English

Migrace "baví" summit EU. Deset miliard eur? To je strašně moc, míní Babiš

Týden.cz

Diskusí o migrační problematice s důrazem na potřebu spolupráce s africkými zeměmi začal v Bruselu řádný říjnový summit Evropské unie. Jak při příchodu zdůraznil například rakouský kancléř Sebastian Kurz, je Unie na správné cestě - počty…

More from Týden.cz

Jan 31

Nový začátek EU. Brusel vzhlíží k budoucnosti bez Británie

Británie byla pro Evropskou unii přínosem a jejím odchodem Evropané ztrácejí, je však pro ně zároveň novým začátkem.

Feb 25

Babiš kladl v projevu na summitu EU-LAS důraz za řešení migrace

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš v pondělí v projevu na summitu Evropské unie a Ligy arabských států označil za klíčová témata bezpečnost a migraci.

Feb 25

Brusel neočekává, že by Británie odešla z EU později

Evropská komise předpokládá, že Británie odejde z EU podle plánu 29. března, řekla v pondělí novinářům v Bruselu mluvčí EK.

Oct 18

Migrace "baví" summit EU. Deset miliard eur? To je strašně moc, míní Babiš

Týden.cz

Diskusí o migrační problematice s důrazem na potřebu spolupráce s africkými zeměmi začal v Bruselu řádný říjnový summit Evropské unie. Jak při příchodu zdůraznil například rakouský kancléř Sebastian Kurz, je Unie na správné cestě - počty…

Oct 18

Summit EU bude o migraci a kyberhrozbách

Migrační problematika, včetně jejího mezinárodního rozměru, ale také možnosti, jak zlepšit obranu proti kybernetickým, hybridním či chemickým hrozbám budou tématy řádného summitu Evropské unie v Bruselu.

Sep 20

Odchod Británie z EU? Babiš se vyslovil pro nové referendum

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš a předseda maltské vlády Joseph Muscat se v rozhovoru s britskou rozhlasovou stanicí BBC vyslovili pro uspořádání nového referenda, v němž by se britští voliči znovu vyjádřili k členství Británie v Evropské unii.

Aug 29

Babiš chce jednat s Merkelovou. Tématem bude EU i migrace

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš bude ve středu 5. září jednat v Berlíně s německou kancléřkou Angelou Merkelovou o migraci, rozpočtu EU, brexitu a eurovolbách. Setká se i s předsedou Spolkového sněmu Wolfgangem Schäublem. O programu jednání ve středu…

Jun 27

Babiš se setká s Macronem. Budou řešit migraci i rozšíření EU

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ostatní premiéři zemí visegrádské skupiny (V4) budou ve čtvrtek před summitem EU jednat s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Jun 24

V Bruselu se bude debatovat o migraci. Atmosféra je napjatá

Složitá diskuse čeká prezidenty a premiéry více než poloviny zemí EU na "minisummitu" k migrační problematice v Bruselu.

Jun 21

Británie zveřejnila podmínky pro občany EU a kritizuje Brusel

Británie slibuje občanům zemí Evropské unii, kteří po odchodu Spojeného království z evropského bloku budou v zemi chtít nadále žít, jednoduchý proces získání statusu usedlíka. K žádosti budou muset předložit doklady totožnosti z…

Jun 21

Babiš se zúčastní minisummitu k migraci v Bruselu

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš se v neděli v Bruselu zúčastní neformální schůzky šéfů států a vlád několika členských zemí Evropské unie na téma migrace a azylové politiky.

Jun 19

Největším problémem EU je nelegální migrace, zopakoval Babiš

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš zopakoval, že za největší problém současné EU považuje nelegální migraci.

May 16

Okolo migrace je v EU jiná nálada než v roce 2014, říká Babiš

Týden.cz

Nálada v Evropě je ohledně řešení migrační problematiky nyní úplně jiná než byla v roce 2014, míní český premiér Andrej Babiš. Novinářům to řekl před odletem na summit EU do Sofie.

Mar 21

Babiš chce v Bruselu prosazovat důraz na fungující vnitřní trh

Týden.cz / Byznys

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) bude tento týden na summitu Evropské unie v Bruselu prosazovat důraz na fungující vnitřní trh a otevřenou obchodní politiku. Vyplývá to z mandátu, který pro jeho cestu schválila vláda v demisi.

Nov 30

Jednání s EU. Británie klade důraz na dohodu o hranici s Irskem

Británie se v jednáních o brexitu blíží dohodě s Evropskou unií o režimu na hranici mezi Irskem a Severním Irskem. Zástupci Londýna tento týden předložily návrhy, které mají zabránit vzniku "tvrdé hranice" mezi Severním Irskem a Irskem.

Jun 22

Fico chce menší formáty zemí EU pro diskusi o migraci

Slovenský premiér Robert Fico navrhuje k diskusi o migraci do EU využívat menší skupiny členských zemí unie. Fico to řekl v Brně na setkání s českým premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a rakouským kancléřem Christianem Kernem.

Apr 18

Po odchodu Británie z EU jsou evropské firmy méně ochotné investovat

Týden.cz / Byznys

Evropské firmy jsou po brexitu méně ochotny investovat ve Velké Británii. Odchod země z EU postihne zejména průmyslové a energetické firmy, výrobce zbytného spotřebního zboží, finanční společnosti a IT firmy. Vyplývá to z průzkumu…

Dec 1

Čistá migrace z EU do Británie dosáhla za rok 189 tisíc osob

Čistá migrace z Evropské unie do Británie, tedy rozdíl mezi počtem nově příchozích a odchozích cizinců, dosáhla od června 2015 do letošního června nového rekordu 189 tisíc osob. Informoval o tom britský statistický úřad.

Jun 20

Evropské akcie rostou díky nadějím na setrvání Británie v EU

Týden.cz / Byznys

Akcie na západoevropských burzách výrazně zpevňují, přední index FTSEurofirst 300 přidává skoro tři procenta. Víkendové průzkumu veřejného mínění zvýšily očekávání, že Britové se ve čtvrtečním referendu rozhodnou pro setrvání země v…

Nov 23

Summit EU a Turecka o migraci bude v neděli. V Bruselu

V neděli odpoledne se v Bruselu uskuteční vrcholná schůzka představitelů Evropské unie a Turecka. Na Twitteru to oznámil šéf setkání členských zemí osmadvacítky Donald Tusk. Pro EU je Turecko klíčovou zemí při řešení migrační krize. Tusk…