English

Odchod vojáků USA v případě míru s KLDR? Mun Če-in to odmítá

Jihokorejský prezident Mun Če-in odmítl, že by v případě podpisu mírové dohody se Severní Koreou odešli z jihokorejského území američtí vojáci.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 6

Skupina severokorejských aktivistů vyslala z Jižní Koreji do KLDR balony s letáky kritizujícími Kim Čong-una

Týden.cz

Skupina aktivistů v Jižní Koreji dnes oznámila, že do KLDR vyslala deset balonů s letáky, které kritizují severokorejského diktátora Kim Čong-una. Stalo se tak navzdory varování ze strany Severní Koreje, která uvedla, že přes hranici…

Apr 26

Spojené státy reagují na jadernou hrozbu KLDR, s Jižní Koreou spolupracují na ochranných opatřeních

Spojené státy se chystají prohloubit vojenskou spolupráci s Jižní Koreou ve snaze minimalizovat hrozbu jaderného útoku KLDR a plánují mimo jiné poprvé po 40 letech vyslat do regionu ponorku s jadernými hlavicemi. Médiím to sdělili američtí…

Jan 11

Kim Čong-un se stal novým generálním tajemníkem KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un byl na sjezdu Korejské strany práce (KSP) zvolen jejím generálním tajemníkem. Informovala o tom v pondělí severokorejská státní agentura KCNA.

Jun 24

Kim Čong-un rozhodl, že KLDR nepoužije armádu proti Jižní Koreji

Týden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v úterý rozhodl o tom, že KLDR pozastaví svoje plány na podniknutí vojenských kroků vůči Jižní Koreji. Podle agentury Reuters to uvedla státní severokorejská tisková agentura KCNA.

Apr 21

Jižní Korea popřela zprávy o vážném stavu Kim Čong-una

Jihokorejská vláda v úterý popřela zprávy o tom, že by byl severokorejský vůdce Kim Čong-un ve vážném stavu poté, co podstoupil operaci. Podle Reuters to uvedla agentura Jonhap s odkazem na vládního činitele.

Mar 2

Kim Čong-un se vrací do KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un strávil poslední den v Hanoji, kde po skončení neúspěšného summitu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem od čtvrtka pokračovala jeho státní návštěva Vietnamu. Nyní je Kim již na cestě zpět do KLDR.

Sep 18

Jihokorejský prezident přiletěl do KLDR, vítal ho Kim a jásot

Letoun jihokorejského prezident Mun Če-ina přistál na letišti v severokorejské metropoli Pchjongjangu, kde ho na začátek mezikorejského summitu osobně přivítal severokorejský vůdce Kim Čong-un společně s tisíci jásajících Severokorejců.

Apr 21

KLDR zastavuje jaderné a raketové testy, řekl Kim Čong-un

Severokorejský vůdce Kim Čong-un oznámil, že KLDR s okamžitou platností zastavuje jaderné a raketové testy a uzavře jadernou střelnici na severu země. S odvoláním na severokorejskou agenturu KCNA o tom informovala jihokorejská agentura…

Apr 17

Trump je s KLDR v kontaktu. Sejde se s Kim Čong-unem?

Americký prezident Donald Trump se dnes ve svém floridském letovisku Mar-a-Lago setkal s japonským premiérem Šinzó Abem k jednání, jemuž má dominovat ohlášený americko-severokorejský summit.

Apr 1

Kim Čong-un zavítal na koncert jihokorejských popstars

Severokorejský vůdce Kim Čong-un přišel na koncert jihokorejských popových hvězd, který se konal v Pchjongjangu. Do Severní Koreje v sobotu přicestovala skupina hudebníků, vládních představitelů, novinářů a také družstvo taekwondistů.

Mar 19

Soul: Kim Čong-un se zavázal k denuklearizaci KLDR

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se osobně zavázal k denuklearizaci Korejského poloostrova. V rozhovoru s americkou televizní stanicí CBS to řekla šéfka jihokorejské diplomacie Kang Kjong-wha.

Feb 10

KLDR pozvala jihokorejského prezidenta na jednání s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in přijal v prezidentském paláci v Soulu delegaci vysokých představitelů KLDR, včetně sestry severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Jul 7

Jihokorejský prezident se chce sejít s Kim Čong-unem

Jihokorejský prezident Mun Če-in se chce sejít k jednáním s vůdcem znepřátelené Severní Koreje Kim Čong-unem v době, kdy mezi oběma zeměmi panuje zvýšené napětí kvůli severokorejským jaderným a raketovým testům.

Sep 23

Máme plán, jak zavraždit Kim Čong-una, potvrdila Jižní Korea

Týden.cz

Jižní Korea má v pohotovosti elitní vojáky připravené zavraždit severokorejského vůdce Kim Čong-una, pokud by se země cítila ohrožená severokorejskými jadernými zbraněmi.

Aug 25

Kim Čong-un při odpálení rakety: Už jsme jaderná velmoc

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dohlížel na středeční odpálení balistické rakety z ponorky u východního pobřeží KLDR.

Mar 15

Plánujeme další jaderný test, oznámil Kim Čong-un

Severní Korea chystá pokusný výbuch jaderné hlavice a test balistické střely schopné tuto hlavici nést. Oznámil to vůdce země Kim Čong-un, který v posledních týdnech stupňuje hrozby zvláště vůči Jižní Koreji a Spojeným státům.

Mar 4

Kim Čong-un nařídil pohotovost jaderných zbraní

Severokorejský vůdce Kim Čong-un nařídil připravit jaderné zbraně na možnost okamžitého použití. Světové tiskové agentury krok označují za reakci na středeční rezoluci OSN zpřísňující mezinárodní sankce vůči KLDR kvůli jejím nedávným…

Jan 11

Kim Čong-un: Odpálíme další jaderné bomby. KLDR zesílila propagandu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un po údajném úspěšném testu vodíkové bomby otevřel propagandistická stavidla. Slova vůdcovy chvály zazněla na adresu severokorejských vědců a Kim podle médií slíbil, že odpáleny budou další jaderné bomby.…

Dec 10

Kim Čong-un: KLDR má vodíkovou bombu

Severokorejský vůdce Kim Čong-un naznačil, že Severní Korea vyvinula vodíkovou bombu. Výňatky z jeho projevu o obranyschopnosti země zveřejnila oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.

Jan 1

Kim Čong-un se chce sejít s jihokorejskou prezidentkou

www.tyden.cz

Severokorejský vůdce Kim Čong-un ve čtvrtek nabídl setkání s jihokorejskou prezidentkou Pak Kun-hje v rámci výzvy k zlepšení vztahů na Korejském poloostrově a obnovení společného dialogu.