English

Huawei vrací úder, bude mít větší skládací mobil než Samsung

iDNES.cz

Skládací smartphone nepřipravuje pouze Samsung, ale také jeho největší rival Huawei. Ten chce svého soupeře trumfnout tím, že bude mít u svého ohebného modelu větší hlavní displej.

More from iDNES.cz

Nov 23

Chytré hodinky v Česku zajímají většinu lidí. Oblíbené jsou Apple a Samsung

www.idnes.cz

Segment nositelné elektroniky není českým zákazníkům vůbec cizí, zjistil průzkum společnosti CZC. Chytré hodinky má nadpoloviční většina dotázaných, nejčastěji ty od Applu. Z těch, kteří ještě žádné nemají, pak většina o nějakých uvažuje.

Oct 16

Super týden premiér. Novinky představí Apple, Google, Samsung a Huawei

www.idnes.cz

Technologičtí obři si krásně seřadili své velké akce v jednom týdnu. Začíná Apple, jako poslední bude ukazovat novinky Huawei. Zatím není jasné, jestli všichni ukážou mobilní novinky, ale hned několika se příští týden dočkáme.

May 6

Novým mluvčím Huawei je Jiří Janeček, pracoval pro T-Mobile i Samsung

iDNES.cz / Zprávy

Mluvčím technologické firmy Huawei v ČR je od května Jiří Janeček, který dosud působil v PR oddělení T-Mobilu. Pozici mluvčího Huawei dočasně zastával ředitel korporátní komunikace Pavel Košek. Firma Huawei to ve středu oznámila v tiskové…

Apr 1

Čínská společnost Huawei navzdory sankcím a pandemii loni zvýšila zisk

www.idnes.cz

Čínský výrobce telekomunikační techniky Huawei loni zvýšil čistý zisk o 3,2 procenta na 64,6 miliardy jüanů, v přepočtu 219,4 miliardy korun. Většímu nárůstu zabránila pandemie a také to, že bývalý americký prezident Donald Trump firmu v…

Mar 2

Samsung dává s háčkem slevy na mobily, Huawei snížil ceny hodinek

iDNES.cz

Samsung i Huawei zahajují březen akčními slevami. U Samsungu platí slevy první březnový týden, u Huaweie jsou ještě o týden delší. V prvním případě platí sleva na všechno, ale za určitých podmínek. Huawei zlevnil všechny hodinky.

Aug 14

Poráží Samsung, Apple i Huawei. Nejlepší fotomobil má Xiaomi

iDNES.cz

Na čele známého žebříčku fotomobilů organizace DxO Mark je situace aktuálně vyrovnanější než v posledních letech. Ale dosud mu s přehledem vládl čínský Huawei. Teď má však žebříček, alespoň na nějaký čas, nového vládce, čínské Xiaomi a…

Aug 4

Čínský masakr Huawei pilou z nadhledu sleduje smějící se Apple

iDNES.cz

Letošní druhé čtvrtletí se stalo pro světovou ekonomiku noční můrou. O výrobcích mobilů to platí samozřejmě také, ale jsou zde dvě výjimky. Především výsledek Applu se zdá téměř neuvěřitelný.

Feb 27

Samsung má levnější top model a Huawei dává k notebooku a tabletu mobil

iDNES.cz

S příchodem nových modelů S20 Samsung snížil ceny některých loňských modelů nejvyšší třídy. Huawei pak slaví první narozeniny jeho obchodu a nabízí zajímavé balíčky produktů.

May 29

Prokleté ohebné mobily. Samsung se musí zlepšit, Huawei přežít

iDNES.cz

Už nějakou dobu jsme tušili, že smartphony čeká ohebná revoluce. Na začátku letošního roku dostala jasnou podobu díky několika představeným modelům. Jenže teď to vypadá, jako by se zase vzdalovala.

