English

Ropa zdražuje, ceny tlačí vzhůru situace v Sýrii

www.tyden.cz

Ropa na světových trzích zdražuje, Brent se vrátil nad hranici 68 dolarů za barel. Ceny tlačí vzhůru hlavně opatrnost investorů po útoku na syrskou základnu. Opačně působí přetrvávající obavy z americko-čínských obchodních sporů.

More from tyden.cz

Aug 3

Ropa kvůli překvapivému růstu zásob v USA zlevňuje, Brent je pod 99 dolary

Týden.cz

Ceny ropy se po zprávě o překvapivém nárůstu zásob suroviny ve Spojených státech výrazně snižují. Během dne se přitom zvyšovaly v prvotní reakci na rozhodnutí skupiny OPEC+ o jen mírném zvýšení těžby.

Mar 17

Ceny ropy výrazně rostou kvůli obavám o dodávky, vrátily se nad 100 dolarů za barel

Týden.cz / Byznys

Ceny ropy se ve čtvrtek prudce zvyšují kvůli obavám z nedostatečných dodávek suroviny na trh. Cena severomořské ropy Brent kolem 13.30 SEČ vykazovala nárůst o šest procent na 103,90 dolaru za barel.

Mar 17

Ropa se kvůli obavám z recese prodává pod 30 dolary za barel

Týden.cz / Byznys

Ropa se kvůli obavám z globální recese prodává pod 30 dolary za barel, což je poblíž minima z roku 2016. Podle analytiků se dá v příštích měsících kvůli epidemii nového koronaviru očekávat další pokles poptávky a souboj Saúdské Arábie a…

Jan 11

Ceny ropy klesají vlivem amerických sankcí na Írán

Týden.cz / Byznys

Ceny ropy klesají. Přispěla k tomu nová vlna sankcí, které Spojené státy uvalily na Írán, a také zpráva americké páté flotily, že k americkému torpédoborci se v Arabském moři agresivně přiblížila loď ruského námořnictva.

Nov 23

Ceny ropy jsou na ročním minimu, Brent ztrácí pět procent

Týden.cz / Byznys

Ceny ropy prudce klesají a dostaly se na nejnižší úroveň za více než rok. Za listopad zřejmě vykážou největší měsíční propad od konce roku 2014 navzdory tomu, že producentské státy zvažují snížení těžby ve snaze zastavit narůstající…

Sep 24

Ceny ropy rostou, Brent překonal hranici 80 dolarů za barel

Týden.cz / Byznys

Ceny ropy výrazně rostou, zástupci Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a dalších předních producentů ropy na nedělním setkání v Alžírsku totiž rozhodli, že její produkci zatím nebudou zvyšovat.

May 17

Cena ropy Brent vystoupila na 80 dolarů. Poprvé od listopadu 2014

Týden.cz / Byznys

Cena severomořské ropy Brent se poprvé od listopadu 2014 dostala na 80 dolarů za barel. Investoři se obávají poklesu vývozu suroviny z Íránu po obnovení amerických sankcí v době, kdy dodávky ropy na trh jsou již napjaté.

Apr 24

Cena ropy Brent poprvé od roku 2014 překročila hranici 75 dolarů

Týden.cz / Byznys

Cena severomořské ropy Brent během úterního obchodování poprvé od roku 2014 překonala hranici 75 dolarů za barel. Vystoupila až na 75,27 USD, později se však vrátila zpět pod 75 USD.

Jan 11

Cena ropy Brent poprvé překročila 70 dolarů za barel

Týden.cz / Byznys

Cena severomořské ropy Brent se dnes vyšplhala nad 70 dolarů za barel, poprvé od konce roku 2014. Vzhůru ji tlačí zejména zpráva o poklesu zásob i těžby ve Spojených státech. K růstu cen ropy ale přispívá i dohoda předních těžařských zemí…

Dec 12

Brent překonal hranici 65 dolarů za barel, poprvé od roku 2015

Týden.cz / Byznys

Cena ropy roste v reakci na neplánované uzavření největšího britského ropovodu v Severním moři. Trh ale již byl pod tlakem kvůli nižším dodávkám suroviny v důsledku dohody Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a dalších producentů o…

Oct 26

Ceny ropy stále klesají. Brent se drží na 58 dolarech za barel

Týden.cz / Byznys

Ceny ropy pokračují v poklesu, dolů je tlačí nečekaný růst zásob suroviny ve Spojených státech, stejně jako vyšší těžba a vývoz z USA. Vzhledem k nižší nabídce suroviny od členů Organizace zemí vyvážejících ropu a některých nečlenských…

Jun 27

Ceny ropy padají, situaci ovlivňuje slabý dolar

Týden.cz / Byznys

Ropa si v úterý na světových trzích připisuje více než dvě procenta, obrací se tak klesající trend předchozích pěti týdnů. Pomáhá jí slabý dolar, který ji nákupčím zlevňuje.

Nov 19

Írán: Omezení těžby povede k růstu ceny ropy až na 55 dolarů

Týden.cz / Byznys

Cena ropy by mohla stoupnout až na 55 dolarů za barel, pokud budou s omezením těžby souhlasit všichni těžaři, tedy země, které jsou i nejsou členy Organizace zemí vyvážejících ropu.

Aug 30

Ceny ropy kvůli silnému dolaru dál klesají

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy pokračují v mírném poklesu. Ropný trh nadále oslabuje silný růst kurzu dolaru. V hlubších ztrátách mu ale brání hrozba příchodu tropické bouře do Mexického zálivu, kvůli níž tamní těžaři pozastavují produkci.

Feb 6

Rusko bude muset sáhnout do rezerv, nezvýší-li se cena ropy

Týden.cz / Byznys

Zůstane-li cena ropy na úrovni třiceti dolarů za barel, bude ruská vláda nucena sáhnout do státních rezerv. Novinářům v Moskvě to řekl ruský ministr financí Anton Siluanov.

Jan 17

Írán po zrušení sankcí zvýší vývoz ropy o půl milonu barelů denně

Týden.cz / Byznys

Írán se po zrušení sankcí chystá zvýšit vývoz ropy o půl milionu barelů denně. Oznámil to náměstek íránského ministra ropného průmyslu. Prohlášení přišlo jen několik hodin poté, co USA a EU v sobotu oznámily, že ruší sankce vůči Íránu.

Jan 12

Cena americké ropy se propadla pod 30 dolarů za barel

Týden.cz / Byznys

Cena americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) se dnes poprvé od prosince 2003 propadla pod hranici 30 dolarů za barel. Od začátku roku již ceny ropy klesly asi o 20 procent, což analytiky nutí urychleně snižovat cenové předpovědi.…

Sep 29

Ceny ropy stagnují, zůstanou okolo 45 dolarů za barel

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy se budou "dlouhou dobu" držet kolem 45 dolarů za barel. Uvedl to šéf Mezinárodní agentury pro energii Fatih Birol.

Mar 9

Ropa klesne ke 40 dolarům za barel, předpovídá Goldman Sachs

www.tyden.cz

Ceny ropy po nedávném oživení z šestiletých minim obnoví kvůli rostoucím zásobám v brzké době pokles. Americká ropa WTI pravděpodobně sestoupí ke 40 dolarům.

Dec 21

Udrží se v roce 2015 ropa pod šedesáti dolary za barel?

www.tyden.cz

Největší pokles ceny ropy od roku 2008 stále nebere konce. Propad téměř o padesát procent za posledních šest měsíců dostal Brent na šedesát dolarů a WTI na 55 dolarů. K důvodům už bylo napsáno mnoho, které z nich ale budou působit i v roce…