English

Korejský summit vzbuzuje pocit déjà-vu, píše francouzský deník

Fotografie severokorejského vůdce Kim Čong-una a jihokorejského prezidenta Mun Če-ina, jak ruku v ruce nejdřív jedním a pak druhým směrem překračují hranici mezi svými zeměmi, v pátek obletěly svět. Při pohledu na ně a na výsledky…

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 6

Skupina severokorejských aktivistů vyslala z Jižní Koreji do KLDR balony s letáky kritizujícími Kim Čong-una

Týden.cz

Skupina aktivistů v Jižní Koreji dnes oznámila, že do KLDR vyslala deset balonů s letáky, které kritizují severokorejského diktátora Kim Čong-una. Stalo se tak navzdory varování ze strany Severní Koreje, která uvedla, že přes hranici…

Jan 11

Kim Čong-un se stal novým generálním tajemníkem KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un byl na sjezdu Korejské strany práce (KSP) zvolen jejím generálním tajemníkem. Informovala o tom v pondělí severokorejská státní agentura KCNA.

Sep 25

Kim Čong-un se za zastřelení jihokorejského úředníka omluvil Soulu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se v pátek omluvil Jižní Koreji za incident, při němž severokorejští vojáci začátkem tohoto týdne zastřelili jihokorejského úředníka, který byl služebně na moři poblíž hranic obou zemí.

Jun 24

Kim Čong-un rozhodl, že KLDR nepoužije armádu proti Jižní Koreji

Týden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v úterý rozhodl o tom, že KLDR pozastaví svoje plány na podniknutí vojenských kroků vůči Jižní Koreji. Podle agentury Reuters to uvedla státní severokorejská tisková agentura KCNA.

May 3

Kim Čong-un asi operaci nepodstoupil, tvrdí jihokorejské zdroje

Severokorejský vůdce Kim Čong-un, který se nedávno po třech týdnech objevil na veřejnosti, podle nejmenovaného činitele z jihokorejského prezidentského paláce zřejmě nepodstoupil operaci. Píše o tom agentura Reuters.

Apr 21

Jižní Korea popřela zprávy o vážném stavu Kim Čong-una

Jihokorejská vláda v úterý popřela zprávy o tom, že by byl severokorejský vůdce Kim Čong-un ve vážném stavu poté, co podstoupil operaci. Podle Reuters to uvedla agentura Jonhap s odkazem na vládního činitele.

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Nov 1

Kim Čong-un brzy navštíví Soul, řekl jihokorejský prezident

Severokorejský vůdce Kim Čong-un brzy navštíví Soul, řekl jihokorejský prezident Mun Če-in. Informovala o tom agentura AP. Mun dále před jihokorejským parlamentem uvedl, že "se blíží" druhý summit USA-KLDR.

Sep 18

Jihokorejský prezident přiletěl do KLDR, vítal ho Kim a jásot

Letoun jihokorejského prezident Mun Če-ina přistál na letišti v severokorejské metropoli Pchjongjangu, kde ho na začátek mezikorejského summitu osobně přivítal severokorejský vůdce Kim Čong-un společně s tisíci jásajících Severokorejců.

May 7

Kim Čong-un se setká s Trumpem v Singapuru, píše jihokorejský list

Historický summit mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem se pravděpodobně uskuteční v polovině června v Singapuru. Napsal to jihokorejský list Čoson ilbo.

Apr 17

Trump je s KLDR v kontaktu. Sejde se s Kim Čong-unem?

Americký prezident Donald Trump se dnes ve svém floridském letovisku Mar-a-Lago setkal s japonským premiérem Šinzó Abem k jednání, jemuž má dominovat ohlášený americko-severokorejský summit.

Apr 1

Kim Čong-un zavítal na koncert jihokorejských popstars

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přišel na koncert jihokorejských popových hvězd, který se konal v Pchjongjangu. Do Severní Koreje v sobotu přicestovala skupina hudebníků, vládních představitelů, novinářů a také družstvo taekwondistů.

Mar 19

Soul: Kim Čong-un se zavázal k denuklearizaci KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se osobně zavázal k denuklearizaci Korejského poloostrova. V rozhovoru s americkou televizní stanicí CBS to řekla šéfka jihokorejské diplomacie Kang Kjong-wha.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

Sep 23

Máme plán, jak zavraždit Kim Čong-una, potvrdila Jižní Korea

Týden.cz

Jižní Korea má v pohotovosti elitní vojáky připravené zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una, pokud by se země cítila ohrožená severokorejskými jadernými zbraněmi.

Dec 10

Kim Čong-un: KLDR má vodíkovou bombu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un naznačil, že Severní Korea vyvinula vodíkovou bombu. Výňatky z jeho projevu o obranyschopnosti země zveřejnila oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.

Aug 25

Jižní Korea vypnula tlampače s propagandou proti KLDR

Jižní Korea vypnula mohutné tlampače, které vysílaly do KLDR jihokorejskou propagandu. Splnila tak svou část dohody, kterou v pondělí obě země uzavřely ve snaze zmírnit napětí na Korejském poloostrově.

Aug 10

Jižní Korea: KLDR nás provokuje, tvrdě zaplatí

Jižní Korea obvinila sousední KLDR, že její vojáci v hraničním demilitarizovaném pásmu umístili miny a ty minulý týden zmrzačily dva jihokorejské vojáky. Soul pohrozil komunistickému režimu v Pchjongjangu, že na jeho činy tvrdě odpoví.

Jan 1

Kim Čong-un se chce sejít s jihokorejskou prezidentkou

www.tyden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un ve čtvrtek nabídl setkání s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje v rámci výzvy k zlepšení vztahů na Korejském poloostrově a obnovení společného dialogu.