English

Česko v čele Rady EU: vzniknou stovky pracovních míst

Týden.cz / Domácí

Předsednictví České republiky v Radě EU ve druhé polovině roku 2022 si vyžádá podle aktuálních požadavků zhruba 570 nových pracovních míst na dobu určitou.

More from Týden.cz / Domácí

Jun 28

Prezidenti a premiéři zemí EU navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyen

www.tyden.cz

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie navrhli do čela Evropské komise opět Ursulu von der Leyenovou, potvrdily diplomatické zdroje. Novým předsedou Evropské rady bude portugalský premiér António Costa a šéfkou unijní diplomacie estonská…

May 1

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie

Česká republika před 20 lety vstoupila do Evropské unie. Kromě ní se od 1. května 2004 staly členskými zeměmi bloku také Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

Apr 17

Ruské ovlivňování českých voleb bude tématem summitu EU

www.tyden.cz

Jedním z témat dnešního summitu Evropské unie v Bruselu budou ruské pokusy ovlivnit evropské volby prostřednictvím dezinformací. Novinářům to před začátkem jednání potvrdil belgický premiér Alexander De Croo. K zahájení vyšetřování…

Sep 29

České předsednictví je zatím podle politologa úspěšné, další měsíce budou náročné

Týden.cz / Domácí

České předsednictví v Evropské unii, které směřuje ke své polovině, je zatím podle politologa Petra Kanioka úspěšné, poukázal například na dohody v oblasti energetiky.

Apr 29

S opatřeními při českém předsednictví v EU budou pomáhat vojáci i celníci

Týden.cz

Se zajištěním bezpečnosti během českého předsednictví v EU budou policii pomáhat vojáci a celníci. Návrh ministerstva vnitra ve středu projedná vláda. Půlroční české předsednictví Radě Evropské unie začne letos v červenci, nařízení vlády…

Feb 10

Česká ekonomika je devátou nejvyspělejší v Evropské unii

Týden.cz / Byznys

ČR je devátá nejvyspělejší ekonomika v EU, zároveň je nejlepší ve srovnání s ostatními zeměmi bývalého východního bloku. První pozici zaujímá Švédsko, následované Německem a Dánskem.

Jan 11

Fiala s Hegerem se shodli na důležitosti jádra, hovořili i o předsednictví

Týden.cz

Premiéři Česka a Slovenska Petr Fiala a Eduard Heger se při své dnešní schůzce shodli, že jádro musí být součástí energetického mixu obou zemí.

Jul 19

Evropská komise schválí český plán obnovy, Babiš uvítá von der Leyenovou v Praze

Týden.cz / Domácí

Evropská komise v pondělí oficiálně schválí český národní plán obnovy, díky němuž Česká republika získá z mimořádného fondu Evropské unie 180 miliard korun na oživení ekonomiky po koronavirové krizi.

Jun 22

Ekonomové a další osobnosti kritizují přípravu na české předsednictví v EU

Týden.cz

Ekonomové, investoři a další osobnosti kritizují plánovaný rozpočet na předsednictví České republiky v Evropské unii i malou pozornost, kterou mu premiér a ministři věnují.

Feb 6

Není v českém zájmu. Babiš chce pozměnit rozpočet EU

www.tyden.cz

Návrh víceletého finančního rámce Evropské unie se Česku nelíbí a je třeba udělat všechno pro jeho změnu.

Nov 8

Na výstavě v Litomyšli budou i vánoční ozdoby s českou vlajkou

Týden.cz / Auta

Tradiční výstava vánočních ozdob ve sklepení litomyšlského zámku letos připomene i výročí 17. listopadu 1989. Vystaveny budou také ozdoby s českou státní vlajkou, které si budou moci návštěvníci koupit.

Apr 19

Volby do Evropského parlamentu mohou obměnit českou Sněmovnu

Týden.cz / Domácí

Květnové volby do Evropského parlamentu mohou obměnit českou Sněmovnu. Do vrcholné evropské politiky by mohlo podle údajů ze stranických kandidátních listin proniknout až 12 současných poslanců. Pokud by se tak stalo, sněmovní mandát by…

Apr 11

Soud EU zamítne českou žalobu na směrnici o zbraních

Týden.cz / Domácí

Generální advokátka Soudního dvora Evropské unie doporučila tomuto soudu, aby zamítl žalobu České republiky na unijní směrnici zavádějící přísnější pravidla pro nabývání a držení palných zbraní

Mar 16

Fiala o vládě ANO: Nikdy se v české politice tolik nekecalo

Týden.cz

Předseda ODS Petr Fiala se na sobotní programové konferenci občanských demokratů v Praze vymezil vůči vládě Andreje Babiše (ANO) i vůči straníkům, kteří by zpochybňovali například západní orientaci Česka. Kabinet nazval vládou marketingu a…

Jan 4

Česku vadí kritika rumunského předsednictví EU

Předem kritizovat rumunské předsednictví v Evropské unii, které začalo 1. ledna, pokládá český velvyslanec při EU Jakub Dürr za netaktní.

Nov 20

Kolaps v Praze? České dráhy se zaměří více na kontrolu drátů

Týden.cz / Domácí

Správa železniční dopravní cesty bude kvůli víkendovým výpadkům železniční dopravy v Praze častěji kontrolovat vybrané železniční úseky.

Jan 9

Česko chce jednat o navýšení rozpočtu EU

Týden.cz

Česká republika je připravena jednat o možném navýšení rozpočtu Evropské unie, uvedl český ministr zahraničí Martin Stropnický. V Bruselu s českými novináři hovořil na okraj rozsáhlé konference o přípravě příštího unijního víceletého…

Oct 17

České volby mohou poškodit zdání soudržnosti EU

Týden.cz / Domácí

Česká republika zřejmě v nadcházejících parlamentních volbách zaznamená euroskeptický obrat, přestože téma Evropské unie se v kampani sotva objevilo. Napsal to v komentáři americký zpravodajský server Politico.

Feb 8

Česko chce, aby dohoda EU a Británie nebyla diskriminační

www.tyden.cz

Česko bude při jednání o reformě vztahu EU a Británie trvat na tom, aby změny ve výplatě dávek pro přistěhovalce platily jen pro nově příchozí. Vyplývá to z obsahu české pozice, kterou již projednala vláda.

Sep 6

Fiala: Rozdělovat lidi tam, kde ani být nechtějí? Sebevražda EU

Týden.cz

Evropa selhává při řešení migrační krize, na aktuální vývoj reaguje nepružně, shodli se v pořadu Partie televize Prima ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a šéf ODS Petr Fiala. Oba se vyslovili proti povinným kvótám na přerozdělování…