English

Rusko plánuje odvetná opatření: "Británie stupňuje napětí"

Britská vláda se kvůli otrávení bývalého špiona Sergeje Skripala rozhodla vyhoštěním ruských diplomatů ještě více vystupňovat napětí mezi oběma zeměmi. Prohlásilo to podle agentury Reuters ruské ministerstvo zahraničí.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 18

Rusko je podle Sergeje Lavrova neporazitelné, myšlenky o ukrajinském vítězství jsou podle něj ze snu

Týden.cz

Rusko nemůže být poraženo ve válce proti Ukrajině a tuto zemi čeká osud Afghánistánu po stažení západních sil, prohlásil dnes šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov na tiskové konferenci v Moskvě. Válka Ruska proti Ukrajině, označovaná za…

Nov 25

Rusko přijalo zákon o zahraničních agentech v médiích

www.tyden.cz

Rada federace, horní komora ruského parlamentu, v pondělí podle očekávání přijala novelu zákona o médiích, která rozšiřuje právo úřadů přidělovat zahraničním médiím působícím v Rusku označení "zahraniční agent".

Aug 21

Británie vyzvala EU k uvalení dalších sankcí na Rusko

Britský ministr zahraničí Jeremy Hunt v úterý v projevu ve Washingtonu vyzve administrativu amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby na Rusko kvůli případu použití nervové látky v Británii uvalila další sankce.

Apr 15

Británie vyčkává, jak zareaguje Rusko s Asadem. Plán nemá

Týden.cz

Pokud vláda syrského prezidenta Bašára Asada opět použije chemické zbraně, bude Británie se svými spojenci zkoumat různé možnosti.

Mar 31

Prohledávání letadel je rutina, reaguje Británie na ruskou stížnost

Prohledávání letadel za účelem ochrany Británie před organizovaným zločinem a pašováním drog a zbraní je rutinní záležitostí.

Mar 31

Británie zvažuje ruskou žádost k přístupu k Juliji Skripalové

Britské ministerstvo zahraničí zvažuje žádost Ruska o možnost návštěvy dcery bývalého ruského dvojího agenta Skripala Julije, která je společně s otcem od začátku března hospitalizována po otravě bojovou látkou.

Mar 15

Evropské velmoci obviňují Rusko z útoku na bývalého agenta

Šéfové států a vlád Británie, Spojených států, Francie a Německa se ve společném prohlášení shodli, že za útokem na bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru stálo Rusko.

Mar 14

Rusko plánuje odvetná opatření: "Británie stupňuje napětí"

Britská vláda se kvůli otrávení bývalého špiona Sergeje Skripala rozhodla vyhoštěním ruských diplomatů ještě více vystupňovat napětí mezi oběma zeměmi. Prohlásilo to podle agentury Reuters ruské ministerstvo zahraničí.

Mar 14

Británie doporučuje svým občanům v Rusku nekomentovat politiku

Británie vyzvala své občany, kteří cestují do Ruska, aby se tam kvůli zvýšenému napětí mezi oběma zeměmi vyhýbali debatám o politice. Chovat se mají obezřetně a neměli by se účastnit žádných protestů či demonstrací. Oznámilo to britské…

Mar 14

Rusko se zlobí kvůli vyhoštění svých diplomatů z Británie

Ruské velvyslanectví v Londýně označilo vyhoštění 23 ruských diplomatů z Británie za nepřijatelné, neodůvodněné a neprozíravé. Odpovědnost za "úpadek" vzájemných vztahů má prý Londýn.

Mar 12

Mayová z pokusu o vraždu Skripala obvinila Rusko. To protestuje

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová označila za vysoce pravděpodobné, že za otrávení agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v anglickém Salisbury je zodpovědné Rusko. Kvůli podání vysvětlení, jak se dostala nervová látka vyráběná v Rusku do…

Mar 12

Britský poslanec: Vláda obviní z útoku na tajného agenta Rusko

Předseda zahraničního výboru britského parlamentu Tom Tugendhat v rozhlasové stanici BBC řekl, že útok nervovým plynem na bývalého ruského tajného agenta Sergeje Skripala a jeho dceru se jeví jako "státem sponzorovaný pokus o vraždu".…

Nov 14

Mayová: Británie bude dál chránit Evropu před hrozbou z Ruska

Británie bude navzdory odchodu z Evropské unie dál spolupracovat se svými spojenci ve snaze chránit Evropu před agresivní politikou Ruska, která ohrožuje mezinárodní řád.

Oct 6

Bývalý britský agent vypovídal o stycích Trumpa s Moskvou

Bývalého agenta britské rozvědky, který loni informoval americkou kontrašpionáž o údajném kompromitujícím materiálu na budoucího prezidenta Donalda Trumpa, vyslechli vyšetřovatelé z týmu Roberta Muellera, pověřeného zkoumáním ruského vlivu…

Jan 27

NATO je základ, shodli se Mayová s Trumpem. Mluvili i o Rusku

Americký prezident Donald Trump při setkání s britskou premiérkou potvrdil, že stoprocentně stojí za Severoatlantickou aliancí a že NATO je základem společné obrany. Novinářům to řekla Theresa Mayová, která jako vůbec první státník od…

Jan 12

Kompro na Trumpa dodal do USA bývalý agent britské MI6

Autorem informací o údajných kompromitujících materiálech, shromažďovaných v Rusku na budoucího prezidenta USA Donalda Trumpa, je bývalý agent britské rozvědky MI6 Christopher Steele.

Dec 15

Mayová volá po potrestání Asada a jeho spojenců včetně Ruska

Týden.cz

Evropská unie musí jednoznačně odsoudit dění v Sýrii; syrský prezident Bašár Asad a jeho podporovatelé z Ruska a Íránu jsou odpovědní za tragédii v Allepu, míní britská premiérka Theresa Mayová.

Oct 1

Británie k Sýrii: Rusko riskuje, že se stane vyvrhelem

Ruská a syrská letadla pokračovala v útocích na povstalecké pozice v syrském městě Aleppo. Oznámili to povstalci i syrská organizace ochránců lidských práv. Jedna z nevládních organizací uvedla, že nejméně dvě barelové bomby dopadly na…

Sep 25

Británie obvinila Rusko z válečných zločinů v Sýrii

Britský velvyslanec při OSN Matthew Rycroft na mimořádném zasedání Rady bezpečnosti v New Yorku obvinil Rusko, že se v Sýrii po boku tamního vládnoucího režimu dopouští válečných zločinů.

Jul 18

Británie stále čelí hrozbám, hájila Mayová britské jaderné zbraně

Britská premiérka Theresa Mayová poprvé od nástupu do funkce vystoupila v parlamentu. Před poslanci Dolní sněmovny obhajovala obnovu flotily čtyř ponorek, které nesou jaderné střely Trident. Podle Mayové se Británie nemůže vzdát jaderných…