English

Mayová tlačí na hlasování o brexitu, i když nemá nic jisté

Britskou premiérku Theresu Mayovou čeká vyvrcholení největší bitvy její politické kariéry. Ačkoli podle všeho pro dohodu o brexitu dojednanou s Evropskou unií nemá v dolní komoře parlamentu většinovou podporu, trvá na tom, že hlasování o…

More from Týden.cz / Zahraničí

May 23

Britská vláda odložila hlasování o brexitu. Jak dopadne Mayová?

Britská vláda ve čtvrtek kvůli sílící nespokojenosti uvnitř kabinetu i Konzervativní strany ustoupila a odložila parlamentní hlasování o klíčovém zákonu o brexitové dohodě s EU, který se Dolní sněmovně původně chystala předložit v prvním…

Mar 14

Mayová připravuje třetí hlasování o dohodě, píše britský tisk

Britská premiérka Theresa Mayová, která v Dolní sněmovně zažila další ponížení, připravuje třetí hlasování o brexitové dohodě, kterou parlamentu již dvakrát odmítl.

Mar 8

Klíčové hlasování: Mayová apelovala na poslance kvůli brexitu

Týden.cz

Čtyři dny před klíčovým hlasováním o brexitové dohodě v britském parlamentu premiérka Theresa Mayová vyzvala poslance, aby dokument, který dojednala s Bruselem, podpořili.

Feb 24

Mayová slíbila hlasování o brexitové dohodě

Britská konzervativní premiérka Theresa Mayová uvedla, že parlament nebude příští týden hlasovat o brexitové dohodě, má se tak ale stát do 12. března.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Jan 24

EP vzkázala Británii: Bez irské pojistky dohodu o brexitu nepotvrdíme

Bez trvalé a funkční pojistky pro celní režim na hranici mezi Irskem a britským Severním Irskem nebude moci Evropský parlament ratifikovat dohodu o odchodu Británie z EU.

Jan 15

Britští poslanci rozhodli, dohodu o brexitu nepodpořili

S nejistotou pohlížejí Britové na dnešní hlasování Dolní sněmovny o brexitové dohodě, kterou vyjednala vláda premiérky Theresy Mayové s Bruselem. Zatímco to, že poslanci dohodu odmítnou, považují za vysoce pravděpodobné komentátoři i trhy,…

Jan 15

Neúspěšné hlasování o brexitu? Mayová má plán "B"

Britská premiérka Theresa Mayová si vynutí druhé hlasování parlamentu o brexitové dohodě, pokud poslanci její brexitový plán neschválí. List The Sun s odvoláním na zdroj z britské vlády napsal, že německá kancléřka Angela Merkelová nabídla…

Jan 1

Mayová naléhala na poslance, aby podpořili dohodu o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová v silvestrovském projevu naléhala na poslance, aby podpořili dohodu o brexitu, kterou s Bruselem vyjednala.

Dec 10

Mayová odvolala hlasování o brexitu, dohoda by neprošla

Týden.cz

Britská vláda se kvůli vnitropolitickým neshodám rozhodla odložit úterní hlasování britského parlamentu o připravené brexitové dohodě mezi Londýnem a zbytkem Evropské unie.

Dec 9

Mayová tlačí na hlasování o brexitu, i když nemá nic jisté

Britskou premiérku Theresu Mayovou čeká vyvrcholení největší bitvy její politické kariéry. Ačkoli podle všeho pro dohodu o brexitu dojednanou s Evropskou unií nemá v dolní komoře parlamentu většinovou podporu, trvá na tom, že hlasování o…

Nov 30

Mayová: Odmítnutí brexitové dohody Británii ještě víc rozdělí

Odmítnou-li poslanci dohodu o brexitu, kterou vyjednala vláda s Evropskou unií, Británii to ještě více rozdělí a rozdělené zemi se nedaří.

Nov 17

Obrovský tlak na Mayovou. Opozici se nelíbí dohoda o brexitu

Na britskou premiérku Theresu Mayovou tlačí euroskeptická pětice kabinetu, aby změnila návrh brexitové dohody.

Nov 14

Spokojená Mayová. Kabinet podpořil dohodu o brexitu

Britská premiérka Theresa Mayová získala podporu svých ministrů pro připravený text dohody o odchodu Británie z Evropské unie. Předsedkyně vlády to novinářům sdělila po zhruba pětihodinovém mimořádném zasedání kabinetu.

Aug 6

Mayová věří, že zajistí dohodu o brexitu. Ale existují pochybnosti

Britská premiérka Theresa Mayová věří, že dokáže zajistit dohodu o odchodu své země z Evropské unie. V neděli to napsal web deníku The Guardian s odvoláním na zdroje z kabinetu, podle nichž je nekoordinovaný brexit jen málo pravděpodobný.

Apr 23

Komplikace pro Mayovou. V důležitým hlasování neuspěla

Britská premiérka Theresa Mayová čelí při řízení odchodu své země z Evropské unie dalšímu nezdaru, Sněmovna lordů se totiž vyslovila pro zachování Listiny základních práv Evropské unie v britském právním systému. Mayová chce přitom…

Oct 1

Mayová: Britská vláda chystá plán pro případ nedohody o brexitu

Britská ministerstva pracují na plánu pro případ, že Británie opustí Evropskou unii, aniž by dospěla k dohodě s evropským blokem o podmínkách odchodu.

Jul 10

Evropský parlament kritizuje britský návrh ohledně brexitu

Evropský parlament jako diskriminační kritizuje britský návrh přístupu k unijním občanům poté, co Spojené království opustí Evropskou unii.

Jun 9

Dohodu o brexitu teď Mayová vyjedná stěží, soudí experti

Ihned po oznámení prvních odhadů výsledků britských parlamentních voleb propukl sál londýnské univerzity LSE v jásot. Místní studenti, kteří sledovali dění ve společnosti profesorů, neskrývali sympatie pro lídra labouristů Jeremyho Corbyna…

Apr 20

Hovory o brexitu. Juncker se sejde s Mayovou

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker a vyjednávač EK pro brexit Michel Barnier budou příští středu v Londýně diskutovat s premiérkou Theresou Mayovou o nadcházejícím vyjednávání o odchodu Británie z EU.