English

Tusk nechtěl o budoucím vztahu EU a Velké Británie spekulovat

V jednáních o odchodu Velké Británie z Evropské unie ještě nebylo dosaženo dostatečného pokroku, aby se mohly posunout do další fáze jednání o vzájemných vztazích, včetně obchodu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Jul 19

EU sbírá síly na brexit bez dohody nebo další odklad

Evropská unie sbírá síly na brexit bez dohody nebo na další odklad odchodu Británie z bloku, pokud se příští týden stane britským premiérem Boris Johnson. Ten slíbil, že s EU znovu vyjedná brexitovou dohodu, kterou ale sedmadvacítka…

Jun 25

Johnson zopakoval, že brexit bude i bez dohody s EU

Bývalý britský ministr zahraničí Boris Johnson, který má velké šance stát se příštím premiérem, zahájil sérii vystoupení v médiích.

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Mar 3

Možné scénáře brexitu: odchod bez dohody či předčasné volby

Týden.cz

Británie má Unii opustit již 29. března. Konečná podoba brexitu je však stále v nedohlednu a nálada v království je velmi vypjatá. Pokud nedojde ke schválení dohody o podmínkách odchodu s unijními vyjednávači, nabízejí se různé alternativy…

Jan 16

Brexit bez dohody může omezit část nákladní dopravy do Británie

Takzvaný tvrdý brexit, tedy odchod Velké Británie z EU bez dohody, může omezit část tuzemské nákladní dopravy směřující na ostrovy.

Jan 13

Odchod z Unie bez dohody by byl katastrofální, soudí Corbyn

Vystoupení Británie z Evropské unie bez dohody by bylo podle vůdce opozice Jeremyho Corbyna "katastrofální".

Nov 25

Brexit: ve hře je referendum, volby, hrozí odchod bez dohody

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Aug 27

Brexit bez dohody s EU? Francie se začíná připravovat

Týden.cz

Francouzský premiér Édouard Philippe v pondělí pověřil členy své vlády přípravou opatření pro případ, že Británie opustí Evropskou unii bez uzavření dohody o vystoupení. Cílem vlády by bylo za těchto okolností umožnit nadále pobyt Britům…

Aug 23

Odejde bez dohody s EU? Británie se připravuje na všechno

Pokrok v nedořešených otázkách britského odchodu z Evropské unie je patrný při každém dalším jednání, řekl britský ministr pro brexit Dominic Raab, podle jehož názoru je dobrá dohoda s EU stále na dosah.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Feb 15

EU odstraní z návrhu dohody o brexitu pasáž o trestání

Evropská unie podle britské veřejnoprávní stanice BBC odstraní z návrhu dohody o odchodu Británie z evropského bloku klauzuli, která by umožňovala Evropské komisi omezit Británii během přechodného období přístup na části jednotného trhu,…

Jan 24

Británie chce být rovnocenná s EU, prohlásil ministr pro brexit

Británie bude usilovat o rovnocennost, nikoli o harmonizaci svých předpisů se směrnicemi Evropské unie po odchodu z evropského bloku. Prohlásil to ve výboru britského parlamentu ministr pro brexit David Davis.

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Mar 29

Británie spouští odchod z EU. Co bude s přistěhovalci?

Výběr hlavních událostí kolem chystaného britského odchodu z Evropské unie.

Nov 12

Odchod Británie z EU by byl ztrátou pro všechny

Evropský tisk v reakci na požadavky britského premiéra Davida Camerona na reformu Evropské unie vesměs konstatuje, že by britský odchod z unie byl ztrátou pro všechny. Cameron pohrozil, že odchod v referendu podpoří, pokud unie jeho…