English

Američané se s diplomaty KLDR chtějí "jen tak potkat"

Týden.cz

Spojené státy jsou připravené usednout za jednací stůl se Severní Koreou, aniž by si kladly jakékoli podmínky. V projevu na půdě think-tanku Atlantic Council to řekl americký ministr zahraničí Rex Tillerson.

More from Týden.cz

Aug 3

Severní Korea potvrdila, že zadržuje amerického vojáka Travise Kinga

Severní Korea poprvé zareagovala na žádosti o informace o americkém vojákovi Travisi Kingovi, který v červenci utekl přes hranici z Jižní Koreje. Podle zpravodajské společnosti BBC to uvedlo regionální velitelství OSN. Severokorejci podle…

Apr 26

Spojené státy reagují na jadernou hrozbu KLDR, s Jižní Koreou spolupracují na ochranných opatřeních

Spojené státy se chystají prohloubit vojenskou spolupráci s Jižní Koreou ve snaze minimalizovat hrozbu jaderného útoku KLDR a plánují mimo jiné poprvé po 40 letech vyslat do regionu ponorku s jadernými hlavicemi. Médiím to sdělili američtí…

Jan 17

Severní Korea provedla další raketový test, letos již počtvrté

Severní Korea v pondělí odpálila ze svého východního pobřeží směrem k Japonskému moři dvě balistické střely krátkého doletu. Podle jihokorejské armády byly rakety patrně odpáleny z letiště nedaleko Pchjongjangu, informoval zpravodajský…

Oct 4

Severní a Jižní Korea obnovily horkou linku, navzdory raketovým testům

Týden.cz

Severní a Jižní Korea dnes ráno obnovily horkou linku. S odkazem na sdělení Soulu o tom informuje agentura AP. KLDR prostřednictvím své státní agentury KCNA obnovení společného komunikačního kanálu krátce předtím avizovala.

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Dec 3

Spojené státy zvyšují tlak na firmy, které obchodují na tamních akciových trzích

Americký Kongres ve středu večer jednomyslně schválil zákon, který umožňuje stáhnout čínské firmy z obchodování na amerických akciových trzích, když nesplňují americké účetní standardy.

Mar 3

Americká cla poškodí nejen partnery, ale také Spojené státy

Dovozní cla zavedená Spojenými státy na ocel a hliník pravděpodobně způsobí hospodářské škody obchodním partnerům, ale i samotné ekonomice USA. Uvedl to v prohlášení Mezinárodní měnový fond (MMF), který současně vyzval země, aby vyřešily…

Dec 3

KLDR zaútočí na Spojené státy v případě odvety, soudí koreanista

Týden.cz

Severní Korea v úterý testovala další raketu. Nová mezikontinentální balistická střela Hwasong-15 na sobě nesla hlavici schopnou návratu do atmosféry. Manévr se podařil a USA vyzvaly všechny země, aby ukončily komunikaci s KLDR.

Sep 22

Konflikt s KLDR? Americký ministr mluvil o horkých hlavách

Týden.cz

Rostoucí napětí ve vztazích USA s KLDR je výzvou, ale úsilí řešit spor diplomaticky bude navzdory vzrušené rétorice pokračovat. V rozhovoru pro televizi ABC to řekl americký ministr zahraničí Rex Tillerson.

Aug 9

KLDR hrozí. Zkoumá možnost raketového úderu na americký Guam

UVNITŘ ANKETA. Severní Korea "pečlivě zkoumá" možnost raketového útoku na americký tichomořský ostrov Guam.

Jul 30

Na raketový test KLDR odpověděl let amerických bombardérů

Dva americké strategické bombardéry B-1B přeletěly nad Korejským poloostrovem v přímé odpovědi na nejnovější test severokorejské rakety.

Jul 28

Americký generál varoval před raketovým programem KLDR

Test severokorejské mezikontinentální balistické rakety z počátku července ukazuje, že KLDR ve svém programu postupuje podstatně rychleji, než mnozí očekávali.

May 7

Severní Korea zadržela dalšího Američana

Severní Korea oznámila, že za neupřesněné nepřátelské činy proti státu zadržela dalšího amerického občana.

Apr 8

Spojené státy: Proti KLDR klidně zaútočíme i bez spojenců

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson v sobotu varoval, že Spojené státy jsou připraveny zasáhnout proti Severní Koreji i samostatně, pokud to bude nezbytné. Prohlásil to v reakci na středeční zkoušku severokorejské balistické rakety.

Apr 7

"Spojené státy jsou zpět"

Bývalý americký prezident Barack Obama ustupoval Rusku i Sýrii, jeho nástupce Donald Trump obamovský izolacionismus ukončil a vrátil USA do hry jako globálního geopolitického hráče, říká v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ politolog a…

Mar 17

S KLDR se neobchoduje! varuje americký ministr Čínu

Týden.cz

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson při své víkendové návštěvě v Pekingu pohrozí sankcemi čínským firmám a bankám, které obchodují s totalitní Severní Koreou. S odvoláním na vysoké americké činitele o tom informoval zpravodajský…

Feb 1

Novým americkým ministrem zahraničí se stal Rex Tillerson

Týden.cz

Americký Senát schválil do funkce ministra zahraničí bývalého šéfa ropné firmy Exxon Mobil Rexe Tillersona. Kandidát navržený prezidentem Donaldem Trumpem získal hlasy potřebné nadpoloviční většiny senátorů.

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

Jan 28

Japonci: KLDR připravuje další raketový test

Týden.cz

Severní Korea možná chystá další test balistické střely dlouhého doletu už na příští týden. O možné přípravě odpalu podle japonské agentury prý svědčí satelitní snímky.

Aug 26

Aféry spojené s ministry bude prošetřovat muž od Dienstbiera

Týden.cz / Domácí

Takzvaným prošetřovatelem, který bude mít za úkol prověřovat podezření týkající se členů vlády nebo dalších vysoce postavených činitelů, se ve středu stal právník Jan Kněžínek, náměstek ministra pro legislativu a lidská práva Jiřího…