul Manafort zažaloval kvůli překračování pravomocí zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který objasňuje roli Moskvy v předloňských prezidentských volbách v USA.

Dec 1

Kushner se bude znovu zodpovídat ze styku s Kremlem

Výbor amerického Senátu pro zpravodajské služby se rozhodl znovu pozvat ke slyšení Jareda Kushnera, zetě prezidenta Donalda Trumpa. Novinářům to dnes ve Washingtonu oznámil člen výboru Mark Warner. Kushner, který je jedním z Trumpových…

Nov 5

FBI má dost důkazů k obvinění Trumpova bývalého poradce

Zvláštní vyšetřovatel FBI Robert Mueller má dost důkazů na to, aby mohl obžalovat bývalého hlavního bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna a jeho syna v souvislosti s případným vlivem Ruska na loňské prezidentské volby v USA.

Sep 25

Poradce Bílého domu Kushner používal soukromý e-mail

Poradce Bílého domu Jared Kushner využíval v desítkách případů ke komunikaci s kolegy soukromý poštovní účet. Zprávu amerického zpravodajského serveru Politico v neděli potvrdil Kushnerův advokát.

Jul 9

Potíže? Trumpovi blízcí potkali Rusku napojenou na Kreml

Nejstarší syn Donald, zeť Jared Kushner a bývalý šéf volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa se setkali s ruskou právničkou napojenou na Kreml krátce poté, co si současný šéf Bílého domu loni zajistil republikánskou nominaci…

Apr 3

Trumpův poradce a zeť Jared Kushner je na návštěvě Iráku

Poradce a zeť amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner je na návštěvě Iráku společně s šéfem sboru náčelníků štábů americké armády Josephem Dunfordem.

Mar 17

Bývalý Trumpův poradce přijímal peníze od ruské televize

Bývalý hlavní bezpečnostní poradce Bílého domu Michael Flynn dostal v prosinci 2015 od ruské státní televize přes 33 tisíc dolarů za účast v jejím pořadu. Další tisíce obdržel na pokrytí výloh a za jiné podobné akce. Vyplývá to z dokumentů…

Mar 7

Americké skandály? Netahejte do nich Rusko, vzkazuje Kreml

Týden.cz

Kreml se důrazně distancoval od skandálů ve Washingtonu a odmítl komentovat rozruch kolem údajného odposlouchávání newyorské kanceláře Donalda Trumpa, které podle nového amerického prezidenta nařídil jeho předchůdce Barack Obama.

Mar 1

Kreml trpělivě vyčkává. "Americké úmysly ukáže až čas"

Rusko bude trpělivě čekat na prohlášení Washingtonu, aby z něj mohlo posoudit budoucnost rusko-amerických vztahů. Prohlásil to ve středu kremelský mluvčí Dmitrij Peskov v reakci na úterní projev prezidenta USA Donalda Trumpa v americkém…

Jan 12

Kreml považuje americké tanky na východě Evropy za hrozbu

Za ohrožení ruských zájmů a ruské bezpečnosti ve čtvrtek Kreml označil rozmístění amerických tanků na polském území.

Jan 9

Kreml je rozčarovaný. "Americké tajné služby si z nás utahují?"

Týden.cz

Kreml odmítl tvrzení amerických tajných služeb ohledně údajného vměšování ruských hackerů do amerických prezidentských voleb na údajný příkaz prezidenta Vladimira Putina. Putinův mluvčí znovu odmítl, že by se ruská oficiální místa podílela…

Jul 31

Rus napojený na Taliban stanul před americkým soudem

Před federálním soudem v americkém Richmondu ve čtvrtek stanul bývalý příslušník sovětské armády, který je souzen za příslušnost k afghánskému Talibanu a útok proti americkým vojákům.