English

Faltýnek podpořil Zemana, s SPD našel shodu a do ODS si rýpl

Týden.cz / Domácí

Lídr hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura se může stát místopředsedou Sněmovny, jak požaduje. Po schůzce zástupců obou hnutí řekli představitelé ANO novinářům, že respektují právo SPD na tuto pozici.

More from Týden.cz / Domácí

Nov 5

Opoziční hnutí ANO chce svolat mimořádnou schůzi Sněmovny k cenám energií

Týden.cz

Opoziční hnutí ANO chce svolat mimořádnou schůzi Sněmovny k cenám energií na příští rok. V dnešním pořadu Partie na Prima CNN to řekla místopředsedkyně Sněmovny Klára Dostálová (ANO). Předsedkyně klubu ANO Alena Schillerová na dotaz ČTK…

Jul 14

Facebook hrozí zrušením stránek SPD, hnutí se chce bránit u soudu

Týden.cz / Domácí

Facebook pohrozil zrušením stránek hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) i jeho předsedy Tomia Okamury a místopředsedy Radima Fialy.

Feb 7

Hnutí ANO posílilo. Klaus i Okamura hlásí propad

Hnutí ANO podle lednového volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění v porovnání s prosincovým průzkumem posílilo. Volilo by jej 32 procent lidí. ODS se s 15 procenty vrátila na druhou příčku před Piráty (13,5 procenta).

Jun 5

Opozice chce jednat s Hamáčkem a Okamurou o hnutí ANO

Týden.cz

Lídři opozičních stran chtějí před případným vyvoláním hlasování o nedůvěře vládě osobně jednat s předsedy ČSSD Janem Hamáčkem a SPD Tomiem Okamurou o jejich mantinelech spolupráce s ANO. Novinářům to po jednání představitelů ODS, Pirátů,…

Jan 19

Piráti chtějí konkurovat hnutí ANO, ambicemi se netají

Týden.cz

Piráti chtějí v květnových volbách do Evropského parlamentu obdržet dvacet procent hlasů. Příští rok chtějí získat zastupitele ve všech krajích a v nejbližších sněmovních volbách v roce 2021 chtějí být alternativou k hnutí ANO.

Oct 6

Fiala: Chceme být mocenskou alternativou k hnutí ANO

Týden.cz

Předseda ODS Petr Fiala doufá, že se ODS stane mocenskou alternativou k hnutí ANO. Věří, že jeho strana v letošních senátních a komunálních voleb posílí. Řekl to novinářům po svém příchodu do štábu ODS.

Apr 30

Babiš by měl kolegům z ANO popsat jednání. Brabec: SPD neoslabíme

Týden.cz / Domácí

Místopředseda hnutí ANO Richard Brabec očekává, že na úterním jednání vedení ANO premiér v demisi a šéf hnutí Andrej Babiš kolegům popíše, na čem se dohodl s lídry KSČM a ČSSD na čtvrtečním jednání o nové vládě, a navrhne další postup.

Apr 23

SPD brání své pozice. Hnutí ANO vyhrožuje, pokud vyslyší ČSSD

Týden.cz

Odvolání poslanců hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) z řídících funkcí ve Sněmovně by znamenalo popření principu poměrného zastoupení v dolní komoře. V pondělí to SPD uvedla v tiskové zprávě. Pokud bude ANO na základě požadavků ČSSD…

Apr 12

ANO chce obnovit jednání o vládě s ČSSD

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Hnutí ANO chce obnovit vyjednávání o vládě s ČSSD, sociální demokraté nabídku zváží. Obnovit rozhovory uložilo vyjednávacímu týmu širší vedení ANO.

Apr 12

"Dohoda s Babišem? Do hodiny." Okamura i Zeman doufají ve vládu ANO, SPD a KSČM

Týden.cz / Domácí

Předseda Svobody a přímé demokracie Tomio Okamura a prezident Miloš Zeman se dnes shodli, že doufají ve vznik vlády v rámci spolupráce ANO, KSČM a SPD. Věří, že by mohla vniknout nejpozději do června.

Apr 4

Brabec: Hnutí ANO a ČSSD čeká ve čtvrtek klíčové jednání

Týden.cz

Názor na požadavky ohledně rozdělení ministerstev v případné společné vládě sdělí zástupci hnutí ANO sociálním demokratům ve čtvrtek na jednání, které ve středu označil vicepremiér v demisi Richard Brabec za klíčové.

Mar 14

Další kolo jednání. ANO se sejde s KSČM, ČSSD, SPD a také ODS

Týden.cz

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chystá na čtvrtek další kolo jednání o podpoře pro svou druhou vládu. Premiér v demisi by se měl ve sněmovně postupně setkat se zástupci KSČM, hnutí Svoboda a přímá demokracie a ČSSD. O víkendu Babiš…

Feb 26

Hnutí ANO by volby ovládlo, tři strany by ze sněmovny vypadly

Týden.cz / Domácí

Největší podporu voličů má nadále hnutí ANO se ziskem 33,5 procenta hlasů. Lidovci, TOP 09 a Starostové a nezávislí by se do sněmovny nedostali. Vyplývá to z únorového volebního modelu, který zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění.

Jan 18

Jednání s ANO. Okamura věří v nalezení programových kompromisů

Týden.cz

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura po čtvrteční schůzce s premiérem a předsedou ANO Andrejem Babišem a dalšími představiteli ANO uvedl, že mezi nimi lze nalézt programové kompromisy a že by ANO mohlo prosazovat politické priority SPD.

Nov 22

Do vedení sněmovny chtějí Fiala, Pikal, Okamura, Filip a Hamáček

Týden.cz / Domácí

Na místopředsedy sněmovny budou kandidovat Petr Fiala (ODS), Vojtěch Pikal (Piráti), Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM) a Jan Hamáček (ČSSD). Do páteční tajné volby je nominovaly jejich kluby, lhůta skončila ve středu večer. Sdělil…

Nov 16

Hnutí ANO podpoří Filipa do funkce místopředsedy sněmovny

Týden.cz / Domácí

Představitelé KSČM znovu potvrdili podporu pro kandidáta hnutí ANO Radka Vondráčka do funkce předsedy sněmovny. Hnutí ANO na ustavující schůzi dolní komory zase podpoří předsedu KSČM Vojtěcha Filipa ve volbě místopředsedy sněmovny.…

Oct 25

Okamura chce být místopředsedou sněmovny

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Předsednictvo hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) navrhlo šéfa hnutí Tomia Okamuru na funkci místopředsedy poslanecké sněmovny.

Aug 27

Hnutí ANO stále vede, posiluje Okamurova SPD

Týden.cz

Volby by podle zveřejněných výsledků volebního modelu Median vyhrálo hnutí ANO se ziskem 26,5 procenta hlasů.

May 7

Babiš: Prospěcháře v hnutí nechceme! Musí z ANO odejít

Týden.cz

Do hnutí ANO přišli podle předsedy Andreje Babiše i prospěcháři, hnutí se jich musí zbavit. Na programové konferenci před krajskými a senátními volbami mluvil například o dopravě, zdravotnictví, školství a migrační krizi. "Náš program je…

May 5

Okamura a Fiala zakládají hnutí Svoboda a přímá demokracie

www.tyden.cz

Poslanci Tomio Okamura a Radim Fiala odešli z hnutí Úsvit. Oznámili, že zakládají nové politické seskupení s názvem Svoboda a přímá demokracie. Hnutí Úsvit dělily vnitřní spory hlavně kvůli hospodaření. Poslanecká frakce Úsvitu už dřív…