English

Izrael zabil další Palestince. OSN už hovoří o nepřiměřené síle

Týden.cz

Izraelští vojáci při protestu na hranici mezi Pásmem Gazy a Izraelem zastřelili Palestince. S odkazem na palestinské zdravotnické zdroje o tom informovala agentura Reuters.

More from Týden.cz

Apr 5

Izrael dočasně otevře hraniční přechod Erec pro přepravu pomoci do Pásma Gazy

Týden.cz

Izrael dočasně otevře hraniční přechod Erec pro přepravu pomoci do Pásma Gazy. Píše to dnes izraelský tisk s odvoláním na prohlášení úřadu izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Pro přepravu pomoci do Pásma Gazy, kde Izrael bojuje s…

Aug 13

Do Pásma Gazy se zastavuje dovoz paliva, oznámil Izrael

Izrael oznámil, že zastaví lodní dovoz paliva do Pásma Gazy. Opatření zdůvodnil tím, že Palestinci z enklávy v uplynulých dnech vysílají balony se zapálenými hořlavinami, což způsobuje požáry na izraelských polích u hranice. Informovala o…

May 4

Izrael přitvrdil. Okolo Pásma Gazy eskaluje napětí

Eskalace násilí u hranic s palestinským Pásmem Gazy přiměla Izrael kromě vojenské odpovědi i k dalšímu odvetnému kroku.

Mar 31

Izrael znovu otevřel dva hraniční přechody do Pásma Gazy

Izraelské úřady znovu otevřely dva hraniční přechody do Pásma Gazy pro lidi a zboží. Agentuře AP to potvrdili izraelští i palestinští činitelé. Izraelská vláda přechody Erez a Kerem Šalom nechala v pondělí uzavřít poté, co raketa vypálená…

Mar 25

Izraelská armáda v odvetě zahájila ostřelování Pásma Gazy

Izraelská armáda oznámila, že zahájila údery na cíle radikálního palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. O několik hodin dříve raketa odpálená z Pásma Gazy zranila nedaleko Tel Avivu sedm lidí.

Mar 25

Reakce na útok. Izrael vyslal k hranici Pásma Gazy pěchotu

Izraelská armáda posílá na hranici palestinského Pásma Gazy dvě brigády pěchoty a počítá s mobilizací části záložníků. Opatření souvisí s pondělním raketovým útokem na střední Izrael.

Mar 18

OSN: Izrael připravil Palestince o možnost rozvoje

Týden.cz

Izrael připravil miliony Palestinců o přístup k čisté vodě a přitom využívá jejich území k těžbě surovin, uvedl to na zasedání Rady OSN pro lidská práva (UNHRC) zvláštní zmocněnec OSN pro Palestinu Michal Lynk v Ženevě.

Feb 28

OSN: Izrael při zásahu na hranici Pásma Gazy loni porušil zákon

Týden.cz

Izraelští vojáci při zásahu proti palestinským demonstrantům u hranice Pásma Gazy loni zřejmě spáchali zločiny proti lidskosti. Dospěla k tomu komise, kterou vyšetřením událostí pověřila Rada OSN pro lidská práva (UNHRC)

Nov 13

Na hranicích Pásma Gazy s Izraelem pokračuje ostřelování

V oblasti Pásma Gazy pokračuje vzájemné ostřelování izraelské armády a palestinských radikálů, zatímco izraelský bezpečnostní kabinet jedná o dalším postupu. Eskalace za posledních 24 hodin je podle agentury Reuters nejhorší v oblasti od…

Sep 9

Pokus o poničení hraničního plotu v pásmu Gazy stál Palestince život

Izraelští vojáci v neděli postřelili Palestince, který se snažil poničit hraniční plot mezi Pásmem Gazy a Izraelem. Muži se dostalo první pomoci, ale zranění podlehl. S odkazem na sdělení izraelské armády o tom informoval izraelský list…

Jul 22

Izrael otevře hraniční přechod Pásma Gazy. Pokud bude klid

Týden.cz

Pokud se udrží klid na hranici palestinského Pásma Gazy a Izraele, Izrael v úterý znovu zprovozní hraniční přechod určený k přepravě zboží do Gazy.

Jul 13

Izraelci zabili na hranici Pásma Gazy 15letého demonstranta

Izraelští vojáci v pátek u hranice mezi palestinským Pásmem Gazy a Izraelem zastřelili 15letého Palestince a 25 jeho spoluobčanů zranili.

Jun 14

OSN odsuzuje Izrael za zabíjení Palestinců z Pásma Gazy

Týden.cz

Valné shromáždění OSN v noci na čtvrtek SELČ přijalo nezávaznou rezoluci, která odsuzuje Izrael za zabíjení Palestinců z Pásma Gazy a požaduje pro Palestince mezinárodní ochranu.

May 29

Izrael zneškodnil střely z Pásma Gazy a palbu opětoval

Izraelská protivzdušná obrana zneškodnila několik dělostřeleckých granátů odpálených z palestinského pásma Gazy. Stalo se tak krátce poté, co se v jižním Izraeli rozezněly sirény, jež upozornily místní obyvatele, že by se měli schovat do…

May 14

Komisař OSN odsoudil izraelskou střelbu na Palestince

Vysoký komisař OSN pro lidská práva Zajd Raad Husajn odsoudil - podle jeho slov - šokující násilí, které se odehrálo na hranici Izraele s palestinskými Pásmem Gazy. Jak napsal v prohlášení na twitteru, ti, kteří jsou za toto nehorázné…

Apr 27

Izrael zabil další Palestince. OSN už hovoří o nepřiměřené síle

Týden.cz

Izraelští vojáci při protestu na hranici mezi Pásmem Gazy a Izraelem zastřelili Palestince. S odkazem na palestinské zdravotnické zdroje o tom informovala agentura Reuters.

Apr 20

Vojáci u Gazy zastřelili Palestince, Izrael událost prošetřuje

Izraelští vojáci u hranice s Pásmem Gazy střelili do hlavy pětadvacetiletého Palestince, který následně zranění podlehl.

Apr 7

Mezi mrtvými po protestech na hranici Pásma Gazy je i palestinský novinář

Mezi devíti oběťmi páteční izraelské střelby při palestinských protestech na hranici mezi Pásmem Gazy a Izraelem je také palestinský novinář Jásir Murtadža. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví vlády spravující pásmo Gazy.

Apr 2

Tisíce Palestinců setrvávají v táborech na hranici Pásma Gazy

Tisíce Palestinců setrvávají v improvizovaných stanových táborech podél hranice Pásma Gazy s Izraelem v rámci protestní akce za právo na návrat uprchlíků a jejich potomků do oblastí nyní tvořících součást Izraele.

Mar 3

Izraelští vojáci zastřelili palestinského farmáře u Pásma Gazy

Palestinského zemědělce zastřelili izraelští vojáci u hranice mezi Izraelem a Pásmem Gazy. Podle palestinských úřadů byl 59letý farmář střelen do zad, když obdělával své pole poblíž hraničního plotu.