English

Protestovat proti cizincům není v pořádku, míní většina Němců

Celkem přes jedenáct tisíc lidí, z toho osm tisíc na straně krajní pravice, se zúčastnilo sobotních demonstrací ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice). Zranění při protestech proti migrantům i proti pravicovým extremistům…

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 22

Syřan byl odsouzen za ubodání Němce v Chemnitzu

Na 9,5 roku do vězení ve čtvrtek soud v Drážďanech poslal mladého Syřana za loňské ubodání 35letého Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici).

Sep 14

Podezřelí z ubodání Němce v Chemnitzu odmítají svou vazbu

www.tyden.cz

Oba muži podezřelí z ubodání 35letého Němce na konci srpna v Chemnitzu (Saské Kamenici) podali prostřednictvím svých obhájců návrh na přezkoumání vyšetřovací vazby. Oznámila to v pátek mluvčí státního zastupitelství v tomto východoněmeckém…

Sep 14

Hajlující muž z Chemnitzu dostal pětiměsíční trest vězení

Čtyřiatřicetiletého Němce, který na srpnové demonstraci v Chemnitzu hajloval, správní soud v tomto východoněmeckém městě poslal na pět měsíců do vězení. Jde už o druhý trest za hajlování, který tento soud za posledních 24 hodin vynesl.

Sep 7

Protiimigrační akce přilákala v Chemnitzu přes dva tisíce lidí

Týden.cz

Zhruba 2300 účastníků přilákala podle policie další z řady demonstrací, která se konala ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice). Organizátorem bylo protiimigrační hnutí Pro Chemnitz. Na protidemonstraci uspořádanou spolkem…

Sep 5

Merkelová vs. saský premiér. Ve při kvůli napětí v Chemnitzu

Saský premiér Michael Kretschmer dal ve středu v Drážďanech najevo, že nesouhlasí s hodnocením událostí v Chemnitzu se svou stranickou šéfkou a spolkovou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Sep 3

Demonstrace v Chemnitzu? Jen šíří nenávist, tvrdí Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) kritizovala sobotní demonstrace pravice v Chemnitzu (Saské Kamenici). Řadě lidí podle ní nešlo o vyjádření smutku, ale pouze o šíření nenávisti.

Sep 1

Napětí v Chemnitzu. Po střetech s policií je 11 lidí v nemocnici

Východoněmecký Chemnitz se v sobotu znovu stal dějištěm několikatisícových demonstrací. Čtveřice akcí, jichž se v podkrušnohorském městě zúčastnilo osm až deset tisíc lidí, byla z větší části klidná, přesto se ale neobešla bez občasných…

Aug 29

Většina Němců odsuzuje výtržnosti radikálů v Chemnitzu

Zhruba 70 procent Němců odsuzuje výtržnosti pravicových radikálů v Chemnitzu, k nimž došlo v neděli a v pondělí. Asi 20 procent obyvatel spolkové republiky dění za odsouzeníhodné nepovažuje.

Aug 28

Demonstrace v Chemnitzu: zraněno 18 lidí a dva policisté

Při pondělních demonstracích ve východoněmeckém Chemnitzu utrpělo zranění 18 protestujících a dvojice policistů.

Jun 23

Když Němci nenáviděli Němce

Týden.cz

Tisíce sudetských Němců a jejich potomků trpí bolestnými vzpomínkami na to, jak se k nim po příchodu do Německa chovali jejich vlastní soukmenovci.

Oct 25

V Chemnitzu kvůli bombě z války evakuovali 17.500 lidí

Ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) kvůli nálezu bomby z druhé světové války evakuovali kolem 17.500 lidí.

Jul 13

Nezničitelná energie Jana Němce. Jak vznikalo poslední interview?

Týden.cz

Točil do posledního dechu. Premiéry svého filmu Vlk z Královských Vinohrad v Karlových Varech se však režisér Jan Němec nedožil. Během natáčení si s TÝDNEM vyměnil sérii e-mailů, na jejichž základě měl vzniknout rozhovor. Bohužel nevznikl,…

Jun 21

Vaše děti a děti uprchlíků jsou si rovny, kárá UNICEF Němce

Týden.cz

Dětský fond Organizace spojených národů kritizuje Německo kvůli podmínkám, v nichž v zemi žijí děti migrantů. Péče o ně podle organizace často závisí na náhodě, nedostává se jim stejné lékařské péče jako německým dětem a řadu měsíců…

May 29

Slovensko šokovalo favorizované Němce, Španělsko vyhrálo

Týden.cz / Sport

Fotbalisté Španělska, kteří se ve skupině mistrovství Evropy utkají s českým týmem, porazili v přípravě oslabenou Bosnu a Hercegovinu 3:1.

May 14

Žhářské útoky na ubytovny běženců. Němce straší nová čísla

V Německu se od začátku roku citelně zvýšil počet žhářských útoků proti ubytovnám uprchlíků a přistěhovalců. Podle šéfa německé kriminální policie Holgera Müncha jich už bylo zaznamenáno 45, zatímco za celý loňský rok bylo takovýchto…

Jan 29

Exploze elektronické cigarety zranila Němce

Týden.cz

Muž v Kolíně nad Rýnem utrpěl zranění poté, co explodovala jeho elektronická cigarety. Při výbuchu přišel o několik zubů.

Jan 29

Uprchlíkům vadí pomalý azylový proces, žalují Němce

Týden.cz

Žalobu na nečinnost Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky, který v Německu rozhoduje o udělení azylu, v loňském roce podalo u správních soudů 2299 běženců.

Jan 16

Poláci straší Němce krví svých dědů. Proč?

Týden.cz

Přes polsko-německou hranici létají ostrá slova a Varšava opět připomíná Berlínu vina za rozpoutání II. světové války. I za neschopnost poradit si s uprchlíky. Jak vidí spory obyčejní lidé z obou stran hraniční řeky Nisy?

Jan 12

Noc sexuálního násilí poštvala Němce proti imigrantům

Týden.cz

Skupina křičících mužů mě oddělila od jeho ženy, pak jsem ji slyšel křičet a zahlédl její odhalená ňadra. Tak popisuje jeden ze svědků novoroční výbuch násilí v německých městech, který zemí otřásl víc než cokoliv od pádu Berlínské zdi.

Sep 9

Němce vyhodili kvůli komentáři pod fotkou mrtvého Ajlana

O práci přišel šestadvacetiletý Němec kvůli nenávistnému komentáři pod fotkou mrtvého syrského chlapce, která minulý týden otřásla veřejností po celém světě.