English

Petříček pojede na jednání Rady OSN pro lidská práva

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček se příští týden zúčastní prvních dnů jednání Rady OSN pro lidská práva, jejímž členem se od letoška na tříleté období stalo i Česko.

More from Týden.cz / Domácí

Aug 9

Komisař OSN pro lidská práva je "extrémně znepokojen" novou vlnou poprav v Íránu

Týden.cz

Vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk je "extrémně znepokojen" zprávou, že íránské úřady před dvěma dny popravily dalších 29 lidí, uvedla dnes jeho mluvčí podle agentur Reuters a AFP. Pokud jsou informace nevládní organizace,…

Apr 9

Evropksý soud pro lidská práva ve Štrasburku uznal, že Švýcarsko nedělá dost v boji proti globálnímu oteplování

Týden.cz

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku dnes dal za pravdu skupině starších švýcarských žen, které žalovaly švýcarskou vládu kvůli nedostatečnému úsilí v boji proti globálnímu oteplování. Je to poprvé, co štrasburský soud odsoudil…

May 21

Ministr Petříček byl kritizován za kontakty s Pochem

www.tyden.cz

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana nedodržel slovo a nepřerušil kontakty s Miroslavem Pochem, jehož kandidaturu do čela české diplomacie prezident před dvěma lety odmítl. Zeman to řekl v…

Feb 25

Lidská práva ustupují ve světě do pozadí, řekl tajemník OSN

Týden.cz / Domácí

Lidská práva ztrácejí ve světě půdu pod nohama, varoval v pondělí v Ženevě generální tajemník OSN António Guterres na úvod zasedání Rady OSN pro lidská práva.

Feb 20

Petříček pojede na jednání Rady OSN pro lidská práva

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček se příští týden zúčastní prvních dnů jednání Rady OSN pro lidská práva, jejímž členem se od letoška na tříleté období stalo i Česko.

Jan 11

Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu

Týden.cz

Pražská sociální demokracie v pátek na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Hlasovala pro něho drtivá většina delegátů. Sdělil to mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček.

Jan 7

Petříček chce kandidovat na místopředsedu ČSSD

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) chce na březnovém sjezdu sociální demokracie kandidovat na místopředsedu strany. Řekl to Mf Dnes, uvedl server iDnes.cz. Petříček požádá o nominaci do vedení ČSSD na páteční schůzi pražské organizace…

Dec 17

Petříček: Česko se v hlasování o migraci zdrží. Bude-li vláda chtít, bude proti

Týden.cz

Čeští diplomaté se ve středu na Valném shromáždění OSN mají zdržet hlasování o globálním paktu o migraci, vyplývá to z dřívějšího rozhodnutí vlády.

Nov 30

ČSSD stojí za Petříčkem. Kritika je "bouří ve sklenici vody"

Týden.cz / Domácí

Vedení sociální demokracie se postavilo proti výtkám prezidenta Miloše Zemana a komunistů na adresu ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Podle předsedy ČSSD, vicepremiéra Jana Hamáčka konstatovalo, že ministerstvo pod Petříčkovým…

Nov 14

Česko se ke globálním paktu OSN o migraci nepřipojí

Týden.cz

Vláda podle očekávání odmítla účast na globálním paktu OSN o migraci. Sdělil to premiér Andrej Babiš. Společně s ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem už odmítavý postoj avizovali minulý týden.

Nov 7

Vláda už za týden probere odmítnutí paktu OSN o migraci

Vláda probere příští týden materiál o nepřistoupení ke globálnímu paktu OSN o migraci. Sdělil to ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Oct 18

Petříček bude klást důraz na lidská práva, členství v NATO a EU

Týden.cz / Domácí

Nový ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) chce v diplomacii klást důraz na lidská práva. Česká zahraniční politika také podle něj musí pokračovat v kurzu přijatém po roce 1989, protože je jediný správný.

Oct 8

Petříček bude jmenován ministrem až příští týden

Prezident Miloš Zeman jmenuje Tomáše Petříčka ministrem zahraničí 16. října dopoledne na Pražském hradě. Jmenování se původně očekávalo již tento týden.

Sep 19

Globální pakt k migraci je nezávazný, ujišťuje Hamáček

Týden.cz / Domácí

Globální pakty o uprchlících a o migraci nejsou právně závazné ani vymahatelné, řekl ve středu ve sněmovně ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček (ČSSD). Pro Česko neznamenají podle něho žádné nové povinnosti a žádné nové závazky.

Jul 26

Lidská práva v Česku? Největším problémem jsou exekuce

Týden.cz

V Česku se zatím nedaří řešit problémy s předlužením a dluhovými pastmi. Legislativa ke zlepšení stavu chybí. Pravidla tak korigují spíš soudy. Jen pomalu se rozvíjí systematické vzdělávání k posílení právní a finanční gramotnosti. Uvádí…

Jul 8

Hamáček popřel tvrzení bavorského ministra o migraci z Česka

Týden.cz

Česká, saská a bavorská policie se shodly na tom, že nelegální migrace klesá, od letošního března zjišťuje policie jen jednotlivce, kteří míří přes Česko do Německa.

Jun 20

Sdílíme výhrady USA k Radě OSN pro lidská práva, reaguje Česko

Týden.cz / Domácí

Vystoupením Spojených států z Rady OSN pro lidská práva ztrácí Česko důležitého partnera při ochraně lidských práv a základních svobod ve světě.

Dec 6

Nerušte ministra pro lidská práva, žádají organizace Babiše

Týden.cz

Nevládní organizace na pomoc ženám, rodinám, homosexuálům či migrantům vyzvaly dnes Andreje Babiše, který se odpoledne stane premiérem, aby ve své vládě zachoval post ministra či ministryně pro lidská práva.

Nov 30

Zeman jmenoval nové ministry zdravotnictví a pro lidská práva

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě ministrem pro lidská práva a legislativu Jana Chvojku a ministrem zdravotnictví Miloslava Ludvíka.

Jun 3

Česko loni čtyřikrát prohrálo ve Štrasburku, porušilo lidská práva

www.tyden.cz

Evropský soud pro lidská práva loni vydal čtyři rozsudky, ve kterých konstatoval porušení lidských práv ze strany České republiky.