English

Trump: Jestli USA ztrestají KLDR a zaútočí? Uvidíme

Spojené státy zvažují uvalení obchodního embarga na všechny země, které obchodují se Severní Koreou.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 3

Severní Korea potvrdila, že zadržuje amerického vojáka Travise Kinga

Severní Korea poprvé zareagovala na žádosti o informace o americkém vojákovi Travisi Kingovi, který v červenci utekl přes hranici z Jižní Koreje. Podle zpravodajské společnosti BBC to uvedlo regionální velitelství OSN. Severokorejci podle…

Apr 26

Spojené státy reagují na jadernou hrozbu KLDR, s Jižní Koreou spolupracují na ochranných opatřeních

Spojené státy se chystají prohloubit vojenskou spolupráci s Jižní Koreou ve snaze minimalizovat hrozbu jaderného útoku KLDR a plánují mimo jiné poprvé po 40 letech vyslat do regionu ponorku s jadernými hlavicemi. Médiím to sdělili američtí…

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Dec 3

Spojené státy zvyšují tlak na firmy, které obchodují na tamních akciových trzích

Americký Kongres ve středu večer jednomyslně schválil zákon, který umožňuje stáhnout čínské firmy z obchodování na amerických akciových trzích, když nesplňují americké účetní standardy.

May 29

Japonsko podezřívá Čínu: Navzdory sankcím obchodujete s KLDR

Posádka japonského průzkumného letounu si všimla patrně čínského plavidla, které si navzdory sankcím vyměňovalo 350 kilometrů od Šanghaje zboží s lodí z KLDR.

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Feb 25

Češi nejvíce kupují zážitky spojené s létáním

Ze zážitků mají Češi nejraději ty spojené s létáním. Létání ve větrném tunelu v uplynulém roce tvořilo téměř pětinu všech prodaných poukazů na portálu Zážitky.cz. Jednoznačně vedlo i mezi vánočními dárky.

Dec 3

KLDR zaútočí na Spojené státy v případě odvety, soudí koreanista

Týden.cz

Severní Korea v úterý testovala další raketu. Nová mezikontinentální balistická střela Hwasong-15 na sobě nesla hlavici schopnou návratu do atmosféry. Manévr se podařil a USA vyzvaly všechny země, aby ukončily komunikaci s KLDR.

Sep 21

Severní Korea není jediná. Kdo ještě jaderně zbrojí?

Počet jaderných hlavic ve světě v průběhu loňského roku klesl, Čína, Indie, Severní Korea a Pákistán ale zřejmě svůj arzenál nukleárních zbraní dál rozšiřují.

Jul 26

Severní Korea pravděpodobně odpálí další raketu

Severní Korea se podle Spojených států připravuje na testování další rakety. Agentuře AFP to řekl pod podmínkou anonymity zdroj z Pentagonu.

May 21

Severní Korea odpálila balistickou střelu

Severní Korea v neděli z oblasti severně od Pchjongjangu odpálila balistickou raketu, která uletěla asi 500 kilometrů a dopadla do moře východně od Korejského poloostrova.

May 7

Severní Korea zadržela dalšího Američana

Severní Korea oznámila, že za neupřesněné nepřátelské činy proti státu zadržela dalšího amerického občana.

Apr 10

Kutil Adam: Jak zabezpečit spojené prodlužovačky

Potřebujete propojit dva prodlužovací kabely, ale bojíte se, že pokud o ně někdo zakopne, tak je rozpojí a vy budete bez elektřiny? S tímto problémem vám poradí barrandovský kutil Adam Novotný a Lucie Šprinclová z pořadu Kutil Adam.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Apr 3

Trump: Se Severní Koreou si poradíme i bez Číny

Spojené státy si s jadernou hrozbou Severní Koreje poradí, ať už s čínskou pomocí, anebo bez ní. Prohlásil to americký prezident Donald Trump. Setkání Trumpa s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem na Floridě je naplánováno na tento…

Mar 17

S KLDR se neobchoduje! varuje americký ministr Čínu

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson při své víkendové návštěvě v Pekingu pohrozí sankcemi čínským firmám a bankám, které obchodují s totalitní Severní Koreou. S odvoláním na vysoké americké činitele o tom informoval zpravodajský…

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

May 14

Severní Korea se mění, tlačí ji k tomu ekonomika

Týden.cz

Severokorejští komunisté po ekonomickém kolapsu ztrácejí autoritu, kterou měli do 80. let. Přirozené charisma nahrazuje kult osobnosti Kim Čong-una a pomalé ekonomické reformy. "Severní Korea se samozřejmě mění a vyvíjí, i když tomu někdy…

Apr 29

Severní Korea odsoudila Američana za špionáž

Severní Korea odsoudila Američana korejského původu k deseti letům nucených prací za podvracení komunistického režimu a vyzvědačství.

Aug 22

JAR vyšetřuje další případy spojené s Krejčířem

Jihoafrická policie zahájila nová vyšetřování spojená s Čechem Radovanem Krejčířem a poprvé vyslechne také svědky v Česku. Jde o případy podezření na dvacet vražd a praní špinavých peněz.