English

Lidovci mluví o rozpadu koalice se STAN. Bělobrádek to vyvrátil

Týden.cz

Volební koalice lidovců a hnutí Starostové a nezávislí nemá jistou budoucnost. V KDU-ČSL se podle serveru lidovky.cz údajně mluví o ukončení koaliční smlouvy.

More from Týden.cz

Mar 8

Jedničkou kandidátky Hnutí STAN v letošních volbách do Europarlamentu bude Danuše Nerudová

Týden.cz

Jedničkou kandidátky Starostů a nezávislých (STAN) v letošních volbách do Evropského parlamentu bude ekonomka a bývalá prezidentská kandidátka Danuše Nerudová. O hlasy se bude vládní hnutí ucházet pod názvem Starostové a osobnosti pro…

Feb 5

KDU-ČSL podporuje kvůli zmocněnci pro euro dohodovací řízení v koalici

KDU-ČSL podporuje dohodovací řízení a hledání racionálního postupu na úrovni celé vlády poté, co dnes ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) jmenoval bez předchozí komunikace v koalici svého zmocněnce pro vstup do evropského…

Nov 18

Výborný zvažuje konec ve vedení KDU-ČSL. Co na to lidovci?

Týden.cz / Domácí

Celostátní výbor KDU-ČSL bude v úterý projednávat setrvání Marka Výborného na pozici předsedy strany. Výborný řekl, že existuje několik variant. Odchod z čela lidovců intenzivně zvažuje z rodinných důvodů.

Mar 29

Bělobrádek: Lidovci chybovali se STAN i spoluprací s Babišem

Týden.cz

Končící předseda lidovců Pavel Bělobrádek lituje nevydařeného projektu koalice s hnutím STAN před volbami v roce 2017 i spolupráce s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). KDU-ČSL se podle něj ale poučila a…

Oct 19

Ve Zlíně sestaví koalici ANO, STAN, lidovci, Piráti a ODS

Týden.cz / Domácí

Ve Zlíně sestaví koalici vítězné hnutí ANO se STAN, lidovci, Piráty a ODS. V 41členném zastupitelstvu bude mít 29 křesel. Primátora si bude nárokovat vítěz voleb ANO.

Oct 13

Bělobrádek už nebude kandidovat na předsedu KDU-ČSL

Týden.cz / Domácí

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na březnovém sjezdu strany už nebude kandidovat do čela lidovců. Ve vrcholné lidovecké funkci skončí bez ohledu na výsledek senátních voleb, v nichž kandiduje na Náchodsku.

Oct 8

V Brně se rýsuje koalice ANO, ODS, KDU-ČSL a ČSSD

V Brně velmi pravděpodobně uzavře koalici vítězné ANO s ODS, KDU-ČSL a ČSSD. Nepředpokládají, že by přizvaly další strany. Po druhém kole jednání to oznámili lídři všech čtyř stran. Budou tak mít 45 mandátů z 55 v zastupitelstvu.

Jul 25

Hnutí STAN do voleb s lidovci nepůjde

Týden.cz / Domácí

Drtivá většina celostátního výboru Starostů, který se dnes sešel v Poslanecké sněmovně, je pro samostatný postup ve sněmovních volbách. Novinářům sdělil výsledek hlasování předseda STAN Petr Gazdík. Starostové nyní debatují o podobě…

Jul 24

Vláda odmítla návrh KDU-ČSL a STAN na odklad části EET

Týden.cz / Domácí

Návrh KDU-ČSL a Starostů na devítiměsíční odklad zavedení posledních dvou fází elektronické evidence tržeb (EET) vláda dnes odmítla.

Jul 18

Koalice se drolí, lidovci se STAN hledají nové řešení

Týden.cz / Domácí

O návrhu KDU-ČSL na nahrazení volební koalice s hnutím Starostové a nezávislí (STAN) umístěním členů hnutí na kandidátky lidovců rozhodne STAN příští týden. Předseda STAN, poslanec Petr Gazdík ale koalici dále věří, řekl.

Jul 18

Lidovci si se STAN neví rady. Jurečka chce koalici, Čunek varuje

Týden.cz

První místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka chce pokračování spolupráce lidovců a hnutí STAN a preferuje formu volební koalice.

Jul 13

Lidovci mluví o rozpadu koalice se STAN. Bělobrádek to vyvrátil

Týden.cz

Volební koalice lidovců a hnutí Starostové a nezávislí nemá jistou budoucnost. V KDU-ČSL se podle serveru lidovky.cz údajně mluví o ukončení koaliční smlouvy.

Jun 20

Daně jsou nastaveny dobře, míní KDU-ČSL a STAN

Týden.cz / Domácí

KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) budou prosazovat zjednodušení daňového systému. Velké změny v sazbách daně ale nepředpokládají, podle předsedy lidovců Pavla Bělobrádka je celková daňová zátěž nastavena dobře.

May 29

Volby by vyhrálo ANO, koalice lidovců a STAN by neuspěla

Týden.cz

Sněmovní volby by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 28,5 procenta, druhá ČSSD by měla 17 procent. Obě strany si ale po nedávné vládní krizi pohoršily. Do sněmovny by se nedostala koalice KDU-ČSL a hnutí STAN, která by získala 7,4 procenta…

May 28

Kritici koalice se STAN na sjezdu KDU-ČSL příliš neuspěli

Týden.cz / Domácí

Sjezd KDU-ČSL zvolil do širšího vedení strany Zuzanu Roithovou, která neuspěla při kandidatuře na místopředsedkyni. V celostátním výboru zasedne i zlínský hejtman Jiří Čunek, který neúspěšně kandidoval na předsedu, na rozdíl od Roithové…

May 27

Lidovci schválili koalici se STAN. Bělobrádek zůstal předsedou

Týden.cz

Sjezd KDU-ČSL dnes v Praze velkou většinou schválil vytvoření volební koalice s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Předseda lidovců Pavel Bělobrádek považuje spojenectví za důležité v době, kdy se podle něj rozhoduje o charakteru…

Mar 25

Hnutí STAN půjde do podzimních voleb v koalici s lidovci

Týden.cz / Domácí

Hnutí Starostové a nezávislí chce jít do podzimních parlamentních voleb v koalici s lidovci. Rozhodl o tom v sobotu v Praze jeho sněm. Pro bylo 101 ze 116 hlasujících delegátů, tedy 86 procent.

Mar 15

KDU-ČSL a STAN budou jednat o koalici

Týden.cz / Domácí

Představitelé KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí (STAN) se v pátek a v sobotu sejdou v Lipnici nad Sázavou, aby jednali o vytvoření koalice pro podzimní volby do sněmovny.

Feb 9

STAN přijal nabídku lidovců jít do voleb v koalici

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) bude s lidovci jednat o vytvoření koalice pro podzimní sněmovní volby. Na čtvrtečním jednání celostátního výboru STAN to schválilo 81 procent delegátů, oznámil novinářům předseda STAN Petr Gazdík.

Oct 17

Moravskoslezskou koalici podepsali zástupci ANO, KDU-ČSL a ODS

Týden.cz / Domácí

Zástupci ANO, KDU-ČSL a ODS v krajském úřadu Moravskoslezského kraje podepsali koaliční smlouvu. Nová koalice bude mít v pětašedesátičlenném krajském zastupitelstvu převahu 36 hlasů. V jedenáctičlenné radě připadne vítěznému hnutí ANO šest…