English

Náznaky zlepšení u zraněných horníků. Oba stále bojují o život

Týden.cz / Domácí

U kriticky zraněného horníka z Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku se objevily náznaky drobného zlepšení. Jeho stav je ale nadále kritický. Mírně se zlepšil i stav druhého popáleného horníka.

More from Týden.cz / Domácí

Apr 1

Ruské úřady ukončily záchranné práce po závalu v dole; 13 horníků prohlásily za mrtvé

Ruské úřady ukončily záchranné práce po závalu, který 18. března ve zlatém dole Pioněr na Dálném východě uvěznil pod zemí 13 horníků. Své rozhodnutí úřady vysvětlily nebezpečím dalšího závalu, který by mohl ohrozit záchranáře. Horníci byli…

Jan 13

Muže, jehož v pátek v dole Jeroným na Sokolovsku strhla při průzkumu voda, nalezli záchranáři mrtvého

Týden.cz / Domácí

Záchranáři v noci na dnešek nalezli mrtvého muže, kterého v pátek odpoledne v historickém dole Jeroným na Sokolovsku strhla při průzkumu voda. Už mu nemohli pomoci. ČTK o tom dnes ráno informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Do…

May 21

V karvinském dole se bude testovat dalších tisíc lidí

Týden.cz

Tento víkend se na Dole Darkov na Karvinsku, kde vypukla hromadná nákaza koronavirem, chystá další testování zhruba pro tisíc lidí.

May 28

V dole ČSM vypukl požár. Likvidace trvala téměř tři hodiny

Týden.cz

V jižní lokalitě Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku vypukl požár. Bánští záchranáři jej téměř tři hodiny likvidovali. Nikdo nebyl zraněn.

May 13

Těla posledních horníků byla vyzvednuta z Dolu ČSM

www.tyden.cz

Báňští záchranáři v sobotu vynesli na povrch ostatky posledních čtyř horníků, kteří zahynuli při prosincovém neštěstí v Dole ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku.

Apr 24

Záchranáři vytáhli z Dolu ČSM ostatky jednoho z havířů

Týden.cz / Domácí

Záchranáři vytáhli z Dolu ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku tělo jednoho z horníků, kteří tam loni v prosinci zahynuli při výbuchu metanu. Vytažení dalších čtyř mrtvých se očekává na konci měsíce.

Jan 4

Neštěstí v Dole ČSM bude vyšetřovat mezinárodní tým

www.tyden.cz

Prosincový výbuch metanu a následný požár v Dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku, který si vyžádal 13 obětí, z toho 12 Poláků, bude vyšetřovat česko-polský tým policistů a státních zástupců.

Dec 26

Sbírky pro rodiny mrtvých horníků vynesly už statisíce korun

Týden.cz / Domácí

Sbírky na podporu rodin 13 horníků, kteří zemřeli minulý týden ve čtvrtek v Dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku, vynesly už víc než 740 tisíc korun. Jedno konto spravuje Spolek Svatá Barbora, druhé Nadace OKD.

Dec 24

Těžba Dolu ČSM bude obnovena, těla mrtvých zůstavají v podzemí

Týden.cz / Domácí

Těžba uhlí v severní lokalitě Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku bude obnovena 27. prosince. Speciálními hrázemi zůstane na několik týdnů uzavřen jen prostor, který ve čtvrtek odpoledne zasáhl výbuch metanu a následný požár.

Dec 23

Situace v dole na Karvinsku se zklidnila, požár zřejmě ustal

Týden.cz / Domácí

Bánští záchranáři v neděli vyprostili z podzemí ostatky dalších tří horníků, kteří ve čtvrtek zahynuli při neštěstí v Dole ČSM Sever ve Stonavě na Karvinsku.

Dec 22

V dole se budují protipožární hráze. Horníci byli v epicentru

Týden.cz / Domácí

V podzemí Dolu ČSM Sever ve Stonavě na Karvinsku stále hoří. Dokazují to jevy, které vedení společnosti v noci a v sobotu zaregistrovalo.

Dec 21

Pomoc rodinám mrtvých horníků může mířit na dva účty

Týden.cz / Domácí

Chtějí-li lidé pomoci rodinám horníků, kteří ve čtvrtek zahynuli na Karvinsku po výbuchu metanu v podzemí Dolu ČSM, mohou přispět na dva účty. Jeden provozuje Spolek svatá Barbora, který pomáhá hornickým sirotkům. Druhý zřídila Nadace OKD…

Dec 21

Na památku obětí neštěstí v dolu ČSM v sobotu se rozezní sirény

Týden.cz / Domácí

Na památku 13 obětí neštěstí v černouhelném dolu ČSM na Karvinsku se v sobotu v poledne rozezní v Česku sirény. Na twitteru to oznámil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), na pietním aktu se dohodl s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a s…

Dec 21

Koncentrace metanu musela být v dole několikanásobně vyšší

Týden.cz / Domácí

Koncentrace metanu při čtvrteční tragédii v dole ČSM na Karvinsku musela být proti předpisům minimálně 4,5násobná. Řekl to mluvčí Českého báňského úřadu Bohuslav Machek

Dec 21

Výbuch metanu v dole na Karvinsku má třináct obětí, jeden bobuje o život

Týden.cz

Při čtvrtečním neštěstí v dolu ČSM na Karvinsku zemřelo 13 horníků. Byli to vesměs Poláci. Novinářům to dnes ráno potvrdil mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Dec 21

Výbuch v dole: extrémní teploty komplikují vyproštění mrtvých

Týden.cz

Při čtvrtečním neštěstí v dole ČSM na Karvinsku zemřelo 12 Poláků a jeden Čech. OKD původně uvádělo, že zemřelo 11 Poláků a dva Češi. Zjistilo se ale, že jeden mrtvý původně považovaný za Čecha má i po 22 letech v Česku polské občanství.

Jan 29

Polský horník přišel o život v dole na Karvinsku

Týden.cz / Domácí

V dole na Karvinsku přišel o život dvaapadesátiletý polský horník. Muž pracoval jako pomocník lokomotiváře. Neštěstí se stalo během přepravy zaměstnanců.

Mar 11

Sjezd ČSSD: otočka doleva dolů

Týden.cz / Domácí

Sociální demokraté se na svém 39. sjezdu rozhodli neměnit vedení a otočit politiku ostře doleva. Dosud jim klesají preference a se staronovým vedením riskují, že voliči své odmítání nezmění.

Dec 4

Otřes v Dole ČSM zranil tři horníky

Tři horníci se v noci na pátek zranili při otřesu v podzemí Dolu ČSM na Karvinsku. Všichni skončili v nemocnici, nejsou ale v ohrožení života. ČTK to řekl mluvčí těžební společnosti OKD Ivo Čelechovský.

Jan 18

Horník zemřel v dole na Karvinsku při opravě kombajnu

www.tyden.cz

V dole na Karvinsku zemřel v neděli odpoledne čtyřiačtyřicetiletý horník. Neštěstí se stalo při opravě hydraulického zařízení dobývacího kombajnu. Příčiny zjišťuje komise odborníků.