English

EU varovala USA před cly na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Evropská unie varovala Spojené státy, že uvalením dovozních cel na automobily a jejich díly by poškodily vlastní automobilový průmysl a pravděpodobně přiměly obchodní partnery k odvetným opatřením.

More from Týden.cz / Byznys

Jun 20

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec

Týden.cz

Evropská komise zavede cla na dovoz ukrajinských vajec, uvedl podle agentury Reuters mluvčí EK. Učiní tak za dva týdny, až se naplní dříve dohodnutá roční kvóta.

Dec 21

Bolsonaro: USA nezavedou cla na brazilskou ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump v telefonickém rozhovoru ujistil brazilského prezidenta Jaira Bolsonara, že Spojené státy nezavedou cla na ocel a hliník z Brazílie. Informoval o tom Bolsonaro.

Feb 20

Trump vyhrožuje EU zavedením cla na dovoz automobilů

Týden.cz / Byznys

Spojené státy zavedou cla na dovoz evropských automobilů v případě, že se jim nepodaří dosáhnout obchodní dohody s Evropskou unií. Po jednání s rakouským kancléřem Sebastianem Kurzem to prohlásil americký prezident Donald Trump.

Feb 1

Evropská unie zavede kvóty na dovoz oceli

Týden.cz / Byznys

Evropská unie od soboty zavede kvóty na dovoz oceli. EU to oznámila ve svém oficiálním věstníku. Zavedení kvót, které je reakcí na obavy z růstu importu v důsledku amerických cel na ocel, v polovině ledna schválily členské země EU.

Oct 30

USA tlačí EU k ukončení sporu o cla na ocel a hliník u WTO

Týden.cz / Byznys

Spojené státy vyzvaly vlády členských zemí Evropské unie, aby zvážily, zda je skutečně v jejich zájmu pokračovat u Světové obchodní organizace (WTO) ve sporu ohledně amerických cel na dovoz oceli a hliníku.

Oct 11

Firma Gillette získala výjimku z cla na dovoz oceli do USA

Týden.cz / Byznys

Americký výrobce holících potřeb Gillette získal výjimku z 25procentního cla, které letos administrativa prezidenta Donalda Trumpa uvalila na dovoz oceli do Spojených států. Informovala o tom mateřská společnost Procter & Gamble (P&G).

Oct 8

Turecko zavádí kvóty a cla na dovoz oceli

Týden.cz / Byznys

Turecko zavádí k 17. říjnu kvóty a cla na dovoz oceli, sdělila ve své zprávě Světová obchodní organizace (WTO). Zboží nad stanovenou kvótu zpoplatní přirážkou 25 procent. Země krok vysvětluje přílišným nárůstem dovozu této komodity.

Aug 1

Cla na dovoz hliníku a oceli do USA se dotknou osminy firem

www.tyden.cz

Na 13 procent podnikatelů se domnívá, že zavedení cel na dovoz hliníku a oceli do USA bude mít na jejich podnikání dopad.

Jul 18

Evropská unie zavede cla na dovoz elektrokol z Číny

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) zavede od čtvrtka cla na dovoz veškerých elektrokol z Číny. Podle Evropské komise (EK) budou v rozmezí 27,5 procenta až 83,6 procenta, uvádí se ve věstníku EU.

Jul 16

USA si u WTO stěžují na odvetu za cla na ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států podala u Světové obchodní organizace (WTO) stížnost na cla, která zavedla Evropská unie, Čína, Kanada, Mexiko a Turecko jako odvetu za nová americká cla na dovoz oceli a hliníku.

May 31

EU se může pokusit odvrátit americká cla na ocel a hliník

Týden.cz / Byznys

Evropská unie (EU) by se mohla pokusit na poslední chvíli odvrátit zavedení nových cel na dovoz evropské oceli a hliníku do Spojených států. Americká cla na dovoz oceli ve výši 25 procent a na dovoz hliníku ve výši deseti procent vstoupila…

May 23

Trump uvažuje o snížení dovozu oceli a hliníku z Evropské unie

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump uvažuje o opatřeních, která by snížila dovoz oceli a hliníku z Evropské unie do Spojených států asi o deset procent. Tyto úvahy signalizují, že Bílý dům není spokojen s ústupky, které EU navrhuje výměnou za…

May 8

Americká cla neměla na čínský vývoz hliníku a oceli vliv

Týden.cz / Byznys

Čínský vývoz hliníku a oceli v dubnu vzdor americkým clům vzrostl. Největší světový producent obou kovů dodal v uplynulém měsíci na trh o 0,2 procenta více hliníku, vývoz oceli se ve srovnání s předchozím měsícem zvýšil dokonce o 14,7…

Mar 23

Trump vyhověl EU. Z cel na dovoz oceli a hliníku udělil výjimku

Týden.cz

Americký prezident Donald Trump udělil dočasnou výjimku z cel na dovoz oceli a hliníku všem členským státům EU a šesti dalším zemím.

Mar 22

EU bude zatím osvobozena od cel na dovoz do USA

Týden.cz / Byznys

Evropská unie bude spolu s několika dalšími zeměmi prozatím osvobozena od nových cel na dovoz oceli a hliníku do Spojených států.

Mar 9

Americká cla na ocel poškodí EU i USA, varují evropští oceláři

Týden.cz / Byznys

Evropské ocelářské sdružení Eurofer považuje rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uvalit cla na dovoz oceli a hliníku za kontraproduktivní.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Mar 4

Trumpův plán zvýšit cla na hliník a ocel znepokojuje i Británii

Týden.cz / Byznys

Hluboké znepokojení nad oznámením amerického prezidenta Donalda Trumpa, který chce zvýšit cla na dovoz ocele a hliníku, v neděli při telefonním rozhovoru s americkou hlavou státu vyjádřila britská premiérka Theresa Mayová.

Feb 16

Omezme dovoz oceli a hliníku, navrhl Trumpovi ministr obchodu

Týden.cz / Byznys

Americké ministerstvo obchodu navrhlo prezidentovi Donaldu Trumpovi několik možností, jak omezit dovoz výrobků ocelářského a hliníkárenského průmyslu. Varianty sahají od globálních sazeb na všechny výrobky ze všech zemí až po kvóty, které…

Jul 13

Trump chce zpřísnit dovoz oceli do USA. Zvažuje kvóty a cla

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump zvažuje použití kvót a cel při řešení problémů spojených s dumpingovými cenami oceli dovážené z Číny a dalších nejmenovaných zemí. Trump to řekl na palubě prezidentského letounu Air Force One během letu ze…