English

Petříček: EU je víc než politická organizace. Je to náš domov

Týden.cz / Domácí

Česko musí být aktivním členem Evropské unie a chce se podílet na společné obraně evropského bloku. V projevu k zahraničním velvyslancům to uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček.

More from Týden.cz / Domácí

Apr 22

Ministři obrany Česka a USA potvrdili zájem uzavřít obrannou dohodu

Týden.cz

Ministři obrany České republiky a Spojených států Jana Černochová a Lloyd Austin si v pátek ve Washingtonu potvrdili zájem uzavřít vzájemnou obrannou dohodu DCA (Defense Cooperation Agreement).

May 21

Ministr Petříček byl kritizován za kontakty s Pochem

www.tyden.cz

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana nedodržel slovo a nepřerušil kontakty s Miroslavem Pochem, jehož kandidaturu do čela české diplomacie prezident před dvěma lety odmítl. Zeman to řekl v…

Sep 6

Petříček chce uklidnit situaci: ruský ministr by se měl omluvit

Týden.cz

Omluva ruského ministra kultury Vladimira Medinského za výroky o starostovi Prahy 6 Ondřeji Kolářovi (TOP 09) by pomohla uklidnit situaci, uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

May 25

Petříček navštíví Francii, bude jednat o brexitu a schengenu

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) navštíví 5. května Francii, v plánu má jednat se svým francouzským protějškem Jeanem-Yvesem Le Drianem o brexitu a reformě schengenského prostoru.

Mar 20

Odklad brexitu? Česko žádost Mayové zváží, tvrdí Petříček

Týden.cz / Domácí

Česko je připraveno důkladně zvážit žádost Británie o odklad odchodu z Evropské unie. Po jednání se svým britským protějškem Jeremym Huntem to novinářům řekl český ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Mar 19

Petříček otevřel konzulát v Manchesteru, pomůže Čechům po brexitu

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček otevřel český generální konzulát v Manchesteru, který má pomoci českým občanům i firmám v nejisté době odchodu Británie z Evropské unie.

Jan 11

Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu

Týden.cz

Pražská sociální demokracie v pátek na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Hlasovala pro něho drtivá většina delegátů. Sdělil to mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček.

Jan 7

Petříček chce kandidovat na místopředsedu ČSSD

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) chce na březnovém sjezdu sociální demokracie kandidovat na místopředsedu strany. Řekl to Mf Dnes, uvedl server iDnes.cz. Petříček požádá o nominaci do vedení ČSSD na páteční schůzi pražské organizace…

Nov 30

ČSSD stojí za Petříčkem. Kritika je "bouří ve sklenici vody"

Týden.cz / Domácí

Vedení sociální demokracie se postavilo proti výtkám prezidenta Miloše Zemana a komunistů na adresu ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Podle předsedy ČSSD, vicepremiéra Jana Hamáčka konstatovalo, že ministerstvo pod Petříčkovým…

Nov 25

Dohoda, jež zabrání chaosu, je pro Česko výhodná, řekl Petříček

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček uvítal nedělní dohodu 27 zemí Evropské unie na podobě smlouvy o vystoupení Británie z bloku.

Oct 8

Petříček bude jmenován ministrem až příští týden

Prezident Miloš Zeman jmenuje Tomáše Petříčka ministrem zahraničí 16. října dopoledne na Pražském hradě. Jmenování se původně očekávalo již tento týden.

May 11

Referendum o vládě s ANO se protáhne. ČSSD chce znát ministry

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Vnitrostranické referendum ČSSD o vstupu do vlády s ANO, kterou bude tolerovat KSČM, se bude konat od 21. května do 14. června.

May 11

Dohoda s ČSSD je podle Babiše přijatelný kompromis

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš považuje navrženou koaliční smlouvu s ČSSD za přijatelný kompromis. Nyní bude na sociální demokracii, zda se ve vnitrostranickém referendu rozhodne do vlády vstoupit, nebo ne, řekl novinářům před jednáním…

Apr 17

Babiš nabídl ČSSD pět křesel ministrů. Komunisti chtějí vědět víc

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš očekává, že do pátku zveřejní hnutí ANO a sociální demokraté návrh dohody o společné vládě, pro kterou počítá ANO s tichou podporou komunistů. Na tiskové konferenci připomenul, že KSČM čeká v…

Mar 3

ČSSD nechce hlasovat v obecném referendu o EU ani o zákonech

Týden.cz

Ve sněmovně je další návrh na zavedení obecného celostátního referenda, předložili jej poslanci ČSSD. Na rozdíl od předlohy hnutí SPD Tomia Okamury by lidé podle představ sociálních demokratů nemohli hlasovat například o vystoupení z…

Jan 9

Česko chce jednat o navýšení rozpočtu EU

Týden.cz

Česká republika je připravena jednat o možném navýšení rozpočtu Evropské unie, uvedl český ministr zahraničí Martin Stropnický. V Bruselu s českými novináři hovořil na okraj rozsáhlé konference o přípravě příštího unijního víceletého…

Sep 3

Babiš odhalil program. Chce zavřít evropskou hranici i zrušit některé ministry

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Hnutí ANO slíbilo voličům snížení počtu ministrů či zrušení superhrubé mzdy. V oblasti bezpečnosti zdůraznilo nutnost uzavření vnější evropské hranice a důslednou obranu proti nelegální migraci.

Jul 9

Zaorálek: Ministři zahraničí EU se sejdou kvůli brexitu

Ještě do konce tohoto měsíce se v Bratislavě sejdou ministři zahraničních věcí zemí Evropské unie, aby sladili své postoje k brexitu, tedy k britskému odchodu z EU. Na tiskové konferenci po skončení varšavského summitu NATO to řekl český…

Apr 18

Česko na setkání ministrů vnitra EU odmítne trvalé kvóty

Týden.cz / Domácí

Česko bude na čtvrteční schůzce ministrů vnitra zemí EU odmítat trvalé povinné kvóty na rozdělování migrantů. Je to součástí mandátu, který schválila vláda, uvedl na twitteru premiér Bohuslav Sobotka.

Feb 8

Česko chce, aby dohoda EU a Británie nebyla diskriminační

www.tyden.cz

Česko bude při jednání o reformě vztahu EU a Británie trvat na tom, aby změny ve výplatě dávek pro přistěhovalce platily jen pro nově příchozí. Vyplývá to z obsahu české pozice, kterou již projednala vláda.