May 24

Huawei je nebezpečná firma, osočil Trump čínského výrobce telefonů

iDNES.cz / Zprávy

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek označil čínskou firmu Huawei za velmi nebezpečnou. Zároveň však naznačil, že by americké výhrady vůči telekomunikačnímu gigantovi mohly být vyřešeny v rámci americko-čínské obchodní dohody.…

May 17

Apple vévodí trhu chytrých hodinek. Výrazně si polepšil i Samsung

iDNES.cz

Segment chytrých hodinek v prvním letošním čtvrtletí vykázal meziroční růst bezmála o polovinu. Lídrem trhu je s velkou převahou Apple, každý třetí prodaný model nesl jeho logo. Vyplývá to z analýzy společnosti Counterpoint Research.

Feb 4

Huawei září na mizerném trhu smartphonů. Apple a Samsung se třesou

iDNES.cz

Huawei si loni vysnil, že za celý rok prodá dvě stě milionů smartphonů. To by bylo o třetinu víc než v předchozím roce. Na klesajícím trhu se to zdálo jako nesplnitelné přání. Jenže Huawei to dokázal.

Jan 9

VIDEA ROKU 2018: Fronty na čínské mobily a nejdražší chytré hodinky

iDNES.cz

Stovky lidí čekajících na omezené množství čínských smartphonů za dumpingové ceny, kampaň Samsungu, v níž si utahuje z Applu či ve Velké Británii zakázaná reklama HTC. To jsou videa, která loni u čtenářů Mobil.iDNES.cz zabodovala nejvíce.

Dec 11

Je lepší Samsung, nebo Apple? Rozhodněte v anketě Mobil roku

iDNES.cz

O nejlepším smartphonu roku 2018 rozhodují čtenáři Mobil.iDNES.cz v 21. ročníku ankety Mobil roku. Vyhrát můžete jeden z deseti balíčků od MOBIL.CZ. Anketa je nejstarším podobným hlasováním veřejnosti a odborné poroty v Česku.

Nov 24

Huawei vrací úder, bude mít větší skládací mobil než Samsung

iDNES.cz

Skládací smartphone nepřipravuje pouze Samsung, ale také jeho největší rival Huawei. Ten chce svého soupeře trumfnout tím, že bude mít u svého ohebného modelu větší hlavní displej.

Jan 2

Huawei se chystá na zásadní průlom. Ohrozí to Samsung a Apple

iDNES.cz

Huawei patří k výrobcům, kterých se Samsung i Apple právem obávají. Náskok, který oba výrobci mají, se totiž bude postupně snižovat. Esem v rukávu čínského giganta pro příští rok bude zahájení prodeje smartphonů u operátorů v USA. Bez toho…

May 27

Samsung znovu králem, Apple klesá a Huawei se musí bát o třetí místo

iDNES.cz

Zájem o chytré telefony nepolevuje, jejich prodeje podle analytické společnosti Strategy Analytics opět meziročně poskočily. V prvním letošním čtvrtletí je pořadí značek tradiční, ale v budoucnu se může řada věcí změnit.

Nov 3

Samsung a Apple se diví, jejich trumf jim sebrala čínská značka

iDNES.cz

Čínské Xiaomi uvedlo kromě očekávaného modelu Mi Note 2 i velmi překvapivou novinku. Smartphone, který nemá na čele prakticky nic jiného než displej, ukazuje, po čem budou uživatelé v příštích letech toužit. A vypálil rybník Applu i…

Jan 12

Huawei loni nevídaně rostl. Čínská konkurence mu může jen závidět

iDNES.cz

Naznačovaly to již výsledky za třetí čtvrtletí minulého roku a po tom právě uplynulém je jasno: Huawei splnil stanovenou metu a za loňský rok prodal přes 100 milionů smartphonů. To se dosud žádnému jinému čínskému výrobci nepodařilo.

Dec 22

Souboj prémiových chytrých hodinek – Huawei, nebo Samsung?

iDNES.cz

I na poli chytrých hodinek se za poměrně krátkou dobu vytvořily rozdílné cenové segmenty. Dnes se podíváme na ten vyšší, kde se spolu o pozici favorita modelu okolo 10 tisíc korun utkají Huawei Watch a Samsung Gear S2.