English

Ruští umělci napsali Putinovi. Žádají milost pro režiséra Sencova

Stovka ruských vědců a umělců se dopisem obrátila na prezidenta Vladimira Putina s žádostí, aby osvobodil vězněného ukrajinského filmového režiséra Oleha Sencova.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 18

Čína, Severní Korea a Írán dnes poblahopřály ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k vítězství v prezidentských volbách

Týden.cz

Čína, Severní Korea a Írán dnes poblahopřály ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k vítězství v prezidentských volbách. Podle čínského prezidenta Si Ťin-pchinga znovuzvolení Putina ukázalo, že má ruský prezident plnou podporu svého lidu…

Dec 10

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vytkl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, že Rusko podpořilo rezoluci OSN o příměří v Pásmu Gazy

Týden.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes po telefonu vytkl ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, že Rusko podpořilo rezoluci Rady bezpečnosti OSN vyzývající k okamžitému pozastavení bojů v Pásmu Gazy. Tel Aviv má rezoluci za…

Mar 2

Postup ruského prezidenta Putina bude stále brutálnější, předvídá Británie

Týden.cz

Ruská invaze na Ukrajinu v režii ruského prezidenta Vladimira Putina bude stále brutálnější. Rozhlasové stanici LBC to ve středu řekl britský ministr obrany Ben Wallace.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Jan 8

Češi nejvíce důvěřují Putinovi, nejméně pak prezidentovi Číny

Týden.cz

Češi ze světových lídrů důvěřují nejvíce ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, nejméně pak čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi.

Nov 13

Přední ruský humorista si utahoval z Putina

Ruský humorista a moderátor Maxim Galkin, v pořadí pátý manžel stálice ruského popu Ally Pugačovové, se stal novým hrdinou ruského internetu a "vůdcem opozice" díky svým nejnovějším komentářům věnovaným poměrům za prezidenta Vladimira…

Oct 5

Režisér Sencov oznámil, že v sobotu ukončí svou hladovku

Ukrajinský režisér Oleh Sencov, odsouzený v Rusku k 20 letům vězení za terorismus, se rozhodl ukončit hladovku. Oznámila to ruská vězeňská správa. Její informaci nejprve potvrdila ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denysovová a následně i…

Oct 3

Nezákonná milost. Bývalý peruánský prezident se vrátí za mříže

Peruánský nejvyšší soud ve středu zrušil milost udělenou bývalému prezidentovi Albertu Fujimorimu loni o Vánocích tehdejším šéfem státu Pedrem Pablem Kuczynským.

Aug 11

Sencov je navzdory hladovce v pořádku, ujišťuje ruská věznice

Zdravotní stav ukrajinského filmového režiséra Oleha Sencova, který si v ruské věznici odpykává dvacetiletý trest za terorismus, je uspokojivý.

May 22

Ruští umělci napsali Putinovi. Žádají milost pro režiséra Sencova

Stovka ruských vědců a umělců se dopisem obrátila na prezidenta Vladimira Putina s žádostí, aby osvobodil vězněného ukrajinského filmového režiséra Oleha Sencova.

Apr 16

Černohorským prezidentem bude prozápadní Milo Djukanović

Prozápadní kandidát Milo Djukanović je jasným vítězem prezidentských voleb v Černé Hoře i podle oficiálních předběžných výsledků.

Jan 23

Assange v nemilosti. Pobyt na ambasádě se nelíbí prezidentovi

Ekvádorský prezident Lenín Moreno dal vůbec poprvé veřejně najevo své výhrady proti pobytu zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assangea na ekvádorské ambasádě v Londýně.

Jul 11

Mírové kroky. Prezident udělil milost dalším rebelům z FARC

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos podepsal dekret o amnestii pro více než 3000 bojovníků levicové guerily FARC, kteří splnili slib a odevzdali letos zbraně. Informoval o tom španělský deník El País, podle něhož tak dostala amnestii…

May 21

Rusové řeší Putina. Bude znovu kandidovat na prezidenta?

Až osmdesát procent Rusů očekává, že současná hlava státu Vladimir Putin bude znovu kandidovat na post ruského prezidenta ve volbách v roce 2018.

May 4

Americký režisér zpovídal Putina dva roky, slibuje jiný pohled

Oscarovému režisérovi Oliveru Stoneovi se před pár lety povedl výjimečný kousek. Dostal totiž exkluzivní přístup k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, aby o něm natočil dokumentální film.

Nov 19

Věrní Putinovi? Je mezi nimi i prezident Zeman, zní z Německa

Týden.cz

Za věrného ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi označil německý magazín Der Spiegel českého prezidenta Miloše Zemana.

Jun 30

Ruský gubernátor měl brát úplatky, teď drží hladovku

Gubernátor Kirovské oblasti Nikita Belych, podezřelý podle ruských prokurátorů z korupce, drží hladovku na protest proti svému věznění.

May 5

Trump v nemilosti. Někdejší prezidenti Bushové ho "vytěsnili"

Donalda Trumpa, který již prakticky může spoléhat na prezidentskou nominaci Republikánské strany, nepodpoří poslední dva republikánští prezidenti.

Dec 3

Putina prezidentem i po roce 2018 chce polovina Rusů

Týden.cz

Více než polovina občanů Ruska si přeje, aby i po dalších prezidentských volbách v roce 2018 zůstal v čele jejich země Vladimir Putin. Třetina jich ale Putina nepovažuje za nenahraditelného.

Jun 7

O Putinovi bez Putina. G7: Konec sankcí záleží na Rusku

www.tyden.cz

Hned několik světových státníků se na summitu skupiny G7 v Bavorsku vyslovilo pro pokračování sankcí proti Rusku a dalo najevo, že ke zmírnění sankcí není zralá doba.