English

Turecko vydalo zatykač na dvě osoby blízké saúdskému princi

Týden.cz

Turecký soud vydal v souvislosti s vraždou novináře Džamála Chášukdžího zatykače na někdejšího poradce saúdského korunního prince Muhammada bin Salmána a zástupce šéfa saúdskoarabské rozvědky.

More from Týden.cz

May 22

Děti zabitého novináře Chášukdžího odpustily otcovým vrahům

Děti saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího zavražděného v roce 2018 oznámily, že otcovým vrahům odpustily. Novinář, který kritizoval saúdskoarabské představitele, byl zabit na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu zřejmě brutálním…

Jun 29

Erdogan: Korunní princ musí odhalit Chášukdžího vrahy

Trestní stíhání v případu vraždy saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího by mělo být vedeno v Turecku. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Některé aspekty vraždy jsou stále utajovány a všechny je musí osvětlit mezinárodní…

Mar 5

Tělo zavražděného Chášukdžího bylo zřejmě spáleno v peci blízko konzulátu

Tělo saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, který byl zavražděn loni v říjnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, bylo zřejmě spáleno ve velké peci na dvoře rezidence generálního konzula Saúdské Arábie nedaleko místa vraždy.

Feb 8

Rijád opět popřel vinu korunního prince na vraždě Chášukdžího

Saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán nenařídil zavraždit novináře a kritika Rijádu Džamála Chášukdžího. Před novináři to řekl saúdskoarabský státní ministr pro zahraniční záležitosti Ádil Džubajr.

Feb 2

V Turecku zadrželi ženu podezřelou z útoku na konzulát USA

V Turecku zadrželi ženu podezřelou z útoku na americký konzulát v Istanbulu před téměř čtyřmi lety.

Oct 24

Saúdský korunní princ: Zabití Chášukdžího je hanebný zločin

Zabití novináře Džamála Chášukdžího v Istanbulu je hanebným zločinem, který nelze ospravedlnit. Na investiční konferenci v Rijádu to ve středu řekl saúdský korunní princ Muhammad bin Salmán.

Oct 24

Saúdové povolili prohlídku studny na konzulátu v Istanbulu

Turecká policie dostala povolení od Rijádu prohledat studnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, uvedla turecká média s tím, že by prohlídka měla být ještě během středy.

Oct 23

Dílek skládačky? Chášukdžího věci v autě saúdského konzulátu

Ve voze patřícím saúdskoarabskému konzulátu v Istanbulu našli turečtí vyšetřovatelé dvě zavazadla a věci náležející patrně zavražděnému saúdskoarabskému novináři Džamálu Chášukdžímu.

Oct 20

Rijád: Korunní princ MsB o zabití Chášukdžího neměl ponětí

Saúdská Arábie v sobotu přiznala, že saúdskoarabský novinář Džamál Chášukdží byl na konzulátu v tureckém Istanbulu zabit.

Oct 18

Na saúdskoarabském konzulátu se našly otisky jednoho z podezřelých

Při prohledávání saúdskoarabského konzulátu a rezidence konzula v Istanbulu se našly mimo jiné otisky prstů jednoho z 15 podezřelých z vraždy novináře, a sice forenzního experta Saláha Muhammada Tubajdžího.

Oct 15

Vyšetřovatelé ohledávají konzulát Saúdů v Istanbulu

Saúdskoarabský konzulát v Istanbulu, odkud 2. října zmizel opoziční saúdskoarabský novinář, prohledává tým tureckých a saúdskoarabských vyšetřovatelů.

Oct 8

Erdoğan: Rijád musí dokázat, že hledaný novinář opustil konzulát

Rijád musí dokázat, že pohřešovaný saúdskoarabský opoziční novinář Džamál Chášakdží opustil konzulát Saúdské Arábie v Istanbulu. Během své návštěvy Budapešti to prohlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan.

Nov 29

Vše řídil ministr Mutko, tvrdí korunní svědek o dopingu Rusů

Týden.cz / Sport

Korunní svědek organizovaného dopingu v ruském sportu Grigorij Rodčenkov označil za koordinátora podvodů při zimních olympijských hrách v Soči 2014 tehdejšího ministra sportu Vitalije Mutka. Veškeré praktiky podrobně popsal v deníku, jehož…

Oct 5

Turecko zatklo zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu

Turecké úřady zatkly zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu pro údajné napojení na hnutí duchovního Fethullaha Gülena, žijícího v USA, kterého Ankara považuje za hlavního strůjce loňského pokusu o převrat.

Mar 8

CIA prý využívala ke špionáži americký konzulát ve Frankfurtu

Americká tajná služba CIA využívala ke špionáži konzulát Spojených států v západoněmeckém Frankfurtu nad Mohanem. Podle deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) to vyplývá z dokumentů zveřejněných serverem WikiLeaks.

Jan 15

Korunní princ teroru: Bin Ládin junior jde v otcových šlépějích

Týden.cz

Hamzá, oblíbený syn Usámy bin Ládina, jde v otcových šlépějích. Američané ho nedávno zařadili na seznam nebezpečných teroristů. Experti v něm vidí sjednotitele a novou tvář oslabené al-Kajdy. Je charismatický, populární a bojovníci mu…

Jul 29

Zadržení novináři stanuli v Istanbulu před soudem

Před soudem v Istanbulu se v pátek objevilo 21 novinářů zadržených v reakci na zmařený pokus o vojenský převrat z 15. července. Na záběrech tureckých televizí bylo vidět novináře, které do soudní síně doprovázejí policisté. Jde o část ze…

Jul 4

Před americkým konzulátem v Džiddě se odpálil atentátník

Sebevražedný atentátník se v pondělí časně ráno odpálil před americkým konzulátem v saúdskoarabském městě Džidda. Podle agentury AP o tom informovalo saúdskoarabské ministerstvo vnitra. Při výbuchu zahynul pouze útočnik. K zodpovědnosti za…

Aug 10

Střelba na konzulát USA a bombový útok na policii v Istanbulu

Bombový útok na policejní stanici v Istanbulu zranil v pondělí v noci pět policistů a dva civilisty. Výbuch vyvolal požár, který zničil část napadené budovy, exploze také poškodila okolní domy a auta.

May 11

Všechno je jinak! Tvrdí novinář o likvidaci Usámy bin Ládina

www.tyden.cz

Při likvidaci šéfa teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina pomáhaly pákistánská armáda i tajná služba. Tvrdí to známý americký investigativní novinář Seymour Hersh s odvoláním na nejmenované vysoce postavené pracovníky tajných služeb.…