English

Proč jste odložili oznámení Babiše jr.? GIBS postup prošetří

Týden.cz

Generální inspekce bezpečnostních sborů se zabývá tím, jak a proč kriminalisté v Praze 1 odložili oznámení syna premiéra Andreje Babiše, že je nedobrovolně na Krymu.

More from Týden.cz

Sep 9

Andrej Babiš mladší přišel vypovídat v kauze údajného zavlečení na Krym

Týden.cz

Syn premiéra Andreje Babiše (ANO) Andrej dorazil ve čtvrtek dopoledne na policejní služebnu v centru Prahy vypovídat ke svému údajnému zavlečení na Krym.

Dec 28

Rusko postavilo bezpečnostní plot kolem Krymu

Rusko dokončilo výstavbu bezpečnostního plotu na pomezí anektovaného poloostrova Krym s pevninskou Ukrajinou. S odvoláním na agentury RIA Novosti a TASS o tom na svém webu informovala britská stanice BBC. Plot je více než šedesát kilometrů…

Nov 27

Proč jste odložili oznámení Babiše jr.? GIBS postup prošetří

Týden.cz

Generální inspekce bezpečnostních sborů se zabývá tím, jak a proč kriminalisté v Praze 1 odložili oznámení syna premiéra Andreje Babiše, že je nedobrovolně na Krymu.

Nov 23

Babišova exmanželka: O synově cestě na Krym jsem věděla

Týden.cz

Před dvěma dny vydala prohlášení, že spolu se svým synem nemá dostatek soukromí. Nyní, dva dny po návštěvě Andreje Babiše, poskytla premiérova bývalá manželka Beatrice rozhovor švýcarským médiím.

Nov 15

"Andrej = Krim!" Lidé na Václaváku volali po demisi Babiše

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Na pražském Václavském náměstí se večer sešly tisíce lidí, kteří požadovaly demisi premiéra Andreje Babiše (ANO). Akce začala v 19.00 a pořádali ji aktivistická skupina AUVA, jež už v minulosti uspořádala několik demonstrací…

Nov 6

Po smrti aktivistky podal demisi ukrajinský generální prokurátor

Ukrajinský generální prokurátor Jurij Lucenko v úterý v parlamentu oznámil svou demisi, kterou se rozhodl podat kvůli politickým tlakům při vyšetřování vraždy ukrajinské protikorupční aktivistky Kateryny Handzjukové.

Aug 22

GIBS zatím nového šéfa nemá. Ovlivňování komise Babiš odmítá

Týden.cz / Domácí

Sněmovní bezpečnostní výbor na návrh Jana Bartoška (KDU-ČSL) přerušil schůzi, kde se zabýval návrhem vlády, aby se novým šéfem Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) stal šéf Okresního státního zastupitelství v Lounech Radim…

Jul 31

Na šéfa GIBS Babiš navrhne státního zástupce Dragouna

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš navrhne na pozici ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů šéfa Okresního státního zastupitelství v Lounech Radima Dragouna. Vzešel z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 12 lidí. Z čela GIBS odešel na…

Mar 27

Sněmovna neschválila program schůze ke GIBS. Babiš odešel

Týden.cz / Domácí

Sněmovna neschválila program mimořádné schůze, a poslanci se tedy nebudou zabývat snahou premiéra v demisi Andreje Babiše zprostit funkce ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína.

Mar 8

Babiš chce, aby ohledně GIBS promluvili státní zástupci

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce, aby státní zástupci promluvili na jednání bezpečnostního výboru sněmovny, který se má za týden zabývat jeho sporem s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Michalem Murínem.

Mar 1

Babiš: Murínovo odvolání z vedení GIBS jsem nenavrhoval

Premiér v demisi Andrej Babiš při sněmovních interpelacích uvedl, že odvolání Michala Murína z čela Generální inspekce bezpečnostních sborů nenavrhoval. Řeší, jak řekl, hospodaření inspekce, o němž má pochyby.

Feb 28

Babiš nemá v šéfa GIBS důvěru. Pochybuje o jeho schopnostech

Týden.cz / Domácí

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) svolá kvůli nespokojenosti s šéfem Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Michalem Murínem Bezpečnostní radu státu a 15. března navštíví bezpečnostní výbor sněmovny.

Aug 1

Poslanci vyslechli Babišova manažera Nachtigalla i šéfa GIBS Murína

Sněmovní vyšetřovací komise k únikům informací z vyšetřovacích spisů si chce na příští jednání pozvat novináře Janka Kroupu a bývalého náměstka ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Dušana Brunclíka.

May 3

Prezident Zeman demisi vlády podle Babiše přijme

UVNITŘ ON-LINE. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) půjde na Pražský hrad předat demisi prezidentu Miloši Zemanovi ve čtvrtek odpoledne.

May 2

Vláda podá demisi. Sobotka nechce mít z Babiše mučedníka

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) kvůli nejasnostem kolem ministra financí Andreje Babiše (ANO) podá do konce týdne prezidentovi Miloši Zemanovi demisi celé vlády.

Mar 17

EU: Anexe Krymu je dále bezpečnostní hrozbou, neuznáváme ji

Militarizace Krymu ovlivňuje bezpečnostní situaci kolem Černého moře, uvedla šéfka diplomacie Evropské unie Federica Mogheriniová. Tři roky starou ruskou anexi ukrajinského poloostrova EU podle ní nadále neuznává a pokládá za porušení…

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Oct 15

Vysvětlete roli GIBS v olomoucké kauze, žádá premiér šéfa inspekce

Týden.cz / Domácí

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bude chtít od šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivana Bílka vysvětlení k olomoucké kauze. GIBS totiž už případ, v němž jsou nyní obviněni čtyři lidé včetně dvou vysoce postavených policistů…

Jun 27

Trafikantka z ANO: od Babiše do ekologické inspekce

Týden.cz / Domácí

Bývalá mluvčí hnutí ANO Radka Burketová je nejspíš pro státní správu nepostradatelná a její pracovní výkony z říše snů. Za čtyři měsíce působení v České inspekci životního prostředí dostala odměnu 65 tisíc korun.

Dec 18

Odposlouchává GIBS své lidi? Inspekce: Dehonestační kampaň!

www.tyden.cz

Vnitřní kontrola Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) začala prověřovat informace médií o tom, že zaměstnanci inspekce měli ve svých telefonech nainstalovaný software, který umožňoval odposlouchávání nebo sledování jejich polohy.