English

Poslední sloni v Dillí mají nejistý osud

Impozantní Híra, jeden z posledních slonů v Dillí, neví nic o vášních, které vyvolává. Klidným a těžkým krokem prochází předměstím indické metropole, píše agentura AFP.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jul 9

V Indii zemřelo při záplavách nejméně 15 lidí

Nejméně 15 lidí zahynulo na severu Indie při záplavách a sesuvech půdy způsobených monzunovými dešti. V metropoli Dillí byly zaznamenány nejsilnější srážky za jediný den za posledních 40 let, informovala dnes agentura AFP s odvoláním na…

Jan 4

Loni zemřelo v České republice na drahách 205 lidí, nejméně za 19 let

Loni zemřelo v Česku na drahách 205 lidí, což bylo nejméně za posledních 19 let. Meziročně bylo v roce 2021 mrtvých na železnici, metru a lanových, trolejbusových i tramvajových drahách o 16 procent méně.

Jul 22

Přes půl tisíce obětí si už vyžádaly záplavy v Indii, Nepálu a Bangladéši

Letošní záplavy v Indii, Nepálu a Bangladéši již zasáhly téměř deset milionů lidí a vyžádaly si na 550 obětí, uvádí Mezinárodní federace společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce (IFRC).

Jul 17

Monzunové deště v Indii a Nepálu. Narůstá počet obětí

Týden.cz

Více než stovku obětí si za poslední měsíc v Indii vyžádaly záplavy a sesuvy půdy způsobené silnými monzunovými dešti. Přes 100 mrtvých hlásí také Nepál, informovala v pátek agentura AP.

Jul 15

Záplavy v Nepálu, Indii a Bangladéši si vyžádaly přes sto obětí

Přes 130 obětí si podle nové bilance agentury DPA vyžádaly záplavy a sesuvy půdy, které od čtvrtka postihly Nepál, severovýchodní Indii a Bangladéš. Nejvíce mrtvých je v Nepálu. V indickém státě Himáčalpradéš se navíc zřejmě v důsledku…

Sep 14

V Indii se zřítil autobus do strže. Zemřelo nejméně 16 lidí

Nejméně 16 lidí zahynulo v indické části Kašmíru, když se autobus, kterým jeli, zřítil do hluboké strže. Dalších 16 lidí bylo zraněno; 11 z nich je ve vážném stavu a není vyloučeno, že bilance nadále poroste.

Aug 18

Přes tři sta mrtvých. Obří záplavy v Indii vyhnaly statisíce lidí

Jihoindický stát Kérala se potýká s katastrofálními důsledky povodní způsobených monzunovými dešti, které mají na svědomí už 324 mrtvých. Tisíce lidí, které velká voda uvěznila, čekají na pomoc v zaplavených domech.

Jul 1

Nejméně 48 mrtvých si vyžádala havárie autobusu v severní Indii

Nejméně 48 mrtvých a 11 zraněných si vyžádala havárie přeplněného autobusu na severu Indie. Autobus sjel do 213 metrů hluboké rokle v himálajském státě Uttarákhand.

May 14

Indii zasáhla silná bouře, zemřelo nejméně 40 lidí

Týden.cz

Sever Indie zasáhla v neděli silná bouře, déšť a krupobití, které si vyžádaly nejméně 40 obětí a několik desítek zraněných.

May 10

Další písečná bouře zasáhla Indii, zemřelo nejméně jedenáct lidí

Nejméně 11 lidí přišlo o život a řada domů byla zničena při nové silné písečné a dešťové bouři, která ve středu večer udeřila na severu Indie.

May 3

Písečná bouře zasáhla Indii. O život připravila nejméně 77 lidí

Nejméně 77 mrtvých a 143 zraněných si vyžádala písečná bouře, která v noci na čtvrtek zasáhla sever Indie.

Mar 12

V Nepálu havarovalo letadlo, nejméně padesát mrtvých

Týden.cz

Nehoda bangladéšského letadla, které v pondělí havarovalo při přistávání na mezinárodním letišti v nepálské metropoli Káthmándú, si vyžádala nejméně 50 mrtvých.

Aug 31

Indický pár zfalšoval výstup na Mount Everest, rozhodl Nepál

Týden.cz

Nepálské horolezecké úřady rozhodly, že indický manželský pár začátkem letošního roku zfalšoval svůj výstup na nejvyšší horu světa Mount Everest. Učinil tak s pomocí fotografií upravených tak, aby to vypadalo, že byli na vrcholku.

Aug 23

Povodně v Indii postihly miliony lidí. Vyžádaly si stovky mrtvých

Nejméně 300 obětí si už vyžádaly povodně, které postihly v těchto dnech rozsáhlé území střední a východní Indie. Statisíce osob musely být evakuovány. Různou měrou bylo živelní pohromou postiženo na šest milionů lidí.

Jul 6

Indický pár na Everestu? Podvod s fotkami! bouří Nepál

Týden.cz

Dvojice indických policistů, která tvrdila, že zdolala Mount Everest, podle všeho zfalšovala fotografie z vrcholu hory. Nepál sice jejich výkon zprvu potvrdil, po řadě obvinění však rozhodnutí přehodnotil.

Jul 30

Nepál: silné deště a sesuvy půdy, nejméně 30 mrtvých

Nejméně 30 obětí si vyžádaly v Nepálu sesuvy půdy, které způsobily intenzivní deště. Bilance mrtvých ale může ještě stoupat, protože sesuvy pohřbily několik horských vesnic a špatné počasí brání v pátrání po nezvěstných.

May 12

Nepál a Indii zasáhlo další silné zemětřesení, hlášeny oběti

www.tyden.cz

Nejméně dvacet jedna obětí a 981 zraněných si vyžádalo nové mohutné zemětřesení o síle 7,3 stupně, které postihlo Nepál a sousední Indii. Otřesy půdy si také vynutily přechodné uzavření letiště v nepálské metropoli Káthmándú.

Apr 28

Nepál v černém. Mrtvých může být až deset tisíc

www.tyden.cz

Bilance sobotního zemětřesení v Nepálu stoupla na 5057 mrtvých a téměř deset tisíc zraněných. Dalších téměř 100 lidí zahynulo v sousedních zemích. Nepálský premiér Sušil Koirála zároveň vyjádřil obavy, že počet obětí by nakonec mohl…

Apr 27

Obětem v Nepálu pomůže český traumatým

www.tyden.cz

Obětem zemětřesení v Nepálu pomůže český traumatým. Jeho vyslání na dnešním zasedání odsouhlasila vláda. Na svém twitterovém účtu o tom bez bližších podrobností informoval premiér Bohuslav Sobotka.

Apr 25

Zemětřesení v Nepálu zabilo stovky lidí. V zemi jsou i Češi

www.tyden.cz

UVNITŘ VIDEO. Počet obětí silného zemětřesení, které zasáhlo Nepál, se zvýšil na nejméně 618, uvedlo nepálské ministerstvo vnitra.