English

K čemu "pustit" AfD? Strany řeší její roli v parlamentu

Týden.cz

Nově zvolený Spolkový sněm se sice poprvé sejde až 24. října, parlamentní strany ale už nyní řeší, jakou roli by v něm měla hrát protiimigrační a protiislámská Alternativa pro Německo. Diskutuje se třeba o tom, že by ve vedení parlamentu a…

More from Týden.cz

May 23

Europarlamentní frakce Identita a demokracie vyloučila Alternativu pro Německo

Europarlamentní frakce Identita a demokracie (ID) dnes s okamžitou platností vyloučila Alternativu pro Německo (AfD) ze svých řad, důvodem jsou skandály týkající se volebního lídra strany Maximiliana Kraha. AfD se chce podle televize Welt…

Aug 22

Syřan byl odsouzen za ubodání Němce v Chemnitzu

Na 9,5 roku do vězení ve čtvrtek soud v Drážďanech poslal mladého Syřana za loňské ubodání 35letého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici).

Mar 18

V Drážďanech začal soud se Syřanem kvůli zabití v Chemnitzu

Týden.cz

V Drážďanech v pondělí začal ostře sledovaný soud se Syřanem, který čelí obžalobě, že loni v Saské Kamenici (Chemnitzu) zabil 35letého Němce. Násilná smrt muže v tomto východoněmeckém městě vyvolala rozsáhlé demonstrace, do nichž se…

Sep 18

Výroky o Chemnitzu. Maassen už není šéfem kontrarozvědky

Týden.cz

Šéf německé civilní kontrarozvědky Hans-Georg Maassen po svých výrocích o situaci v Chemnitzu (Saské Kamenici) skončí ve funkci. Na jednání v berlínském kancléřství se na tom dohodly špičky vládní koalice.

Sep 18

Jeden z podezřelých z Chemnitzu bude propuštěn z vazby

Jeden z podezřelých ze zabití pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici), které vyvolalo řadu demonstrací, bude propuštěn z vazby.

Sep 10

Šéf kontrarozvědky už nezpochybňuje video z Chemnitzu

Šéf německé kontrarozvědky Hans-Georg Maassen už podle serveru Spiegel Online nezpochybňuje, že video ukazující útok na přistěhovalce v Chemnitzu (Saské Kamenici) je pravé. Ještě v pátek přitom tvrdil, že mohlo jít o cíleně šířenou…

Sep 3

AfD se ohledně migrace radikalizuje. Je hrozbou pro Německo?

Týden.cz

V Německu se po událostech ve východoněmeckém Chemnitzu (Saské Kamenici) diskutuje o tom, zda by Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV), tedy civilní kontrarozvědka, měl začít sledovat protestní Alternativu pro Německo (AfD).

Aug 30

Iráčan podezřelý ze zabití v Chemnitzu byl v podmínce

Mladý Iráčan podezřelý ze zabití pětatřicetiletého Němce v Chemnitzu byl v minulosti trestán mimo jiné za ublížení na zdraví. Násilná smrt Němce vyvolala ve městě nedaleko českých hranic několik protestů, na jejichž okraji se odehrály i…

Feb 1

Politik AfD konvertoval k islámu a změnil si jméno na Ahmad

Z Arthura se stal Ahmadem, z křesťana muslimem, své politické straně - islámu kritické Alternativě pro Německo (AfD) - ale zůstává nadále věrný.

Jan 23

Politik německé AFD konvertoval k islámu

Týden.cz

Německá pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD) dlouhodobě slibuje voličům, že zastaví islamizaci Německa. Nyní se jeden z jejích čelných funkcionářů stal muslimem.

Sep 24

Klaus: Zisk protiimigrační AfD je úžasný výsledek

Týden.cz / Domácí

Za "úžasný výsledek" označil bývalý prezident Václav Klaus úspěch protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD).

Sep 14

Alternativa pro Německo? Odpudivě děsivá i vzbuzující naději

Pro některé je Alternativa pro Německo ostudná, nebezpečná a pravicově populistická, jiní ji vnímají jako poslední šanci, jako stranu, která se nebojí pojmenovat věci skutečným jménem a nabídnout jasná řešení.

Oct 25

V Chemnitzu kvůli bombě z války evakuovali 17.500 lidí

Ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) kvůli nálezu bomby z druhé světové války evakuovali kolem 17.500 lidí.

Oct 14

"Všichni uprchlíci přece nejsou teroristi!" Napětí na sídlišti v Chemnitzu

Hrozbu teroristického útoku se podařilo odvrátit, hlavní podezřelý Syřan Džábir Bakr je po smrti. Obyvatelé nenápadného sídliště ve východoněmeckém Chemnitzu, kde muž útok chystal, se ale budou s plány dvaadvacetiletého mladíka ještě…

Oct 10

Zadržený Syřan z Chemnitzu měl nejspíš kontakty na IS

Syřan Džábir Bakr, který je podezřelý z příprav bombového útoku v Německu, měl nejspíš kontakty na Islámský stát, uvedla v pondělí saská policie.

Oct 9

Na sídlišti v Chemnitzu policie našla výbušninu. Hledá Syřana

Ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) odhalila v sobotu policie při rozsáhlé operaci byt, v němž nalezla silnou výbušninu. Při zásahu na panelovém sídlišti se jí ale nepodařilo zatknout mladého Syřana, který je podezřelý z…

May 1

AfD: Islám je neslučitelný s ústavou. Zakažme mešity i burky

Delegáti pravicově populistické strany Alternativa pro Německo schválili programové prohlášení, podle kterého islám není slučitelný s německou ústavou. Prohlášení rovněž vyzývá k zákazu mešit a burek.

Apr 30

Klaus: Démonizovat AfD je absurdní. Kritici dostali strach

Týden.cz

Se zhruba hodinovým zpožděním začal ve Stuttgartu sjezd pravicově populistické strany Alternativa pro Německo, který bude rozhodovat o novém programu. Vstup na konferenci zablokovaly stovky levicových demonstrantů, kteří účastníkům…

Apr 18

Islám je neslučitelný s naší ústavou, tvrdí německá AfD

Pravicově populistická Alternativa pro Německo chce zakázat veřejné projevy muslimské víry v zemi. Podle ní je islám v rozporu s německou ústavou.

Aug 8

Zeman letos na Jakuninovu konferenci nejede, Klaus ano

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman letos na Rhodos na konferenci pořádanou šéfem ruských železnic Vladimirem Jakuninem nepojede. Bývalý prezident Václav Klaus tam vystoupit plánuje. Informaci přinesly tabletový týdeník Dotyk a idnes.cz.