English

Jak vidí Londýn budoucnost vztahů s EU? Začnou další jednání

Vyjednávači EU a Británie pro brexit Michel Barnier a David Davis se setkají v pondělí v Londýně. Davis to oznámil na svém twitterovém účtu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 30

Johnson: Británie bude s EU o brexitu jednat dvakrát týdně

Britští vyjednavači budou s činiteli Evropské unie v nadcházejícím měsíci jednat dvakrát týdně s cílem přepracovat brexitovou dohodu, kterou britský parlament třikrát odmítl. Ve čtvrtek to podle agentury Reuters řekl britský premiér Boris…

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Nov 16

Ministrem pro brexit bude Barclay, jednání s EU povede premiérka

Novým ministrem pro odchod Británie z Evropské unie se stal Stephen Barclay, který dosud zastával post náměstka na ministerstvu zdravotnictví. Oznámil to mluvčí britské vlády. Další jednání s EU bude do mimořádného summitu EU vést osobně…

Jul 9

Británie skončí po brexitu jako kolonie EU, varoval Johnson

Britský ministr zahraničí Boris Johnson ve svém rezignačním dopise adresovaném premiérce Therese Mayové varoval, že se Británie stane po brexitu kolonií Evropské unie.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Jun 29

Barnier: Jednání o brexitu pokročila, rozpory trvají a času ubývá

Jednání Evropské unie a Londýna o britském odchodu z EU pokročila, ale dál trvají velké a zásadní rozdíly v postojích obou stran.

Mar 23

Jednání o brexitu vstupuje do rozhodující fáze, zní z Británie

Novou dynamiku rozhovorů o budoucí podobě vzájemných vztahů Británie s Evropskou unií čeká po dnešním summitu 27 unijních zemí k brexitu britská premiérka Theresa Mayová.

Jan 24

Británie chce být rovnocenná s EU, prohlásil ministr pro brexit

Británie bude usilovat o rovnocennost, nikoli o harmonizaci svých předpisů se směrnicemi Evropské unie po odchodu z evropského bloku. Prohlásil to ve výboru britského parlamentu ministr pro brexit David Davis.

Dec 8

Nastal zlom v jednání o brexitu, zní z EU

Evropská komise oznámila, že podle jejího názoru nastal v rozhovorech o brexitu posun dostatečný k tomu, aby bylo možné jednat o budoucnosti vztahů po odchodu Británie z Evropské unie.

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Sep 28

Jednání o brexitu zaznamenala citelný posun, tvrdí ministr Davis

Jednání o vystoupení Británie z Evropské unie zaznamenala citelný posun, řekl v Bruselu britský ministr pro brexit David Davis. Británie podle něj nabízí občanům EU právo na návrat do Británie, pokud Britové budou mít právo pohybu po…

Aug 16

Jednání o vztahu Británie a EU po brexitu prý bude odloženo

Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Aug 15

Davis: Británie chce po brexitu dočasně zůstat v celní unii

Británie by chtěla po odchodu z Evropské unie setrvat se sedmadvacítkou po určitou, časově omezenou dobu v celní unii. Za členství v ní by ale neměl mít Londýn povinnost platit, uvedl ministr britské vlády pro brexit David Davis. Další…

Jul 10

Evropský parlament kritizuje britský návrh ohledně brexitu

Evropský parlament jako diskriminační kritizuje britský návrh přístupu k unijním občanům poté, co Spojené království opustí Evropskou unii.

Jun 15

EU a Británie se dohodly. Jednání o brexitu brzy začne

Evropská unie a Británie se oficiálně dohodly, že jejich vyjednávači Michel Barnier a David Davis zahájí rozhovory o britském odchodu z EU v pondělí 19. června.

May 22

Státy EU potvrdily Barnierovi mandát pro jednání o brexitu

Evropská unie v pondělí dokončila své přípravy na dvouletá vyjednávání s Londýnem o odchodu Británie z bloku.

Mar 29

Británie odchází z EU. Hollande: Brexit bude Brity bolet!

Týden.cz

Británie oficiálně oznámila svůj záměr opustit Evropskou unii. Premiérka Theresa Mayová tak učinila v dopise adresovaném předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi a svůj krok potvrdila v britském parlamentu. Podle unijních smluv nyní začíná…

Mar 29

EU versus brexit. Co nás čeká po odchodu Británie?

Týden.cz

Británie odchází z EU. Tak rozhodlo referendum, které se uskutečnilo před více jak devíti měsíci. Pokud vše půjde podle plánu, k brexitu by mělo oficiálně dojít na jaře v roce 2019.

Feb 1

Britský parlament podpořil zahájení jednání o brexitu

Britský parlament v prvním čtení podpořil návrh zákona o aktivaci článku 50 lisabonské smlouvy, který umožňuje zahájit jednání o odchodu Británie z Evropské unie.