English

KLDR: S chemickými zbraněmi v Sýrii nemáme nic společného

Týden.cz

Severní Korea označila zprávy o tom, že posílá do Sýrie materiál použitelný pro výrobu chemických zbraní, za výmysl Washingtonu. Severokorejské státní agentuře KCNA to řekl mluvčí severokorejského ústavu pro americká studia.

More from Týden.cz

Apr 26

Spojené státy reagují na jadernou hrozbu KLDR, s Jižní Koreou spolupracují na ochranných opatřeních

Spojené státy se chystají prohloubit vojenskou spolupráci s Jižní Koreou ve snaze minimalizovat hrozbu jaderného útoku KLDR a plánují mimo jiné poprvé po 40 letech vyslat do regionu ponorku s jadernými hlavicemi. Médiím to sdělili američtí…

Oct 1

KLDR a USA obnoví rozhovory o odstranění jaderných zbraní

Severní Korea a Spojené státy se dohodly, že obnoví rozhovory o odstranění jaderných zbraní z Korejského poloostrova. V prohlášení citovaném severokorejskou tiskovou agenturou KCNA to uvedl náměstek ministra zahraničí KLDR Čche Son-hui.

Aug 21

V KLDR pokračovalo setkání rodin rozdělených korejskou válkou

V letovisku v severokorejských Diamantových horách se znovu na několik hodin mohli sejít členové zhruba 90 korejských rodin, které od sebe oddělila korejská válka v 50. letech. Zatímco první setkání příbuzných v pondělí provázely hlavně…

Jun 30

KLDR prý zvýšila produkci materiálu pro výrobu jaderných zbraní

Severní Korea v uplynulých měsících zvýšila produkci materiálu pro výrobu jaderných zbraní, informovala s odvoláním na nejmenované činitele amerických zpravodajských služeb televize NBC.

May 13

Severní Korea pozve novináře na zničení jaderného komplexu

Severní Korea oznámila, že v rozmezí 23. až 25. května zničí své jaderné testovací středisko. K události pozve i zahraniční novináře včetně těch ze Spojených států a Jižní Koreje. Severokorejská tisková agentura likvidaci zkušebního…

Mar 2

KLDR: S chemickými zbraněmi v Sýrii nemáme nic společného

Týden.cz

Severní Korea označila zprávy o tom, že posílá do Sýrie materiál použitelný pro výrobu chemických zbraní, za výmysl Washingtonu. Severokorejské státní agentuře KCNA to řekl mluvčí severokorejského ústavu pro americká studia.

Feb 28

KLDR prý pomáhala Sýrii s výrobou chemických zbraní

Severní Korea údajně posílá do Sýrie materiál, který může být použit pro výrobu chemických zbraní a balistických raket.

Dec 13

Američané se s diplomaty KLDR chtějí "jen tak potkat"

Týden.cz

Spojené státy jsou připravené usednout za jednací stůl se Severní Koreou, aniž by si kladly jakékoli podmínky. V projevu na půdě think-tanku Atlantic Council to řekl americký ministr zahraničí Rex Tillerson.

Nov 2

Severní Korea dementovala zprávu o tragédii v jaderném tunelu

Severokorejská státní média odmítla jako dezinformaci zprávu světových médií z tohoto týdne, že zářijová šestá jaderná zkouška KLDR způsobila neštěstí, při němž zahynulo přes dvě stě lidí.

Sep 21

Severní Korea není jediná. Kdo ještě jaderně zbrojí?

Počet jaderných hlavic ve světě v průběhu loňského roku klesl, Čína, Indie, Severní Korea a Pákistán ale zřejmě svůj arzenál nukleárních zbraní dál rozšiřují.

Jul 26

Severní Korea pravděpodobně odpálí další raketu

Severní Korea se podle Spojených států připravuje na testování další rakety. Agentuře AFP to řekl pod podmínkou anonymity zdroj z Pentagonu.

Jul 5

Američtí experti: Korejská jaderná střela může trefit Aljašku

Severní Korea ve středu oznámila, že její nově vyvinutá mezikontinentální raketa, kterou vyzkoušela v úterý, je schopna nést silnou jadernou hlavici. Spojené státy a Jižní Korea po počátečním názoru, že šlo jen o raketu středního doletu,…

May 21

Severní Korea odpálila balistickou střelu

Severní Korea v neděli z oblasti severně od Pchjongjangu odpálila balistickou raketu, která uletěla asi 500 kilometrů a dopadla do moře východně od Korejského poloostrova.

May 7

Severní Korea zadržela dalšího Američana

Severní Korea oznámila, že za neupřesněné nepřátelské činy proti státu zadržela dalšího amerického občana.

Apr 3

Trump: Se Severní Koreou si poradíme i bez Číny

Spojené státy si s jadernou hrozbou Severní Koreje poradí, ať už s čínskou pomocí, anebo bez ní. Prohlásil to americký prezident Donald Trump. Setkání Trumpa s jeho čínským protějškem Si Ťin-pchingem na Floridě je naplánováno na tento…

May 14

Severní Korea se mění, tlačí ji k tomu ekonomika

Týden.cz

Severokorejští komunisté po ekonomickém kolapsu ztrácejí autoritu, kterou měli do 80. let. Přirozené charisma nahrazuje kult osobnosti Kim Čong-una a pomalé ekonomické reformy. "Severní Korea se samozřejmě mění a vyvíjí, i když tomu někdy…

Apr 29

Severní Korea odsoudila Američana za špionáž

Severní Korea odsoudila Američana korejského původu k deseti letům nucených prací za podvracení komunistického režimu a vyzvědačství.

Jan 7

Jižní Korea obnoví propagandistické vysílání na hranici s KLDR

Jižní Korea v pátek obnoví propagandistické vysílání z tlampačů na hranici se Severní Koreou. Soul uvedl, že jde o odvetné opatření po oznámení Pchjongjangu, že KLDR úspěšně otestovala miniaturizovanou vodíkovou bombu.

Sep 15

Severní Korea prý obnovila výrobu jaderných zbraní

Severní Korea oznámila, že vylepšila a obnovila provoz ve všech podnicích věnujících se výrobě jaderných zbraní. Podle agentury AP toto oznámení dál zhorší vztahy Pchjongjangu se světem.

Jan 14

KLDR nabídla USA přímá jednání o Korejském poloostrově

www.tyden.cz

Severní Korea nabídla Spojeným státům přímá mezivládní jednání, aby je přesvědčila o opodstatněnosti svého návrhu na pozastavení svých jaderných testů.