English

Měl zavražděný novinář důkazy o použití chemických zbraní?

Zavražděný novinář Džamál Chášukdží chtěl zveřejnit informace o tom, že Saúdská Arábie v Jemenu použila chemické zbraně. Británie navíc věděla již tři týdny před Chášukdžího vraždou, že se Rijád chystal novináře unést.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 22

Děti zabitého novináře Chášukdžího odpustily otcovým vrahům

Děti saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího zavražděného v roce 2018 oznámily, že otcovým vrahům odpustily. Novinář, který kritizoval saúdskoarabské představitele, byl zabit na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu zřejmě brutálním…

Sep 21

Saúdská Arábie chystá reakci, pokud se potvrdí vina Íránu

Pokud vyšetřování potvrdí, že za útoky na saúdskoarabská ropná zařízení je zodpovědný Írán, Saúdská Arábie podnikne náležité kroky, aby na tento incident reagovala. Na tiskové konferenci to dnes prohlásil saúdskoarabský státní ministr pro…

Jun 21

Rusko chystá reorganizaci ministerstva. Kvůli stíhání novináře

Týden.cz

Skandál s neoprávněným vězněním ruského investigativního novináře Ivana Golunova má dohru na ministerstvu vnitra, kde se připravuje reorganizace, ale nejspíš i kárný postih zasahujících policistů. Potvrzují to informace agentury TASS.

Mar 5

Tělo zavražděného Chášukdžího bylo zřejmě spáleno v peci blízko konzulátu

Tělo saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, který byl zavražděn loni v říjnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, bylo zřejmě spáleno ve velké peci na dvoře rezidence generálního konzula Saúdské Arábie nedaleko místa vraždy.

Jan 24

Saúdská Arábie chystá velké plány. Chce například pořádat běh s býky

Saúdská Arábie ohlásila reformní plány pro svůj zábavní sektor. Kromě jiného chce pořádat po vzoru španělské Pamplony běh s býky, otevřít muzeum voskových figurín nebo pozvat rapera Jay-Z. Šéf úřadu pro zábavní průmysl Turkí Šajch, jehož…

Oct 29

Měl zavražděný novinář důkazy o použití chemických zbraní?

Zavražděný novinář Džamál Chášukdží chtěl zveřejnit informace o tom, že Saúdská Arábie v Jemenu použila chemické zbraně. Británie navíc věděla již tři týdny před Chášukdžího vraždou, že se Rijád chystal novináře unést.

Oct 24

Saúdové povolili prohlídku studny na konzulátu v Istanbulu

Turecká policie dostala povolení od Rijádu prohledat studnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, uvedla turecká média s tím, že by prohlídka měla být ještě během středy.

Oct 24

Příbuzní Chášukdžího stále nemohou vycestovat ze Saúdské Arábie

Příbuzní zavražděného opozičního novináře Džamála Chášukdžího mají nadále zakázáno vycestovat ze Saúdské Arábie, i když je v úterý přijali a osobně jim kondolovali král Salmán a korunní princ Muhammad bin Salmán.

Oct 23

Dílek skládačky? Chášukdžího věci v autě saúdského konzulátu

Ve voze patřícím saúdskoarabskému konzulátu v Istanbulu našli turečtí vyšetřovatelé dvě zavazadla a věci náležející patrně zavražděnému saúdskoarabskému novináři Džamálu Chášukdžímu.

Oct 20

Novinář Chášukdží je mrtvý, přiznali Saúdové. Princ nic nevěděl

Týden.cz

Saúdská Arábie přiznala, že saúdskoarabský novinář Džamál Chášukdží byl na konzulátu v tureckém Istanbulu zabit. Zemřel prý po bitce s lidmi, s nimiž se na úřadě sešel. Informovala o tom saúdskoarabská oficiální tisková agentura SPA s…

Oct 19

Maas: Je načase, aby Saúdská Arábie vysvětlila případ Chášukdžího

Je pomalu načase, aby Saúdská Arábie vysvětlila případ novináře Džamála Chášukdžího, je přesvědčen německý ministr zahraničí Heiko Maas. Pokud se potvrdí, že byl zabit, není to jen šokující, ale hlavně nepřijatelné, řekl v pátek také Maas…

Oct 15

Vyšetřovatelé ohledávají konzulát Saúdů v Istanbulu

Saúdskoarabský konzulát v Istanbulu, odkud 2. října zmizel opoziční saúdskoarabský novinář, prohledává tým tureckých a saúdskoarabských vyšetřovatelů.

Oct 8

Erdoğan: Rijád musí dokázat, že hledaný novinář opustil konzulát

Rijád musí dokázat, že pohřešovaný saúdskoarabský opoziční novinář Džamál Chášakdží opustil konzulát Saúdské Arábie v Istanbulu. Během své návštěvy Budapešti to prohlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan.

Oct 4

Turci si kvůli novináři předvolali velvyslance Saúdské Arábie

Turecké ministerstvo zahraničí si předvolalo saúdskoarabského velvyslance kvůli pohřešovanému saúdskoarabskému novináři a kritikovi politiky Rijádu.

Apr 26

Nejvíce popravených? Saúdská Arábie chystá změny

Saúdská Arábie letos popravila 48 lidí. Polovina z nich byla odsouzena za drogové delikty, které nebyly spojeny s násilím. Oznámila to organizace na ochranu lidských práv Human Rights Watch s tím, že v saúdských vězeních čekají na nejvyšší…

Apr 19

Pentagon: Sýrie nechystá chemický útok, schopnost útočit ale má

Týden.cz

Americké ministerstvo obrany nevidí žádné známky toho, že by syrský režim připravoval útok chemickými zbraněmi, ale schopnost podniknout v budoucnu omezený útok si zachoval.

Oct 5

Turecko zatklo zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu

Turecké úřady zatkly zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu pro údajné napojení na hnutí duchovního Fethullaha Gülena, žijícího v USA, kterého Ankara považuje za hlavního strůjce loňského pokusu o převrat.

Sep 2

Oko za oko. Rusko zavírá konzulát v USA a chystá odvetu

www.tyden.cz

Rusko má na výzvu Spojených států do soboty uzavřít svůj konzulát v San Francisku, stejně jako dvě diplomatické kanceláře v New Yorku a Washingtonu. Konzulát už v pátek uvedl, že vzhledem k rozhodnutí amerických úřadů přerušuje vydávání…

Jul 29

Zadržení novináři stanuli v Istanbulu před soudem

Před soudem v Istanbulu se v pátek objevilo 21 novinářů zadržených v reakci na zmařený pokus o vojenský převrat z 15. července. Na záběrech tureckých televizí bylo vidět novináře, které do soudní síně doprovázejí policisté. Jde o část ze…

Aug 10

Střelba na konzulát USA a bombový útok na policii v Istanbulu

Bombový útok na policejní stanici v Istanbulu zranil v pondělí v noci pět policistů a dva civilisty. Výbuch vyvolal požár, který zničil část napadené budovy, exploze také poškodila okolní domy a auta.