English

Hledá se kandidát. Trump zvažuje výměnu Sessionse

Americký prezident v soukromém okruhu svých poradců řeší možnost odchodu ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse, kterého hlava Spojených států v nedávném rozhovoru s novináři kritizovala.

More from Týden.cz / Zahraničí

Feb 9

Americký exprezident Donald Trump získal podporu stranických volebních shromáždění v Nevadě

Týden.cz

Americký exprezident Donald Trump získal podporu stranických volebních shromáždění v Nevadě ve snaze stát se kandidátem republikánů na prezidenta. Informuje o tom dnes agentura AP, která připomíná, že sedmasedmdesátiletý politik byl…

Feb 27

Čtyři lidé obvinění kvůli vraždě modelky stanuli před hongkongským soudem

Čtyři lidé obvinění v souvislosti s brutální vraždou modelky a influencerky v Hongkongu dnes ráno předstoupili před soud. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž jsou mezi obviněnými bývalý manžel 28leté Abby Choiové Alex Kwong, jeho…

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Aug 14

Čtyři obvinění z vraždy Kuciaka plánovali další tři vraždy

Týden.cz

Čtveřici obviněných z vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky slovenská policie obvinila i z přípravy dalších tří vražd, jejichž oběťmi se měli stát dva prokurátoři a advokát.

May 1

Mayová vyhodila ministra obrany. Kvůli úniku informací

Britská premiérka Theresa Mayová odvolala z funkce ministra obrany Gavina Williamsona. Podle oficiálního vyjádření Downing Street ztratil její důvěru kvůli vyšetřování úniku informací z dubnového jednání Národní bezpečnostní rady (NSC) o…

Jan 18

Čtyři manažeři z Audi čelí v USA obvinění z falšování emisí

Velká porota ve Spojených státech vznesla obvinění vůči čtyřem bývalým manažerům německé automobilky Audi v rámci vyšetřování skandálu kolem falšování testů emisí naftových vozů.

Oct 20

Americká obvinění z vměšování jsou pomlouvačná, zlobí se Rusko

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov kritizoval Spojené státy za páteční obvinění spolupracovnice prokremelského oligarchy z vměšování do blížících se voleb do Kongresu USA.

Oct 16

Obvinění ze znásilnění. Libérie vyšetřuje americkou charitu

Liberijská vláda začala vyšetřovat americkou charitativní organizaci More Than Me (Víc než já) kvůli obviněním, že jeden z jejích místních zaměstnanců znásilňoval dívky v péči skupiny.

Sep 7

Íránský ministr: Donald Trump ničí důvěryhodnost USA

Americký prezident Donald Trump ničí důvěryhodnost Spojených států, zatímco Írán se zabývá politickým řešením situace v Sýrii.

Jul 18

Americké úřady rozšířily obvinění proti zadržené Rusce

Americké ministerstvo spravedlnosti v úterý rozšířilo obvinění proti zadržené Rusce Mariji Butinové, kterou úřady podezírají, že se nelegálními prostředky snaží ovlivňovat americkou politiku.

Aug 4

Z úniků byli v USA obviněni čtyři lidé, vyšetřování zmohutnělo

Podle amerického ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse z úniků tajných informací na vrcholné úrovni byly už ve Spojených státech obviněny čtyři osoby. Jeho ministerstvo prý ztrojnásobilo počet vyšetřování v této oblasti.

Jun 22

Čtyři migranti čelí obvinění za smrt polského řidiče

Francouzské úřady obvinily čtyři přistěhovalce z odpovědnosti za smrt řidiče polské dodávky, který se počátkem týdne na dálnici do Calais na severu Francie zabil při srážce se stojícím kamionem. Tomu v jízdě překážely zátarasy, které…

May 10

Putin: Comeyho odvolání neovlivní rusko-americké vztahy

Americký prezident Donald Trump dnes obhajoval propuštění šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho, které vyvolalo velký poprask na politické scéně USA. Comey podle šéfa Bílého domu ztratil důvěru veřejnosti zvláště…

Feb 16

Kontakty s Ruskem? Američtí poslanci žádají prošetření úniku informací

Dva vysoce postavení američtí republikánští poslanci požádali úřad federálního generálního inspektora, aby prošetřil úniky informací z vyšetřování kauzy bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna.

Dec 9

Americkou diplomacii podle informací CNN nepovede Giuliani

Někdejší newyorský starosta Rudy Giuliani nebude příštím ministrem zahraničních věcí USA, budoucí prezident Donald Trump ho vyřadil ze svého užšího výběru.

Sep 22

Asad: Americké nálety na naše vojáky byly úmyslné

Týden.cz

Víkendové americké nálety na syrské vojáky, při kterých přes 60 osob zahynulo, byly podle syrského prezidenta Bašára Asada "rozhodně úmyslné" a trvaly hodinu.

Sep 16

Koalice vedená USA zabila při náletu ministra informací IS

www.tyden.cz

Koaliční síly vedené Spojenými státy zabily při náletu minulý týden v Sýrii vysokého představitele teroristické skupiny Islámský stát, který v IS působil jako "ministr informací".

Jul 24

Při náletech v syrském Aleppu byly zasaženy čtyři nemocnice

Při náletech v severosyrském Aleppu byly za posledních 24 hodin zasaženy čtyři polní nemocnice a také krevní banka. Při jednom zásahu zahynulo novorozeně, sdělili v neděli lékaři.

Mar 28

USA potvrdily čtyři americké oběti atentátů v Bruselu

Ministerstvo zahraničí Spojených států v neděli potvrdilo další dvě americké oběti bruselských atentátů. Dohromady tak jsou potvrzení čtyři Američané, které zabily útoky z minulého úterý.

Mar 3

Čachry s vojenskými náhradními díly. Čtyři obvinění míří do vazby

www.tyden.cz

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu od úterního rána zasahovali na ministerstvu obrany a rovněž v provozech jedné z největší české zbrojařské firmy Excalibur Army. Zadrželi čtyři osoby, které obvinili z machinací s…