English

VIDEO: Juncker se motal a rozdával polibky. Prý ho bolí záda

Týden.cz

Předsedu Evropské komise Jeana-Clauda Junckera očividně velmi unavil summit NATO.

More from Týden.cz

May 3

Evropská komise mluví o podpoře výroby munice na území členských zemí EU

Týden.cz

Evropská komise plánuje kvůli válce na Ukrajině podpořit výrobu munice v členských zemích Evropské unie částkou 500 milionů eur (11,8 miliardy korun) ze společných fondů. Počítá s tím plán, který dnes představil eurokomisař pro vnitřní trh…

Jun 22

EU řeší, zda omezit podíl britských pořadů ve vysílání, zabírají místo evropským

Evropská unie zvažuje zásah proti "nepřiměřenému" množství britského televizního a filmového obsahu na unijních plátnech a obrazovkách po odchodu Británie z EU.

May 3

Evropská komise navrhuje rozšířit seznam zemí, odkud lze cestovat do EU

Evropská komise (EK) v pondělí doporučila, aby obyvatelé zahraničních zemí plně očkovaní proti covidu-19 nebo přijíždějící ze zemí s dobrou epidemickou situací mohli vstoupit na území EU bez dodatečných restrikcí.

May 14

Evropská komise žaluje Rakousko u soudu EU

Evropská komise zažalovala Rakousko u Soudního dvora Evropské unie kvůli takzvané indexaci přídavků na děti pracujících cizinců. Podle ní je opatření diskriminační a v rozporu s unijním právem. Sdělila to mluvčí komise.

Apr 17

Evropská komise a státy EU nebrání technologiím Huawei

Týden.cz / Byznys

Evropská komise vydala letos 29. ledna soubor nástrojů ke zmírnění rizik, tzv. EU Toolbox on 5G Cybersecurity. Do 30. dubna musejí členské státy přijmout první opatření plynoucí z Toolboxu. Státy EU si podle Evropské komise mohou samy…

Aug 17

Šéf EK Juncker přerušil dovolenou, musí na operaci

Týden.cz

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker přerušil ze zdravotních důvodů svou dovolenou v Rakousku a vrátil se do domovského Lucemburska, kde bude muset neodkladně podstoupit operaci žlučníku.

Jul 5

Juncker kritizoval způsob výběru své nástupkyně v čele EK

Týden.cz

Předseda Evropské komise (EK) Jean-Claude Juncker v pátek kritizoval způsob výběru své nástupkyně v čele unijní exekutivy, německé ministryně obrany Ursuly von der Leyenové, jako nepříliš transparentní.

Mar 31

Zeman: Evropská komise by si neměla hrát na vládu EU

Týden.cz / Domácí

Evropská komise by si podle podle prezidenta Miloše Zemana neměla hrát na vládu EU, ale měla by poskytovat pouze úřednický servis. Skutečnou unijní vládu by měla představovat Evropská rada, která je složena zejména z předsedů vlád a hlav…

Jun 15

Evropská komise povolila létat do EU všem aerolinkám z Indonésie

Týden.cz / Byznys

Evropská komise odebrala ze svého seznamu nebezpečných aerolinek, které nesmějí létat do členských zemí Evropské unie, všechny letecké společnosti z Indonésie. Aerolinky podle komise již zlepšily své bezpečnostní standardy. Na takzvané…

Jun 12

Evropská komise ztrojnásobí prostředky na ochranu hranic EU

Téměř ztrojnásobit chce v příštím dlouhodobém rozpočtu EU pro roky 2021 až 2020 Evropská komise prostředky vynakládané na správu hranic a řešení migrační problematiky.

Feb 21

Evropský parlament vymýšlí, jak volit nástupce Junckera

Šéfy států a vlád 27 unijních zemí čeká v pátek kromě jiných témat diskuse o způsobu, jakým bude vybrán příští předseda Evropské komise.

Feb 14

Evropská komise nastínila možnosti dlouhodobého rozpočtu EU

Evropská komise představila různé možnosti dlouhodobého rozpočtu Evropské unie po roce 2020 včetně variant budoucího využívání peněz ze strukturálních a investičních fondů EU.

Nov 9

Evropská komise zlepšila výhled růstu ekonomiky EU

Týden.cz / Byznys

Evropská komise zlepšila výhled vývoje ekonomiky Evropské unie. Ve své pravidelné podzimní makroekonomické předpovědi uvedla, že letošní růst hrubého domácího produktu (HDP) dosáhne 2,3 procenta, zatímco na jaře počítala s růstem o 1,9…

Sep 20

Návrhy Evropské komise mají dál posílit finanční trh v EU

Týden.cz / Byznys

Návrhy, které mají dál posílit unijní finanční trh a reformovat podobu evropského dohledu v této oblasti, představila Evropská komise. Podle místopředsedy komise pro finanční stabilitu, služby a unii kapitálových trhů Valdise Dombrovskise…

Sep 14

"Kovy" si došlápl na Junckera. Proč EU trpí přejíždění politiků?

Týden.cz

Český youtuber Karel Kovář alias Kovy společně se dvěma svými kolegy z Německa a Belgie dostal příležitost pořídit rozhovor s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem.

Feb 11

Juncker už nebude kandidovat do čela Evropské komise

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker nebude usilovat o druhý pětiletý mandát v této funkci v roce 2019. Řekl to v rozhovoru, který německá rozhlasová stanice Deutschlandfunk odvysílá v neděli.

Jun 1

Evropská komise chce prodloužit program na podporu investic v EU

Týden.cz / Byznys

Evropská komise navrhuje, aby její program na podporu investic v eurozóně pokračoval i po roce 2018. Uvedl to šéf komise Jean-Claude Juncker. Nynějším cílem programu je vytvořit investice za 315 miliard eur (8,5 bilionu Kč).

May 11

Evropská komise zablokovala převzetí britské O2 Hutchisonem

Týden.cz / Byznys

Evropská komise zablokovala plánované převzetí britské sítě O2 mobilního operátora Telefónica konkurenční společností Hutchison, která provozuje síť s názvem Three.

Feb 18

Juncker: Dohoda s Brity na summitu EU bude

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker je přesvědčen, že se lídrům osmadvacítky na nynějším summitu v Bruselu podaří dohodnout změny ve vztahu mezi Británií a Evropskou unií.

Nov 13

Evropská komise: Migrační krizi EU bez Turecka nevyřeší

Týden.cz / Domácí

Uprchlickou krizi Evropská unie nevyřeší bez Turecka, ale ani Turecko uprchlíky nezvládne bez spolupráce s unií. Řekl to místopředseda Evropské komise (EK) Frans Timmermans při zahájení druhého dne Pražského evropského summitu (PES), na…