English

Dva sebevrazi se odpálili v Nigérii. Mrtvých je přes třicet

Týden.cz

Nejméně 31 lidí zemřelo v noci na neděli při dvou sebevražedných atentátech na severovýchodě Nigérie.

More from Týden.cz

May 16

V Nigérii zabila skupina neznámých ozbrojenců nejméně 20 lidí

Týden.cz

Neznámí ozbrojenci v centrální Nigérii dnes zabili nejméně 20 lidí, převážně žen a dětí, a vypálili několik domů. S odvoláním na místního činitele a obyvatele obce Kubat, která se nachází v nigerijském státě Plateau, o tom informuje…

Jun 3

Útoků Boko Haram v Nigérii v posledních dnech přibylo

Útoků džihádistů ze skupiny Boko Haram, jež patří k teroristické organizaci Islámský stát (IS), v Nigérii v posledních několika dnech přibylo. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na místní bezpečnostní zdroje.

Sep 2

Nejméně šest mrtvých po výbuchu v somálském hlavním městě

Nejméně tři mrtvé a 14 zraněných si vyžádal výbuch v somálském hlavním městě Mogadišo. Podle policie sebevražedný atentátník odpálil vozidlo plné výbušnin a počet mrtvých a zraněných se může zvýšit.

Jun 17

Dva sebevrazi se odpálili v Nigérii. Mrtvých je přes třicet

Týden.cz

Nejméně 31 lidí zemřelo v noci na neděli při dvou sebevražedných atentátech na severovýchodě Nigérie.

Jun 9

Desítky unesených v severní Nigérii, nejméně dva mrtví

Dva lidé byli zabiti a dalších více než 30 bylo uneseno na několika místech na silničním tahu ve státě Kaduna na severu Nigérie. Uvedla to agentura AFP, která se odvolává na mluvčího vůdce místního kmene.

Apr 30

Trump: Boko Haram je pro Nigérii strašlivý problém

Za "strašlivý problém" pro Nigérii označil prezident USA Donald Trump teroristickou organizaci Boko Haram. Při setkání s nigerijským prezidentem Muhammadem Buharim šéf Bílého domu poukázal na údajné protikřesťanské nálady v Nigérii. Buhari…

Apr 24

Boko Haram má v Nigérii na svědomí smrt dalších 21 lidí

Džihádisté z teroristické skupiny Boko Haram mají v Nigérii na svědomí smrt dalších 21 lidí. Zahynuli při dvou incidentech, které se odehrály o víkendu na severovýchodě země, informovala v úterý agentura s odvoláním na obyvatele a členy…

Apr 2

Útok ozbrojenců: nejméně 18 mrtvých, podezírané Boko Haram

Při útoku ozbrojenců pravděpodobně patřících k islamistické teroristické skupině Boko Haram zemřelo v neděli večer 18 lidí a dalších 84 bylo zraněno.

Mar 12

Nigérie bude o unesených dívkách s Boko Haram asi vyjednávat

Nigérie bude o propuštění 110 dívek, které v únoru unesli islamisté z Boko Haram, spíše vyjednávat a patrně nepoužije k jejich osvobození armádu. Islamisté dívky unesli při útoku na internátní školu v obci Dapchi ve státě Yobe na…

Feb 7

Zemětřesení v Tchaj-wanu: nejméně šest mrtvých, dva zranění Češi

Týden.cz

V sutinách zničených budov ve městě Chua-lien na Tchaj-wanu, který v úterý postihlo zemětřesení, záchranáři pátrají po desítkách pohřešovaných. Nejméně šest lidí při zemětřesení zemřelo, 258 osob bylo zraněno a dalších 72 se pohřešuje,…

Jan 2

Vraždění Boko Haram: na východě Nigérie jsou tisíce obětí

Kvůli teroristické skupině Boko Haram zemřelo ve státě Adamawa na východě Nigérie v uplynulých čtyřech letech alespoň 5247 muslimů, tvrdí v nové zprávě místní pobočka Muslimské rady Nigérie. Od roku 2013 prý dalších více než 5100 vyznavačů…

Nov 21

Nejméně padesát mrtvých při bombovém útoku u mešity

Při sebevražedném bombovém útoku u mešity na severovýchodě Nigérie zemřelo nejméně 50 lidí. Úřady podezírají z atentátu islamisty z Boko Haram.

Mar 1

Méně mrtvých na silnicích. V únoru zemřelo 26 lidí

V únoru zahynulo při dopravních nehodách v Česku 26 lidí. Je to o pět méně než ve stejném měsíci loňského roku, ale ten měl o jeden den více. Předběžné údaje o nehodovosti poskytl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Jul 25

Při bombových útocích v Iráku zahynulo nejméně 25 lidí

Při bombovém útoku severovýchodně od Bagdádu v pondělí zahynulo nejméně čtrnáct lidí a přes třicet jich utrpělo zranění. Mezi mrtvými byly ženy i děti.

Jan 31

Islamisté z Boko Haram při útoku v Nigérii zavraždili nejméně 80 lidí

Nejméně 86 lidí zahynulo v sobotu při útoku radikálů z islamistického hnutí Boko Haram na vesnici a dva uprchlické tábory nedaleko Maiduguri na severovýchodě Nigérie.

Dec 28

Nigérie: Radikálové z Boko Haram zavraždili nejméně 10 dětí

Týden.cz

Nejméně 15 lidí zahynulo při útoku islamistických extrémistů z hnutí Boko Haram na město Maiduguri na severovýchodě Nigérie. Vojáci podle vládních médií "zachytili a zničili" desítku sebevražedných útočníků.

Oct 23

Bombový atentát na mešitu v Nigérii, nejméně 28 mrtvých

www.tyden.cz

Nejméně 28 mrtvých si vyžádal výbuch dvou bomb v mešitě v nigerijském městě Maiduguri na severu země.

Jul 22

Při bombovém útoku v Bagdádu zahynulo nejméně 20 lidí

Při bombovém útoku na oblíbeném tržišti na jihozápadě Bagdádu ve středu zahynulo nejméně 20 lidí. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní policejní a lékařské zdroje.

Jul 12

Bombové útoky v Afghánistánu: zemřelo nejméně 29 lidí

Nejméně 29 obětí z řad afghánských civilistů si vyžádaly exploze nastražených trhavin a útok sebevražedného atentátníka s vozem naplněným výbušninami. Bomby u silnice zabíjely na východě a severu země, zatímco sebevrah zaútočil nedaleko…

Jul 2

Masakr v Nigérii. Boko Haram zavraždilo nejméně 150 lidí

Při útocích radikálů údajně z islamistického hnutí Boko Haram zahynulo ve středu večer na severovýchodě Nigérie až 150 lidí. Nejkrvavější útok se stal ve vesnici Kukawa ležící v blízkosti Čadského jezera.