English

Pokus o vraždu v Kolíně nad Rýnem měl islamistický podtext

Německé nejvyšší státní zastupitelství má dostatek indicií, že pondělní incident na nádraží v Kolíně nad Rýnem měl radikálně-islamistické pozadí.

More from Týden.cz / Zahraničí

Dec 24

Německá policie, která vyšetřuje teroristickou hrozbu s možným plánem na útok na katedrálu v Kolíně nad Rýnem

Týden.cz

Německá policie, která vyšetřuje teroristickou hrozbu s možným plánem na útok na katedrálu v Kolíně nad Rýnem, zatím nikoho nezatkla a v chrámu ani nenašla nic podezřelého. S odkazem na zdroje z bezpečnostních složek to dnes napsala…

Sep 13

V Kolíně nad Rýnem kvůli bombě z války evakuovali tisíce lidí

Jednotka pyrotechniků v pátek v Kolíně nad Rýnem zneškodnila nevybuchlou půltunovou bombu z druhé světové války, kvůli jejímuž nálezu musely být ve čtvrti Sülz evakuovány 4 tisíce lidí.

Apr 19

Německá policie zastavila Čecha. Ve voze měl klokana a ptáky

Německá policie zastavila při kontrole na dálnici A3 v Bavorsku 62letého Čecha, který ve voze převážel klokana, dvě sovy, šest bernešek (z čeledi kachnovitých) a deset kachen. Muž pro neobvyklý náklad neměl potřebné doklady, a tak byla…

Dec 14

V Kolíně nad Rýnem evakuovali tisíce lidí kvůli bombě z války

Kvůli nálezu bomby v Kolíně nad Rýnem muselo být dočasně evakuováno ze svých domovů asi osm tisíc lidí. Pyrotechnikům se podařilo zneškodnit britskou půl tuny vážící pumu až na druhý pokus.

Oct 17

Pokus o vraždu v Kolíně nad Rýnem měl islamistický podtext

Německé nejvyšší státní zastupitelství má dostatek indicií, že pondělní incident na nádraží v Kolíně nad Rýnem měl radikálně-islamistické pozadí.

Oct 15

Muž v Kolíně nad Rýnem držel rukojmí, policie nevylučuje terorismus

Motiv muže, který v pondělí na nádraží v Kolíně nad Rýnem na západě Německa několik hodin zadržoval rukojmí, není zatím jasný, policie ale nevylučuje, že šlo o teroristický útok

Oct 15

Drama na nádraží v Kolíně nad Rýnem: útočník držel rukojmí

Hlavní vlakové nádraží v Kolíně nad Rýnem bylo v pondělí odpoledne zcela uzavřeno kvůli incidentu.

Sep 21

Protest uprchlíka v Kolíně nad Rýnem zastavil vlaky

Odmítnutý íránský žadatel o azyl v Kolíně nad Rýnem protestoval proti postupu německých úřadů tím, že vylezl ve středu na ocelový oblouk Hohenzollernského mostu.

Jul 30

V německém Kolíně museli evakuovat z lanovky desítky osob

Téměř sedmdesát lidí museli evakuovat hasiči v německém Kolíně z lanovky, která vede přes řeku Rýn do zoologické zahrady. Příčinou byla zaseknutá kabina, kvůli které se odpoledne zastavila celá dráha, napsal na svém webu list Kölner Stadt…

Jan 1

Silvestra v Kolíně oslavili tentokrát bez větších incidentů

Při silvestrovských oslavách se v Kolíně nad Rýnem v závěru loňského roku neopakovaly četné sexuální útoky a krádeže z přelomu let 2015 a 2016.

Dec 12

Silvestr v Kolíně nad Rýnem? Němci nasadí desetkrát více policistů

Na bezpečnost během silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem bude dohlížet 1500 policistů, tedy přibližně desetkrát více než loni, kdy zde převážně přistěhovalci ze severní Afriky masově napadali ženy. Na tiskové konferenci v tomto…

Sep 25

Policie zveřejnila videozáznamy incidentu v Charlotte

Policie v Charlotte v Severní Karolíně v sobotu večer zveřejnila své videozáznamy úterního incidentu, v němž byl zastřelen třiačtyřicetiletý černoch Keith Lamont Scott a který ve městě vyvolal rozsáhlé nepokoje. Jak ale policie předem…

Aug 16

Útok v Kolíně nad Rýnem je nejspíš dílem rapperů

Krvavý útok v Kolíně nad Rýnem, při němž byl v pondělí brzy ráno těžce zraněn jeden člověk, byl možná důsledkem konfliktu mezi rappery, napsal německý list Kölnische Rundschau s odvoláním na vrchního státního zástupce. Policie údaje listu…

Aug 15

Německá média: V Kolíně nad Rýnem se střílelo

V Kolíně nad Rýnem se v pondělí nad ránem střílelo. Hádka, která násilně eskalovala, si vyžádala nejméně jedno těžké zranění. Po jednom až dvou pachatelích policie stále pátrá. Možný teroristický motiv činu podle deníku Die Welt vyloučila.

May 30

Lety z Kolína nad Rýnem zastaveny. Policie chytala vetřelce

Týden.cz

Policie v pondělí před polednem zastavila všechny odlety ze západoněmeckého letiště Kolín nad Rýnem/Bonn. Někdo se tam bez kontroly dostal do zabezpečené části terminálu jedna.

Jan 21

Útoky na ženy v Kolíně: policie vyšetřuje i nezletilé azylanty

Týden.cz

Německá policie kvůli silvestrovským útokům v Kolíně nad Rýnem zatím vyšetřuje 30 lidí, z toho polovina jsou žadatelé o azyl. Trestní oznámení kvůli silvestrovskému incidentu podalo už 821 lidí.

Jan 20

Razie v Kolíně: německá policie hledá útočníky ze Silvestra

Policisté v Kolíně nad Rýnem provedli v noci na středu rozsáhlou razii zaměřenou na lidi podezřelé z pouliční kriminality, kteří se mohli podílet i na silvestrovských útocích.

Jan 14

Útoky v Kolíně: policie nabízí za informace vysokou odměnu

Týden.cz

Státní zastupitelství v Kolíně nad Rýnem nabízí odměnu až 10 tisíc eur (270 tisíc korun) za informace, které povedou k dopadení pachatelů silvestrovských útoků zaměřených na ženy. Informoval o tom server deníku Kölner Stadt-Anzeiger.…

Jan 6

Špatná práce policie! Ministr hodnotil incident v Kolíně

Týden.cz

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére ostře kritizoval práci policie při silvestrovském incidentu v centru Kolína nad Rýnem, kde se velké množství mužů dopouštělo sexuálních útoků a krádeží.

Sep 15

Policie prý donutila novináře smazat incident s uprchlíky

Maďarská policie prý na hranici se Srbskem krátce zadržela kameramana agentury AP a donutila ho smazat záznam, na němž policejní pes údajně srazil k zemi uprchlíka. Maďarská vláda ale toto obvinění zpochybňuje.