English

Dejte si pár piv a střihněte si, radí finský pivovar Putinovi s Trumpem

Mikropivovar RPS Brewing ve středofinském Kuopiu uvařil u příležitosti pondělního summitu prezidentů USA a Ruska Donalda Trumpa a Vladimira Putina speciální várku ležáku.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 13

Rusko je podle prezidenta Vladimira Putina z vojensko-technologického hlediska připravené na jadernou válku

Týden.cz

Rusko je podle prezidenta Vladimira Putina z vojensko-technologického hlediska připravené na jadernou válku. Když bude ohrožena jeho existence, je také připraveno jaderné zbraně použít. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na…

Feb 22

Americký prezident Joe Biden ve středu označil Putina za "šíleného hajzla", Kreml to považuje za americkou ostudu

Americký prezident Joe Biden ve středu označil ruského prezidenta Vladimira Putina za "šíleného hajzla". Výraz, který použil, by se ovšem dal přeložit také jako zkurvysyn. O výroku, který padl v San Francisku při setkání s podporovateli…

Jan 26

Kandidáti na finského prezidenta soutěží, kdo bude nejtvrdší k Rusku, uvádí agentura Reuters

Udržovat přátelské vztahy s Ruskem bylo vždy důležitým úkolem finských prezidentů, kampaň před nedělními volbami nové hlavy státu ale charakterizuje nebývalé zpřísnění postoje k sousední zemi. Píše to agentura Reuters.

Dec 18

Sněmovna bude hlasovat o žalobě na Donalda Trumpa

Týden.cz

Sněmovna reprezentantů schválila podobu středečního hlasování o ústavní žalobě proti prezidentu Donaldu Trumpovi. Procedurální výbor dolní komory amerického Kongresu, v níž mají převahu demokraté, těsným poměrem pěti ku čtyřem rozhodl, že…

Dec 16

Rozhodnutí o dalším osudu Donalda Trumpa se blíží

Týden.cz

Americký Senát se může brzy změnit v bitevní pole, na němž se o osud prezidenta Donalda Trumpa, a možná i o výsledek prezidentských voleb v příštím roce, střetnou republikáni s opozičními demokraty.

Aug 8

Americký senátor předal Putinovi dopis od Trumpa

Americký senátor Rand Paul při nedávné návštěvě Moskvy předal ruské straně dopis prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 19

Tajnosti okolo Trumpa a Putina. Američtí vládní činitelé tápou

Američtí vládní činitelé se od počátku týdne marně snaží zjistit, co prezident Donald Trump vlastně dohodl na pondělním summitu se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem v Helsinkách.

Jul 16

Finský ministr: Rusko se možná bude chtít stát mírotvůrcem

Týden.cz

Rusko si možná po úspěšném uspořádání mistrovství světa ve fotbale a po helsinské schůzce amerického a ruského prezidenta pokusí vydobýt roli mírotvůrce, uvedl finský ministr zahraničí Timo Soini. Zároveň dodal, že si nemyslí, že dojde k…

Jun 8

Putin chce ve Vídni rusko-americký summit. I s Trumpem

Ruský prezident Vladimir Putin požádal rakouského kancléře Sebastiana Kurze o pořadatelství příštího rusko-amerického summitu

Jan 11

Putin: Normalizace rusko-amerických vztahů je nezbytné

Pro normalizaci rusko-amerických vztahů je nezbytné, aby Washington projevil statečnost, dobrou vůli a zdravý rozum.

Oct 20

Putin: Prezidentem může být i žena, v Rusku je možné vše

Ruský prezident Vladimir Putin v projevu na konferenci v Soči připustil, že příštím ruským prezidentem se může stát žena, protože "v Rusku je všechno možné".

Jul 30

Putin: Rusko musí opustit 755 amerických diplomatů

Týden.cz

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina bude muset Rusko opustit 755 diplomatů Spojených států. Šéf Kremlu to dnes řekl v rozhovoru poskytnutém ruské státní televizi. Jde o odvetu za protiruské sankce ze strany USA.

Jul 25

V maskách Donalda Trumpa vykradli desítky bankomatů

VIDEO UVNITŘ: Italská policie v pondělí oznámila, že zatkla dva bratry podezřelé z vyloupení desítek bankomatů v maskách prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 15

Prezident Kuby se poprvé vyjádřil k politice Donalda Trumpa

Kubánský prezident Raúl Castro odsoudil tvrdší postoj Spojených států vůči Havaně, který přijal americký prezident Donald Trump.

May 10

Putin: Comeyho odvolání neovlivní rusko-americké vztahy

Americký prezident Donald Trump dnes obhajoval propuštění šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho, které vyvolalo velký poprask na politické scéně USA. Comey podle šéfa Bílého domu ztratil důvěru veřejnosti zvláště…

Apr 12

Rusko-americké vztahy se zhoršily po nástupu Trumpa, přiznal Putin

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že vztahy mezi Ruskem a USA se velice zhoršily po nástupu nového prezidenta Donalda Trumpa. Vůdce Kremlu řekl novinářům, že důvěra mezi oběma státy výrazně klesá.

Dec 30

Putin: Rusko v reakci na americké sankce nikoho nevyhostí!

Rusko v reakci na americké sankce nikoho nevyhostí. Podle agentury RIA Novosti to oznámil ruský prezident Vladimir Putin. Ruská diplomacie přitom hlavě státu navrhovala vyhoštění 35 amerických diplomatů a rovněž uzavření dvou budov…

Sep 11

Bizarní svět v hlavě Donalda Trumpa

Jak asi vypadá současný svět v hlavě magnáta Donalda Trumpa? Tak takovou otázku si položil jeden z bulharských umělců a aby nezůstal pozadu s odpovědí, podělil se o ni rovnou se světem v podobě digitální infografiky.

Apr 10

Amerika Donalda Trumpa. Noviny ukázaly vydání za rok

Týden.cz

List The Boston Globe ve svém nedělním vydání otiskl svou fiktivní titulní stránku s datem 9. dubna 2017. Donald Trump na ní coby prezident USA ohlašuje zahájení deportací imigrantů, kteří v zemi pobývají bez povolení.

Jun 7

O Putinovi bez Putina. G7: Konec sankcí záleží na Rusku

www.tyden.cz

Hned několik světových státníků se na summitu skupiny G7 v Bavorsku vyslovilo pro pokračování sankcí proti Rusku a dalo najevo, že ke zmírnění sankcí není zralá doba.