English

Zjedná generál Kelly v Bílém domě pořádek?

Generál John Kelly samozřejmě jen žertoval, když při ceremoniálu na Akademii americké pobřežní stráže předal prezidentovi Donaldu Trumpovi šavli.

More from Týden.cz / Zahraničí

Feb 9

Americký exprezident Donald Trump získal podporu stranických volebních shromáždění v Nevadě

Týden.cz

Americký exprezident Donald Trump získal podporu stranických volebních shromáždění v Nevadě ve snaze stát se kandidátem republikánů na prezidenta. Informuje o tom dnes agentura AP, která připomíná, že sedmasedmdesátiletý politik byl…

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Mar 22

Google pomáhá Číně se zbrojením, tvrdí americký generál

Předseda amerického sboru náčelníků štábů Joseph Dunford se sejde s představitelem společnosti Google, aby vyjádřil znepokojení z možné pomoci firmy při realizaci čínského zbrojního programu.

Feb 10

Další kandidátka. Do Bílého domu chce Klobucharová

Zájem o prezidentské křeslo oznámila americká demokratická senátorka Amy Klobucharová, která se tak stává dalším účastníkem stranického klání o oficiální prezidentskou nominaci Demokratické strany.

Dec 8

Trump mění lidi kolem sebe, Kelly v Bílém domě končí

Personální šéf Bílého domu John Kelly opustí ke konci tohoto roku svou funkci. Oznámil to dnes americký prezident Donald Trump. O chystaném Kellyho odchodu americká média delší dobu spekulovala. Podle dřívějších informací stanice CNN by…

Aug 13

Skandál v Bílém domě. Úřednice odposlouchávala Kellyho

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová vyvolala o víkendu ve Washingtonu další skandál, když vyšlo najevo, že v přísně střežených prostorách prezidentovy kanceláře tajně nahrávala rozhovor s personálním šéfem…

Jan 30

Americký generál: KLDR neprokázala plnou funkčnost raket

Severní Korea ve vývoji balistických střel učinila v posledních měsících velký pokrok, stále ale ještě neprokázala funkčnost všech součástí mezikontinentálních raket. Prohlásil to zástupce předsedy sboru náčelníků štábů Paul Selva.

Nov 19

Americký generál by nevykonal nezákonný rozkaz k jadernému úderu

Šéf amerického strategického velitelství generál John Hyten by odmítl zahájit jaderný úder na základě rozkazu prezidenta Donalda Trumpa v případě, že by tento akt byl "nezákonný".

Aug 8

Zjedná generál Kelly v Bílém domě pořádek?

Generál John Kelly samozřejmě jen žertoval, když při ceremoniálu na Akademii americké pobřežní stráže předal prezidentovi Donaldu Trumpovi šavli.

Jul 28

Novým personálním šéfem Bílého domu je ministr Kelly

Americký prezident Donald Trump jmenoval novým personálním ředitelem Bílého domu dosavadního ministra vnitřní bezpečnosti Johna Kellyho. Rozhodnutí, o němž americká média již několik dní spekulovala, oznámil na twitteru.

Jul 28

Americký generál varoval před raketovým programem KLDR

Test severokorejské mezikontinentální balistické rakety z počátku července ukazuje, že KLDR ve svém programu postupuje podstatně rychleji, než mnozí očekávali.

Jun 28

Novinářům hrozí útok, tvrdí dopisovatel z Bílého domu

Chování administrativy prezidenta Donalda Trumpa vůči médiím brzy vyústí ve fyzický útok na nějakého novináře. Prohlásil to ve středu Brian Karem, který pracuje jako dopisovatel z Bílého domu pro Playboy, Sentinel a další média.

May 4

Plot, nebo zeď? Mluvčí Bílého domu se hádal s novináři

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer se během tiskové konference dostal do sporu s novinářem o tom, co je pohraniční plot a co naopak zeď, kterou republikánský prezident Donald Trump během předvolební kampaně přislíbil na hranicích s Mexikem…

Apr 30

Pozvání do Bílého domu. Trump se snaží obměkčit Duterteho

Donald Trump pozval filipínského prezidenta Rodriga Dutertea na návštěvu do Bílého domu. Stalo se tak během sobotního telefonátu nejvyšších představitelů obou zemí.

Dec 8

Kelly potvrdil nabídku na post ministra vnitřní bezpečnosti

Americký generál námořní pěchoty ve výslužbě John Kelly potvrdil, že dostal nabídku na post ministra vnitřní bezpečnosti Spojených států.

May 18

Americký generál: Islamisté v Iráku nejspíš mění taktiku

Série krvavých útoků v Bagdádu a jeho okolí, které měli na svědomí ozbrojenci z Islámského státu, může znamenat, že teroristická organizace mění taktiku a "vrací se ke svým kořenům". Prohlásil to americký generál Joseph Votel, který má na…

Mar 5

Co si počít v Mexiku, když Trump je na krok od Bílého domu

Když kandidoval obchodní magnát a televizní hvězda Donald Trump, v Mexiku považovali jeho možné vítězství - řekněme - za přitažené za vlasy. Teď však stojí republikán jen na krok od Bílého domu. Exministr zahraničí a známý intelektuál…

Jan 30

Newyorské Timesy prosazují do Bílého domu Clintonovou a Kasiche

Vlivný americký deník The New York Times podpořil prezidentskou kandidaturu demokratky Hillary Clintonové a republikána Johna Kasiche.

Jan 15

Trump se pustil do soka: Je z Kanady, do Bílého domu nesmí

Vůbec první zásadní vzájemný střet lídra voličských průzkumů Donalda Trumpa a jeho hlavního konkurenta Teda Cruze dominoval šesté debatě republikánských prezidentských kandidátů. Pravicoví politici se v ní ostře vymezili vůči úternímu…

Nov 7

Zesílíme nálety na islamisty, tvrdí americký generál

Spojenci v čele s USA pravděpodobně v příštích týdnech zvýší počet leteckých úderů na islamistické cíle v Iráku a Sýrii. Informoval o tom velitel amerických vzdušných sil generálporučík Charles Brown.