English

Z růstu napětí mezi USA a Čínou těží dolar i jen

Týden.cz / Byznys

Americký dolar posiluje vůči většině předních měn. Růst napětí v obchodních vztazích mezi Spojenými státy a Čínou totiž snížil zájem investorů o rizikovější aktiva. Euro vůči dolaru ztrácí 0,1 procenta na 1,1190 USD.

More from Týden.cz / Byznys

Mar 26

Čína podala k WTO stížnost na Spojené státy, vadí jí dotace na elektromobily

Týden.cz / Byznys

Čína podala ke Světové obchodní organizaci (WTO) stížnost na Spojené státy. Vadí jí americké dotace na výrobu elektromobilů a požadavek na regionální původ dílů. Ten je totiž pro přiznání subvencí důležitý. Oznámila to dnes čínská…

Jul 8

Spojené státy dokončily likvidaci chemických zbraní

Spojené státy dokončily likvidaci svých posledních zásob chemických zbraní, uvedl v pátek večer americký prezident Joe Biden. Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) to posléze potvrdila, napsala dnes agentura AFP.

Feb 13

Spojené státy doporučily svým občanům opustit Rusko

Spojené státy doporučily svým občanům pobývajícím v Rusku, aby okamžitě opustili zemi. Jako důvod uvádějí válku na Ukrajině či možnost svévolného zatčení. Uvedlo to na svých webových stránkách americké velvyslanectví v Rusku.

Aug 2

Spojené státy americké zavedou další vízový program pro afghánské uprchlíky

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena zřídí nový program, který umožní některým Afgháncům získat ve Spojených státech uprchlický status.

Nov 5

USA a Čína zvažují, že zruší cla, aby uzavřely část dohody

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína zvažují, že zruší některá cla, aby mohly uzavřít část projednávané obchodní dohody, označovanou jako její první fáze. Informují o tom s odkazem na zdroje obeznámené s rozhovory list The Wall Street Journal (WSJ) a…

Aug 2

Čína pohrozila Spojeným státům odvetou za nová cla

Týden.cz / Byznys

Čína bude muset přistoupit k odvetným opatřením, pokud budou Spojené státy trvat na uvalení dalších cel na čínské zboží. Uvedlo to čínské ministerstvo obchodu. Dodalo, že Peking sice nestojí o obchodní válku, ale nemá z ní strach.

May 14

Americká cla na čínské produkty. Jaké zboží na seznamu není?

Týden.cz / Byznys

Seznam výrobků, které by mohly po příslušné proceduře podléhat americkým clům ve výši až 25 procent uvaleným na čínské zboží, zahrnuje i mobily či laptopy. Nejsou do něj však zahrnuty léky nebo vzácné minerály, uvedl v pondělí Úřad…

May 13

Čína uvalí odvetná cla na americké zboží

Týden.cz / Byznys

Peking se rozhodl od 1. června uvalit nová cla na americké zboží, jehož roční dovoz do Číny dosahuje hodnoty 60 miliard dolarů (zhruba 1,4 bilionu korun). Reaguje tak na nedávné zvýšení amerických cel na čínské zboží.

Dec 2

USA a Čína dosáhly v obchodním sporu předběžné dohody

Týden.cz / Byznys

Spojené státy a Čína dosáhly ve svém měsíce trvajícím obchodním sporu předběžné dohody. Po 1. lednu 2019 nezačnou platit žádná nová dovozní cla a vzájemné rozhovory obou stran budou pokračovat. Cílem je uzavřít novou dohodu do 90 dní a již…

Oct 18

Spojené státy neoznačily Čínu za měnového manipulátora

Týden.cz / Byznys

Vláda Spojených států zatím neoznačila Čínu ani žádného jiného ze svých obchodních partnerů za měnového manipulátora.

Sep 24

Spojené státy zavedly svými cly obchodní šikanu

Týden.cz / Byznys

Spojené státy se dopouštějí obchodní šikany a zaváděním opatření jako jsou cla zastrašují ostatní země. Dvě hodiny po zavedení nejnovější vlny cel, které na sebe uvalily USA a Čína, to v pondělí napsala čínská státní agentura Nová Čína.

Sep 18

Peking zavede nová cla na americké zboží

Týden.cz

Peking zavede 24. září nová cla na americké zboží, jehož roční dovoz do Číny dosahuje hodnoty zhruba 60 miliard dolarů (1,3 bilionu korun). Oznámilo to čínské ministerstvo financí. Reaguje tak na nová americká cla na čínské produkty v…

Jul 6

Americká cla vstoupila v platnost. Čína vrací úder

Týden.cz / Byznys

Obchodní konflikt mezi dvěma největšími světovými ekonomikami se dále vyostřil. Spojené státy zavedly clo ve výši 25 procent na čínský dovoz v celkové hodnotě 34 miliard dolarů (asi 753 miliard korun) a Čína vzápětí odpověděla stejným…

Jun 29

Odejdou Spojené státy z WTO? Trump: Nevím, proč tam jsme

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump opakovaně sdělil představitelům Bílého domu, že chce, aby Spojené státy opustily Světovou obchodní organizaci (WTO).

Apr 2

Obchodní válka: Čína zavádí cla na výrobky z USA. Až 25 procent

Týden.cz / Byznys

Čína s platností od pondělí zavádí cla ve výši až 25 procent na 128 výrobků ze Spojených států. Už dříve avizovaným krokem reagoval Peking na uvalení cel na dovoz oceli a hliníku do USA, které v březnu nařídil prezident Donald Trump.

Mar 19

Obchodní svazy v USA se bouří proti zavedení cla na čínské zboží

Týden.cz / Byznys

Až 45 obchodních svazů zastupujících největší společnosti ve Spojených státech žádá amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby neuvaloval cla na dovoz z Číny. Varují, že to bude mimořádně škodlivé pro americkou ekonomiku a spotřebitele.

Mar 6

Obchodní válka? EU zvažuje odvetná cla na dovoz amerického zboží

Týden.cz / Byznys

Evropská unie zvažuje odvetná cla 25 procent na dovoz široké škály zboží ze Spojených států, pokud americký prezident Donald Trump neustoupí od plánu uvalit clo ve stejné výši na dovoz oceli.

Oct 31

Do úplatkářské aféry Airbusu jsou zataženy i Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Evropský výrobce letecké techniky Airbus objevil problémy týkající se využívání obchodních zástupců při prodeji americké zbrojní technologie. Do korupčního skandálu tak jsou nyní zataženy i Spojené státy.

Sep 1

Cena ropy neustále klesá. Mohou za to Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Světové ceny ropy ve čtvrtek dál výrazně klesají a míří k nejhlubší týdenní ztrátě od počátku roku. Středeční údaje o nečekaně vysokém vzestupu zásob suroviny ve Spojených státech nasměrovaly pozornost trhu na rekordně vysoké zásoby po…

Oct 15

Čína předstihla v počtu dolarových miliardářů Spojené státy

Týden.cz / Byznys

Počet dolarových miliardářů v Číně poprvé překonal počet miliardářů ve Spojených státech. Uvedl to čínský časopis o bohatství a luxusu Hurun Report. V pevninské Číně letos registruje 596 miliardářů, zatímco v USA jich je 537.