English

"Nezradíme!" Babiš vyloučil stažení vojáků z Afghánistánu

Premiér Andrej Babiš vyloučil stažení českých vojáků z Afghánistánu. Česko bude pokračovat v boji proti terorismu a nezradí své spojence, řekl v Praze na konferenci "Naše bezpečnost není samozřejmost". Přihlásil se také k závazku vůči NATO…

More from Týden.cz / Domácí

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Sep 29

Lázně potřebují české klienty. Ujišťují o bezpečnosti před covidem

Týden.cz / Domácí

V lázních je podle Svazu léčebných lázní ČR menší riziko nákazy koronavirem než třeba v obchodě či škole. Svaz, který se snaží přilákat české klienty po omezení cestování z Německa, to v neděli uvedl v tiskovém prohlášení.

Apr 7

Zeman i Babiš budou mít tento týden projevy v České televizi

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO) tento týden vystoupí s projevy v České televizi. Televize o tom v úterý informovala v rámci změn ve svém programu. Babiš by měl promluvit ve čtvrtek ve 20.05, Zeman pak v neděli v poledne.

Mar 5

Babiš se opět pustil do Hohlmeierové. "Urazila české zemědělce"

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) opět kritizoval německou europoslankyni Moniku Hohlmeierovou, jež se zabývá jeho možným střetem zájmů. Dřív o ní prohlásil, že je pomatená. Ve čtvrtek řekl, že Hohlmeierová problematice vůbec nerozumí a urazila…

Jan 18

Filip kritizuje české úředníky: Nevyznají se v konkurenčním boji

Týden.cz / Domácí

Předseda KSČM Vojtěch Filip jednal v uplynulých dnech během cesty do Číny se zástupci firmy Huawei, před jejímiž technologiemi před Vánoci varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

Jan 17

Babiš jednal v Thajsku: Českým firmám jsme otevřeli dveře

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš je s výsledky své cesty do Thajska spokojený. Novinářům to řekl po dopolední části svého programu v Bangkoku.

Dec 24

Česká vojačka slouží v Afghánistánu jako meteoroložka

Týden.cz

Meteorologové na vojenském letišti v Kábulu v Afghánistánu zjišťují potřebná data pro předpověď počasí dvakrát denně vypouštěním balonu se sondou. Součástí mezinárodního týmu je i česká vojačka, poručice K. S., která v misi slouží jako…

Nov 20

Stoltenberg ocenil práci českých vojáků v Afghánistánu

Týden.cz / Domácí

Nasazení a práci českých vojáků v rámci mise NATO v Afghánistánu při setkání s českým ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem ocenil generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg.

Nov 16

Babiš seznámil Junckera s českým plánem na školku pro sirotky

Týden.cz / Domácí

S českým plánem na postavení školky a školy pro zhruba 150 sirotků v Sýrii v pátek předsedu Evropské komise Jeana-Claudea Junckera seznámil v Bruselu premiér Andrej Babiš. O plánu už ve čtvrtek jednal s českou velvyslankyní v Sýrii Evou…

Nov 11

Trump ocenil české obyvatele, řekl Babiš

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš ceremonii v Paříži u příležitosti stého výročí konce první světové války využil ke krátkému rozhovoru s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Ten podle Babiše ocenil české obyvatele.

Oct 18

O odplatě nejsou indicie. Útok v Afghánistánu nemířil cíleně na české vojáky

Týden.cz

Pumový útok v Afghánistánu nemířil cíleně na české vojáky, ale na kolonu koaličních vozidel. První v sestavě jelo americké vozidlo, řekl dnes na tiskové konferenci náčelník generálního štábu armády Aleš Opata.

Oct 17

Pět českých vojáků zranil útok v Afghánistánu, jednoho těžce

Týden.cz

V Afghánistánu bylo zraněno při útoku na hlídku pět českých vojáků. Jeden byl zraněn těžce, po operaci je mimo ohrožení života. Další voják zůstává v nemocnici.

Oct 7

Ministr Metnar navštívil české vojáky v Afghánistánu

Ministr obrany Lubomír Metnar o víkendu navštívil české vojáky v Afghánistánu, seznámil se s úkoly jejich mise a uctil památku jejich tří kolegů, kteří tam padli v srpnu po útoku sebevraha

Sep 5

Česká armádní letadla budou dál Afghánistánu dodávat humanitární pomoc

Letadla české armády budou moci do léta příštího roku do Afghánistánu dál dodávat při svých pravidelných cestách humanitární pomoc.

Aug 5

"Byli to hrdinové!" Politici o smrti českých vojáků v Afghánistánu

Premiér Andrej Babiš označil české vojáky, kteří v neděli zahynuli při sebevražedném útoku v Afghánistánu, za hrdiny. Váží si toho, co udělali pro vlast, uvedl na svém twitterovém účtu. Podobně jako on i další politici vyjádřili v reakcích…

Mar 26

Vyhoštění Rusů z české ambasády? Babiš: Svět by se nezhroutil

Týden.cz

Pokud by dnes Česko přistoupilo k vyhoštění Rusů z pražské ambasády, nejednalo by se o diplomaty, ale nedeklarované zpravodajce.

Dec 8

Česká ambasáda v Jeruzalémě? Babiš je proti takovému kroku

Týden.cz

Designovaný premiér Andrej Babiš nesouhlasí s návrhem na přesun české ambasády v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma.

Mar 8

Nejsme jen na plození dětí! České feministky burcují k boji

Týden.cz

Feministické hnutí v Česku zažívá své oživení. Vzniká řada nových uskupení, která proti nerovnostem a předsudkům vystupují a upozorňují na ně. Snaží se také "rehabilitovat den žen" a zbavit ho puncu svátku minulého režimu. Mezinárodní den…

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Apr 14

Babiš bude českým prezidentem, předpovídá list

www.tyden.cz

Lídrovi hnutí ANO a českému ministrovi financí Andreji Babišovi vyhrály volby a přinášejí mu velkou popularitu peníze, charisma a pracovitost. Přesvědčil lidi o tom, že svá jednoduchá hesla myslí vážně.