English

Dostavbě Temelína bych dal přednost před Dukovany, říká lídr KSČM Filip

Před lety byl u toho, když se podařilo zamezit blokádám hranic kvůli stavbě Jaderné elektrárny Temelín. Dnes by uvítal, kdyby začala stavba třetího a čtvrtého bloku. KSČM v Jihočeském kraji vede do voleb předseda strany Vojtěch Filip.

More from idnes.cz

Jan 2

Novoroční projev předsedy hnutí ANO Andreje Babiše

tv.idnes.cz

Bývalý premiér a předseda ANO slíbil na úterý odpoledne významné vystoupení. „V 15 hodin budu mít projev. Důležitý. Budu rád, když se na něj u mě na sítích podíváte,“ uvedl Andrej Babiš na sociální síti X. Na Nový rok měl první novoroční…

Apr 30

Malostranský zápisník: Hledá se Andrej Babiš, vydává se za předsedu hnutí ANO

iDNES.cz / Zprávy

Kdo se tu vyhýbá ne alimentačním, ale předsednickým povinnostem? Co je frikulínská diplomacie se slovníkem šášuly? Proč lidovci tají Zdechovskému, jak škrtají v důchodech? A známé firmy, Petře a Andreji, stokrát opsat: „Naučím se planety…

Jan 20

Andrej Babiš představil stínovou vládu hnutí ANO

tv.idnes.cz

Oponovat záměrům vlády Petra Fialy hodlá stínová vláda, kterou sestavil šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Má včetně premiéra patnáct členů a také tři zmocněnce.

Oct 10

Porážka komunistů i hnutí ANO

Naděje umírá poslední. Příliš jsem nedoufala, že by se mohla situace u nás zlepšit. Že bychom se s konečnou platností rozloučili s komunisty, že by Babišova vláda dovládla. Ale stalo se. Naděje nezemřela.

Apr 12

Politika loni nejvíce vynesla hnutí ANO, ve ztrátě se topí ČSSD i komunisté

iDNES.cz / Zprávy

Hnutí ANO v loňském roce vydělalo více než 63 milionů korun, zdaleka nejvíce ze všech stran. Nejhůř naopak dopadla ČSSD, která hospodařila se ztrátou téměř 31 milionů. Redakce iDNES.cz to zjistila na základě výročních finančních zpráv,…

Feb 1

Proč je Jan Hamáček nejtragičtější předseda v historii ČSSD

ČSSD reálně hrozí, že v letošních sněmovních volbách nepřekročí potřebnou pětiprocentní hranici a po téměř 30 letech tak skončí její účinkování v Poslanecké sněmovně. Na čemž se významným způsobem podílí i její současný předseda.

Oct 11

Volební výprask hnutí ANO a ČSSD

Vláda, která má ve svém středu ministra zdravotnictví, kterého v této době nezajímá politika, musela nutně senátní volby prohrát.

Oct 2

Předseda ČSSD Hamáček volil v Mladé Boleslavi

tv.idnes.cz

Odvolil také předseda ČSSD Jan Hamáček, který odevzdal svůj hlas v krajských volbách na ZŠ Václavkova v Mladé Boleslavi. Neopomněl ani na červenou barvu svého charakteristického oblečení.

Aug 5

PŘÍMÝ PŘENOS: Předsedu hnutí ANO Andreje Babiše přijal v Lánech prezident

tv.idnes.cz

Vítěze sněmovních voleb, předsedu hnutí ANO Andreje Babiše v pondělí přijal v Lánech prezident Miloš Zeman.

Feb 21

Předseda komunistů Filip po infarktu opustil nemocnici

www.idnes.cz

Předseda komunistů Vojtěch Filip po dvou dnech hospitalizace kvůli infarktu opustil nemocnici. Lékaři povolili jeho propuštění, informovala mluvčí KSČM Helena Grofová.

Oct 7

V Praze se už jedná o vládě bez ANO, magistrát je bez komunistů a ČSSD

iDNES.cz / Zprávy

Do pražského zastupitelstva se poprvé od roku 1990 nedostane ČSSD a KSČM. Sociální demokraté měli po minulých volbách osm mandátů a byli zastoupeni v radě, komunisté měli čtyři zastupitele. Zároveň už se jedná i o budoucí vládě v metropoli…

Jun 19

Předseda komunistů Filip usvědčen z opakované lži!

Předseda KSČM Filip lhal v nedělních Otázkách VM i následně v pořadu ČT24 o tom, jak 12 českých europoslanců mělo hlasovat pro sankce pro ČR. Věděl, že opakuje už tisíckrát vyvrácený hoax, přesto vědomě popřel i své vzdělání.

May 17

Babiš, Hamáček a Filip výtky komunistů nevyřešili. KSČM vadí mise vojáků

iDNES.cz / Zprávy

K řešení jsme nedošli. Tak zní výsledek čtvrteční schůzky předsedy komunistů Vojtěcha Filipa s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a šéfem ČSSD Janem Hamáčkem. Komunistům hlavně vadí pasáž v koaliční smlouvě o rozšíření účasti českých vojáků…

Apr 26

Andrej Hamáček, nový předseda vlády

vimmer.blog.idnes.cz

Dlouho se čekalo na Olafa, až přijde z Bruselu, zamává sekyrou a Andrejova hlava se skutálí do Vltavy. Jenže Olaf přišel, a nestalo se nic. Zoufalství ! Co dál ? Jak zařídit, aby vládlo ANO bez Babiše a socani bez voličů ? Nu ...:

Apr 24

Velmi variabilní morálka Andreje Babiše a jeho hnutí ANO

Andrej Babiš odmítá odejít z funkce i v případě, že bude prvoinstančně odsouzen. Odmítl totiž požadavek ČSSD, aby se do koaliční smlouvy zakotvila povinnost člena vlády rezignovat v případě prvoinstančního odsouzení.

Feb 23

Nový předseda ČSSD Hamáček končí jako zastupitel v Mladé Boleslaví

Předseda ČSSD Jan Hamáček rezignoval na funkci zastupitele Mladé Boleslavi. Chce se naplno věnovat funkci předsedy. Nahradí ho jeho stranický kolega Miroslav Čuban.

Jan 8

Hamáček chce být předsedou ČSSD. Bojujeme o přežití, burcuje

iDNES.cz

Místopředseda sociálních demokratů Jan Hamáček bude podle informací MF DNES kandidovat na předsedu ČSSD. Svoji kandidaturu v pondělí odpoledne oznámil straníkům na jednání okresní konference sociálních demokratů ve svojí domovské Mladé…

Oct 13

Hnutí ANO na Vysočině odmítlo tichou podporu komunistů

iDNES.cz

Krajské vedení hnutí ANO na Vysočině ve čtvrtek jednoznačně torpédovalo plánovanou koalici ve složení ČSSD, ANO s tichou podporou KSČM. Preferuje varianty s lidovci nebo dvojblokem ODS a Starostové.